- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Толерантност спрямо исляма.
Здравейте, правя проект за училище на тема Толерантността спрямо исляма. Моля да отговорите на следните въпроси:
Какво знаете за исляма?
Какво е личното ви отношение спрямо исляма?
Имате ли чести контакти с мюсюлмани?
Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна?
Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат?
Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма?
С какво асоциирате исляма?
Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо?
То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ?
Не съм запознат с исляма и дори не съм прочел какво си писал, само знам че исляма е окултна религия.
не разбирам за каква толерантност става дума след като всеки е свободен да вярва в това което си поиска
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
мюсюлманите са наследниците на представените в Библията моавски поклонници, а пророците на корана по принцип са aвраамически, но малко или много изповядва нещо като връщане назад към старозаветните работи, отколкото да е напълно съобразен с Новия Завет, при това даже с разширение на частта на несъвършените старозаветни постановления (сиреч, от рода на "зъб за зъб, око за око"), но иначе съм срещал много праведни мюсюлмани, които разсъждават между мненията много правилно, и не се оставят на никой и нищо да ги заблуждава, при това съвсем кротки, дори и когато някой оплюва исляма, те не отвръщат с зло, нито реагират остро, срещал съм такива дори и от пакистан, които не се свенят да търсят съвършената Истина
Последно редактирано от npp : 01-27-2015 на 15:49
Толерантен ли е ислямът:
„Пророкът видя една мъртва жена пред джамията си и попита молещите се кой я е убил. Един слепец се надигна и рече: „Аз. Тя е моя робиня, родила ми е две дечица, същински бисери. Вчера обаче тя обиди теб, божия пророк. Казах ѝ да спре да те обижда, но тя продължи. Не можах да издържа и я убих.” Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”.
ПП: нищо не казвам, нека всеки сам си прецени.
няма значение коя е религията, досега липсваше организираност за правилната вяра в истинския Бог, (проява на) чиста и съвършена любов към съжителя(-ите) трябваше да се упражнява, молитви за спасение на човечеството трябваше да се отправят, взаимопомощ трябваше да се проповядва, а ето как все още егоистичната духовност/набожност и сатанизмът преобладават, дори и в християнството
http://www.evilbible.com/Murder.htm
съгласен съм
Какво знаете за исляма?
Достатъчно, за да не го приемам.
Какво е личното ви отношение спрямо исляма?
Негативно
Имате ли чести контакти с мюсюлмани?
Абсурд!
Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна?
Да
Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат?
Те могат, но не трябва.
Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма?
Да се ограничи само на територии, където Исляма е официална религия.
С какво асоциирате исляма?
Смърт!
Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо?
Защото за всяко радикално явление трябва да има граница на толерантност.
То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ?
Когато не застрашава чуждия живот и право на избор.
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
So much ignorance.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Саудитски съд осъди на смърт отказал се от исляма мъж
Според уахабитското тълкувание на ислямския закон - шериата, вероотстъпничеството се наказва със смъртна присъда
http://www.novini.bg/news/268296-%D1...%8A%D0%B6.html
това, причиняването на зло под формата на правосъдие, (макар и за съжаление) също е един от начините да причиниш зло, както на самия себе си, така и на всеки друг, разглеждано от гледна точка на (учението за) вечния съд т.е. в най-дългосрочен план
Последно редактирано от npp : 02-24-2015 на 17:32
Аз предлагам атеистите да се въоражим и като почнат да ни налагат религия и да ни отнемат правото на избор и свобода да почнем да стреляме на месо.
за съжаление немалко вярващи обръщаха вярата в похотливост като проповядваха духовност/набожност наместо правилната вяра, която действува чрез проява на чиста любов към ближния(съжителя - който и да е той), но все пак би било редно да се отбележи, че досега имаше и кротки(безобидни) вярващи, дали малко или повече, но все пак сравнително безобидни, понеже и все още е така (поне в западните държави, включително тази, и немалко източни), че няма кой да те накара да вярваш насила, освен ако някой психясал фанатик не те отвлече и държи в плен тайно някъде, казвам това защото имаше и мъченици, които наистина бяха доста безобидни, обаче човешката(666) религия/духовност наистина е болна със своите телесни/плътски постановления/въздържания, с които изместваше и заменяше духовните дадени от истинския Господ Бог, а именно че по-важно е вярващият/поклонникът (който и да е той) да няма друг Бог освен Онзи, Който наистина е Истинският, да не следва вярвания/убеждения и да не упражнява духовни практики/дейности, които не са дадени от Истинския или които не отговарят на Неговата истина/правда, да не употребява вярата за неправедни/зли цели или за цели, които са против Неговата воля, да не осквернява Божиите създания/творения, като дори трябва да се освещава т.е. да се работи за всеобщо спасение за изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог, да почита истинските Светии и въобще верните последователи на истинския Господ Бог, както и родителите си, и пр., да спазва принципите за непричиняване на зло, така щото да не причинява зло на ближния(съжителя) си по какъвто и да е начин, нито духовно, нито физически, обаче тези истински Божии заповеди бяха измествани от и заменяни със суетни постановления за неправене на извънбрачен секс, непиене на алкохол, непушене на цигари, неядене на месо, и пр., от които ползата е твърде суетна, понеже в най-максималния случай така човек може да стане по-превъзходен външно, но колкото до вътрешното му естество такива вярващи си оставаха тъпи по отношение на важните неща, а именно проявата на нелицемерна любов към другите, правилно(то) упражняване на вярата (в истинския Господ Бог), отправянето на молитви, ходатайства, застъпничества, и благословения за спасението на човеците, проповядването на истинското Божие Слово, изгонването на злите духове от обладаните/засегнатите, изцеление на болните, възкресение на мъртвите, и пр., понеже какво толкова ще постигнат вярващите като не правят секс, не пият алкохол и не ядат месо ако не участват в делата на истинските Севтии?!, понеже Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията, са били не просто някакви въздържатели от телесното, но спасители на човечеството, а повечето от досегашните така наречени вярващи се хвалеха предимно с телесни въздържания, а иначе бяха неспособни за каквото и да е добро дело от онези на Исус и Неговите истински ученици, но това не означава, че злото може да бъде победено чрез зло, понеже както наливането на гориво в огъня не го потушава, така и злото не потушава злото, затова проблема може и трябва да се реши с добро, понеже и ти си без извинения човече, който и да си ти, ако също вършиш духовно беззаконие (подобно на сектантите) и причиняваш зло на ближния(съжителя) си
Последно редактирано от npp : 03-01-2015 на 09:44
да си религиозен в 21 век при целият напредък на науката и техниката и знанията които имаме за вселената ми се струва много инфантилно
по темата:
Какво знаете за исляма? - само неща от обща култура
Какво е личното ви отношение спрямо исляма? - безразлично
Имате ли чести контакти с мюсюлмани? - не
Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна? - не
Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат? - ако искат да им се подиграват другите да носят
Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма? - не
С какво асоциирате исляма? - с неграмотност
Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо? - толерантноста ми се изразява в това - ако те не ми пречат и аз нама да им преча, ако те ми пречат и аз ще им преча
То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ? - виж по-горе
природата е решила този въпрос отдавна - вечният ти живот е осигурен чрез предаването на ДНК-то ти на децата ти - те продължават твоят живот, от еволюционна гледна точка това е вечният живот
а иначе за този вечен живот който религиите обещават ... то ходжите и на терористите им обещават по 40 девствиници да ги чакат на небето но никой не се е върнал да разкаже как е![]()