Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
haritov, говори се, че американската агентура сериозно се бърка там. Както се говори, че цялата "украинска операция" е добре премислено отмъщение на САЩ за намесата на Русия в Близкия изток и подкрепата за Асад, Иран и т.н. Район, който по принцип е считан за изконно дирижиран от САЩ (в геополитически план). Затова и американците са решили да ударят там, където Русия ще я заболи най-много. Не знам доколко е вярно.

В Украйна както знаеш, освен сериозна бройка проруски настроени граждани има и доста антируски настроени такива. "Десен сектор" например мразят в червата руснаците и сепаратистите. И само чакат повод "да се разправят" с тези, които са на противоположната позиция. И от двете страни се внася оръжие и наемници, и от двете страни тече упорита пропаганда, която заклеймява действията на "врага". И двете страни убиват цивилни.

Европа е между чука и наковалнята, затова Меркел и Оланд тръгнаха с дипломатическите совалки между Киев, Москва и Минск, защото започне ли войната, те първи ще го отнесат и ще им се съсипе и икономика, и инфраструктура, и всичко. И двете нации вече са го яли тоя хуй - французите през ПСВ, германците през ВСВ и не биха го допуснали отново. А американците както обикновено доволно потриват ръце зад океана, нахъсват поляците и част от украинците срещу руснаците, възползвайки се от омразата помежду им и готвят заводите си да бълват нови и нови оръжия, които да пласират в Украйна.

Не знам колко е тези неща са факти и колко догадки, невъзможно е да се докаже. Но истината обикновено е някъде по средата.

Ето едно мнение, което ефендито и корабa едва ли очакват от мен. Добре е от време на време да се изненадва простолюдието. :>
Аз може ли да си изкажа моето мнение, съгласен съм че америка има пръст там, но според мен причината е друга, а не отмъщение.

Според мен цялата украинска криза е логичното продължение на полската криза от 2008-ма с желанието на САЩ да дигне противоракетни щитове в Полша.
Предвид, че ядрения арсенал е последния защитник на суверенитета ѝ, (повече от добър при това), Русия няма как да допусне той да бъде компроментиран.

Просто новото поколение ICBM на Русия са твърде добри, няма как бъдат спрени на дуелния принцип (с насрещна ракета) щото са по-бързи от ракетата прихващаш и могат да изпълняват отбранителни маневри, отделно носят примамки.
Единствения шанс такива ракети да бъдат спрени е да бъдат прихванати и унищожени преди да влезнат във втора фаза на полет, защото като като влезнат в суборбитална траектория са неспасяеми. Та според мен това е опит САЩ да извади зъбите на мечката, щото няма как да наложиш световна хегемония, като има държава, която може да избие 85% процента от цивилното ти население за 15 минути.