.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Hybrid View

Повече от фен Аватара на smile12345
    Град
    sofia

направление от личната

Вчера минах през личната за направление за гинеколог, но понеже съм на 17 (след 3 месеца правя 18 ), тя отказа да ми извади направление и ми се скара...Обясни ми, че трябва да говори с родител преди да ми извади направлението и че родителят задължително трябва да присъства на всеки мой преглед, което изобщо не е така, защото всеки има право на личен избор. Започна да ми задава доста лични въпроси и ми обясни, че не трябва да правя секс, даже ме изкара бременна, след като й казах, че искам просто да отида на профилактичен преглед и нямам оплаквания или симптоми за каквото и да било, дори ме заплаши, че ще се обади но майка ми..Аз така или иначе ще отида на гинеколог, но определено не ми се дават 80лв, а няма да говоря с родителите си за това, защото просто никога не сме били близки, а и ще е поредното нещо, което ще използват срещу мен..Въпросът е, има ли някакъв закон, който гласи, че непълнолетните нямат право на направление без съгласието на родител или нещо такова и има ли начин да я убедя да ми извади направление и да си спестя 80те лева? Досега всички, които питах ми казаха, че те не са имали проблеми с личната и всеки път им дават направления без родителите да разбират, това забранено ли е, нередно ли е или просто моята лична е зле?

Сигурно се чуди как да ти откаже направление. На мен са ми давали без да има проблем, когато съм била непълнолетна.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Аз имам проблем, майка ми е гинеколог, но живеем в различни градове и не мога да отида при нея, а личната ми лекарка ще ми каже "иди майка ти да те прегледа" , а аз първо не искам майка ми да ме преглежда, второ просто няма как...не знам какво да правя, а мисля че имам някакъв сериозен проблем защото вече съм на 16, а менструацията ми е безкрайно нередовна. Сигурно вече 4 години имам, би трябвало да се е нормализирала, а и ми се струва че имам и други хормонални проблеми...не знам какво да кажа на лекарката и много ме е срам, както казах нямам майка, която да ме заведе и ми е много тъпо

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Нямаш 18, няма как да се подпишеш на амбулаторния лист. Край.
    Сърди се, реви, тръшкай се, може и на арменския поп да се оплачеш.
    4 години си си чоплила носа, сега чак си се сетила, че имаш хормонални проблеми. Не лекарката, ти си за бой. И родителите ти.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Подписвала съм си амбулаторни листа и без да съм имала 18. Не казвам, че е законно, ама се случва на практика. Майка ми не е идвала с мен по лекари, сама съм ходила и съм си подписвала всичко... никой не ми е отказал лечение или направление по тази причина.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^А е трябвало.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си