Първоначално написано от
anonymous.
Здравейте, правя проект за училище на тема Толерантността спрямо исляма. Моля да отговорите на следните въпроси:
Какво знаете за исляма? Съвсем основни неща, както и за Християнството. Не ми се пише една страница по темата, но да речем, че отново се проповядват братство, помощ за ближния и вярност към Бога.
Какво е личното ви отношение спрямо исляма? Каквото и към всички религии... Недоказани твърдения, написани в книжка, която е провъзгласена за Свещена с цел масите да се обединяват около една идея и да се управляват по-лесно. За мен, напълно ненужен, както и всички останали религии.
Имате ли чести контакти с мюсюлмани? До преди една година имах.
Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна? Не и Ислямът като религия... По-скоро някои негови интерпретации и техните последователи.
Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат? Да, нямам против и мръсни долни гащи да си носят на главите, ако не закачат останалите.
Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма? Според мен, трябва да се спре субсидирането на всякакви религиозни институции от държавата, защото са ненужни. Ако намират пари от последователите си и не искат нищо от другите, не ми пречат.
С какво асоциирате исляма? С отвратителен вой на ходжа.
Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо? Границите на толерантността ми са до толкова, че да не пречат на околните. Абсолютно съм против високоговорителите по джамиите и "зарибяването" на деца.
То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ? Въпросът е същият като предишния...