- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Пропуснати ваксини,6-ти клас
Кое вирусно заболяване се лекува с антибиотик? Как антибиотик ще излекува вирусно заболяване?
Едно поне има ли? Това че нашите ретарднати лекари масово лекуват инфлуенца със антибиотик, говори зле само за тях. При вирусно заболяване антибиотик се дава само профилактично, за да не се развие вторична (бактереологична) инфекция в засегнатите тъкани.
Разлика между вирус и бактерия правиш ли?
Ммммне, изобщо не правя разлика между вирус и бактерия. Надявам се да ме ограмотиш каква е разликата. Аз все мислех, че бактерията е голям вирус, а вирусът-миниатюрна бактериЯ. Малкото "животно" наричат вирус, голямото-бактерии.
Впрочем ти самият си отговаряш на първия въпрос. Да. Вируси не се лекуват с антибиотици. Обаче много от вирусите направо блокират имунната система на човека и отварят широка врата за бактериалните инфекции. Примери? Грипът и СПИНа. Първият го прави леко, вторият тежко и необратимо. И постфактум се налага изписване на антибиотици (много пъти след грип и други вируси). И то твърде често.
Анджек, точно в това е проблема. Вирусите не се лекуват с антибиотици и освен на ефикасна ваксина (само за някои от тях) не можете да разчитате на нищо друго на практика. Пипнете ли вируса, защото на инат сте против ваксината, ви остава само да се молите богу и палите свещи за здраве. Лечение за вируси почти няма, достатъчно ефикасно.
А на Белчев ще кажа само. Ако има поне зрънце истина в конспиративните теории, то нека помислим логично. Ваксините се слагат на 5-10 години предимно на деца. Тоест ограничен контингент за ограничено време. От лекарствата се печели през цялата година нонстоп. Те се вземат и от деца и от 100-годишни. И ставят все по-скъпоструващи.
Е как смяташ, Белчев? От кое имат по-голяма далавера фармацевтичните компании и някои аптечни вериги? Да има болести и хората да харчат милиони за лекарства? Или да няма тези болести (като едрата шарка-Вариола например) ликвидирани с ваксини? При което скъпите илачи стават ненужни? Имам подозрения, че точно тези компании и аптечни вериги се крият зад кампанията срещу ваксините. Щото нямат финансов интерес да няма болести. Свръхпечалбите им ще отидат на кино?