.
Отговор в тема
Страница 8 от 20 ПървиПърви ... 45678910111218 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 484
    Мега фен
    пенсионерите могат да благодарят на другаря живков и братята руснаци

тук за да живееш добре, трябва да си богат и да имаш пари да си решаваш някои проблеми с мутрите. И пак като гледаш циганията няма да ти е добре.
    Това, което хора като ауриса не осъзнават е, че работната класа (или простите нереализирали се хора според тях) е основоположна за съществуването на държавата. Когато тези утайки (за вас) биват мачкани до предела - положението ескалира.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Ефенди, ако беше видял поне малко свят щеше да знаеш, че в София животът е по-добър и по-лесен от немалко места в западна Европа.
    Вярно, не е Берлин, но за щастие не е и Лондон.

Вярвай си иначе, че е много зле в Б-я Зле е май само за теб и тебеподобните
    ми тогава що плюеш по всичко различно от ес, в България, че в някои неща било по-добре, да не го дължи на ес, ама като те гледам ти нямаш нищо против и тук да стана същото като там, пък после, казваш, че в някой нещо било по-добре тука. Не моа те рАзбера.

вече яко се оплетох.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    а какво става "там"?
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    тук за да живееш добре, трябва да си богат и да имаш пари да си решаваш някои проблеми с мутрите. И пак като гледаш циганията няма да ти е добре.
    Това, което хора като ауриса не осъзнават е, че работната класа (или простите нереализирали се хора според тях) е основоположна за съществуването на държавата. Когато тези утайки (за вас) биват мачкани до предела - положението ескалира.
    кви мутри и кви богати и кви утайки бе ненормалник

вземи се събуди моля те

Норвегия - заплата 3500 евра едно кафе струва 10 евра, една кутия цигари 30
    Б-я - заплата 400 евро, едно кафе струва .7 евро, кутия цигари 2.2

Айде смятай сега.

Единственото, откъм което сме преебани е, че не можем с половин заплата да си купим айфончи или таратайка така, както може да го направи един германец.

Апартамент в София - 50к евро.
    Апартамент в Осло - 500к евро.

Почна ли да ти се избистря ?

Та, днес се цени само предприемаческия дух.

Мега фен
    Та, днес се цени само предприемаческия дух.
    Иди се оплачи на природата, спри еволюцията и иди при динозаврите.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ми тогава що плюеш по всичко различно от ес, в България, че в някои неща било по-добре, да не го дължи на ес, ама като те гледам ти нямаш нищо против и тук да стана същото като там, пък после, казваш, че в някой нещо било по-добре тука. Не моа те рАзбера.

вече яко се оплетох.
    имам проблем с подкупните подметки и лентяите, които знаят само да мрънкат, но не и да си свършат работата.

На ЕС го дължиш, да. Както и цяла централна и източна европа, като почнеш от чехия, та чак до естония (които впрочем вече са по-богати от Португалия и Гърция, ама нали ЕС е безполезен и само гледа да дои новите членове по твои думи -- как ще го обясниш ? )

В държавите от Северозападна Европа цените на имотите наистина са си ебали майката. Познавам хора, които работят там за много добри заплати и пак си изплащат жилищата в продължение на сума години. Да не говорим за по-неплатежоспособните (те ги изплащат цял живот).
    Welcome to the Jungle...

Мега фен

вземи се събуди моля те

Айде смятай сега.

Единственото, откъм което сме преебани е, че не можем с половин заплата да си купим айфончи или таратайка така, както може да го направи един германец.

Абе не е и точно така, от скромните ми познания за UK цигарите и алкохола са скъпи, но храната е евтина, почти колкото тук.

вземи се събуди моля те

Айде смятай сега.

ХаххАХХАххАХ Леле , колко си зле.
    Ако хората тук бяха толкова добре, нямаше всеки ден да се палят, нали?
    Минималната работна заплата в Норвегия и стандарта на живот там не може да се сравняват. Там може да живеят под наем, но за храна в хладилника не са и мислили да се притесняват. Камо ли цени за тока. Тук с една 600 лв заплата в БДЖ кондукторите как смяташ, че няма да крадат пари от системата? Как със 600лв се издържа семейство, бунак?

А за работните места, че вече тотално липсват да си чувал? Че в болницата те изтискат, а училищата ни са кочина?
    Мутри нямало. Утре само да де набележат и може да ти разцепят главичката. Живееш в някаквъв нереален свят.

