- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Пак моите проблеми
Съгласна съм.
Никога не съм разбирала игрите за надмощие в една връзка. Аз да ти покажа, ти да ми покажеш и да видим кой ще излезе отгоре накрая. Във връзката трябва да има някакъв вид равенство - колкото се дава, толкова и да се получава, в противен случай липсва баланс и взаимоотношенията се клатят.
Вашите явно са се разклатили. Хубаво му е, че е център на света ти и макар това да го задушава, не е готов да приеме, че може да имаш и друг интерес. Изненадана съм от реакцията му - винаги съм мислела, че подобен финт е запазена марка за жените, които обичат да тестват партньора си.
Мисля, че е време да си проведете един сериозен разговор и да си сложите картите на масата - всеки ясно да каже какви са очакванията му от другия и какво е готов да даде обратно. И да видите дали ви се срещат гледните точки. Ако не се срещат - ще правите ли компромис, ще се мъчите ли да се заздравите или ще оставите нещата така.
Далеч съм от мисълта да те съветвам (както някои други потребители) да захвърлиш всичко и да се откажеш от него напълно, защото е очевидно, че си вложила много емоционално в тази връзка. Направи, каквото смяташ, че си заслужава да направиш, за да я опазиш. Но гледай да не се потъпкваш сама. НомНомНом е права - ако няма самообич и самоуважение, не си заслужава.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Прочетох първия пост, останалите - по диагонал.
Това ми се наби в очите:
Това е истината, повярвай. Толкова съм ги играла тия игрички на надмощие, толкова съм слушала тъпи клишета за ролята на жените/мъжете, толкова ми е позната цялата ситуация с "уж се обичаме, ама и ние не знаем накъде вървим". Ако имаш друга връзка, в която нещата са различни, няма да повярваш какви глупости си слушала до момента. Не е нормално това положене просто. Още нещо запомни - двама човека, които се обичат, искат да разрешат проблема заедно, не да си го нацепят взаимно и да видят на кого ще му е по-гадно.
Ситуацията ти е класическа - въпросният иска да се чувства мъж, само дето нещо му се губи понятието и се държи като неосъзната ощипана госпожица. Това, че работи, няма нищо общо, поведението му е незряло, сметкаджийско (не говоря за пари тук) и цели да те нарани. Какво правиш с тоя човек?