Работни места липсвали? Я влез в jobs.bg или отиди до местния клон на агенцията по заетостта да видиш колко оферти има.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Абе не е и точно така, от скромните ми познания за UK цигарите и алкохола са скъпи, но храната е евтина, почти колкото тук.
    във великобритания да, в скандинавските държави - не баш ;д

Остави тогава храната - да погледнем сметките за отопление, данъците и/или наемите ако искаш ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Работни места липсвали? Я влез в jobs.bg или отиди до местния клон на агенцията по заетостта да видиш колко оферти има.
    тоя е пълен ненормалник просто, аз направо не мога да повярвам

Мега фен
    Там може да живеят под наем, но за храна в хладилника не са и мислили да се притесняват. Камо ли цени за тока. Тук с една 600 лв заплата в БДЖ кондукторите как смяташ, че няма да крадат пари от системата? Как със 600лв се издържа семейство, бунак?
    отиди провери колко струва килограм свинско в норвегия

неприятно изненадан ще останеш

провери и наема колко ти е на месец за мизерна стаичка в осло

(ще ти подскажа - под 2000 евро няма да минеш)

оферти на кво? За чистачи ли? Ами за инженери и специалисти ? Ае само не ми обяснявай за индустрията ни.

Мега фен

оферти на кво? За чистачи ли? Ами за инженери и специалисти ? Ае само не ми обяснявай за индустрията ни.
    За всякакви.

А Дефендито с тая голяма уста, доказан мързел и претенции даже и за чистач няма да го вземат.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Колкото и да е странно, тука съм с имбецила.

Трагично е положението и от зле върви към по-лошо.
    Не говоря толкова за икономика, колкото за грозната липса на съдебна система и високото ниво на корупцията. Не знам за вас, но на мен като ми се наложи да се занимавам с държавната администрация и се изприщвам. Нещата са болезнено дебилни.

И според мен ЕС няма кой знае каква роля в развитието на Бг, не че вината е в тях, просто при нашето ниво на корупцията парите отиват при оядените олигофрени, а не където трябва.
    И бях писал преди, при нас ЕС е средство за доене на бедните. Щото данъчната тежест се носи от тях, от данъците се плаща членския внос, а парите по европрограми отиват у богоизбраните 'бизнесмени' близки до управляващите партии.

отиди провери колко струва килограм свинско в норвегия

неприятно изненадан ще останеш

провери и наема колко ти е на месец за мизерна стаичка в осло

(ще ти подскажа - под 2000 евро няма да минеш)
    Да, да. Там всичко се руши и гладува, затова България се претъка с имигранти от Европа.

Но си прав. В Норвегия вече няма норвежци, останаха само изселници от третия свят. Идиална система .

Мега фен
    във великобритания да, в скандинавските държави - не баш ;д

Остави тогава храната - да погледнем сметките за отопление, данъците и/или наемите ако искаш ?
    Честно казано, само с данъците им съм запознат, но при тях данъчната политика е съвсем друга и не е съпоставима с нашата.

За всякакви.

А Дефендито с тая голяма уста, доказан мързел и претенции даже и за чистач няма да го вземат.
    Аре само без пропаганда. Цяла България не е София. Цяла България гладува.

Мега фен
    честно казано, мисля, че много по-вероятно е, не ние да стигнем стандарта на запада, а запада ще падне на нашия стандарта след тази криза. Не знам на кво се надявате, ама да, вие вече до такава степен сте се размечтали в романтични блянове, че нищо не може ви откаже.

Мега фен
    Не говоря толкова за икономика, колкото за грозната липса на съдебна система и високото ниво на корупцията. Не знам за вас, но на мен като ми се наложи да се занимавам с държавната администрация и се изприщвам. Нещата са болезнено дебилни.
    това никой не го оспорва. Мен ме дразнят глупостите, които ръси - едва ли не тука ще умреш от глад и имаш избор между това да метеш улиците или да събираш домати в плантацията на някой западноевропеец-империалист

Ако смяташ, че ЕС няма принос - погледни държавите от източна европа, които не са в ЕС (като изкл. Беларус, която си е хранутник на путака).
    Може да не са ни 'помогнали' директно, но дали тия фирми, които предизвикаха бума в ИТ индустрията и изстреляха София нагоре щяха да са тук ако не бяхме в ЕС ?
    Иначе фондовете отдавна съм ги отписал, да. Съгласен съм с това.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    честно казано, мисля, че не ние ще стигнем стандарта на запада, а запада ще падне на нашия стандарта след тази криза. Не знам на кво се надявате, ама да, вие вече до такава степен сте се размечтали в романтични блянове, че нищо не може ви откаже.
    Още един филмар.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си