- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Гърция
сигурно след векове за нашето време в учебниците по история ще пише:
"Пра-пра българите вярвали в бог на име Пазар, чрез този бог хората се обединили в едно глобално племе (подобно примерно на Перун,Тангра).
Пазар бил богът на търговците, подобно на Хермес примерно."
е ква разлика ве.
само дето сега съвременните хора се мислят за някакви супер интелигентни видиш ли, ама същите племенни вождове сте си.
Последно редактирано от defender : 01-29-2015 на 22:11
Ефенди, прочети го и го осмисли. Съвременна Европа е много повече от всяка религия и в същото време е дом на много религии. Ето това е най-гениалното постижение на цивилизацията й.Защото: Европа НЕ е Христос. В темелите на Европа са вградени християни (Августин, Тома), езичници (Сократ, Аристотел), еретици (Галилео, Хобс), както и поне един файтон видни атеисти, постоянно гаврещи се с Христос.
Тази комбинация създава първичната супа, от която се появява днешна Европа. Но тя се появява едва в момента, в който престава да си казва: "Знам, че съществувам, защото живея през моя Пастир", а заявява:
"Знам, че съществувам, защото мисля"
Тази Европа, която е атакувана с бомби и куршуми, и която пазим, е онази, в която всичко минава през оценката на трезвия, отстранен и критичен разум на отделния, равен на останалите в своята свобода на мислене индивид – а не обскурантистката, християнска Европа, съществувала преди Декарт, в която във войната между две интерпретации на онова, какво ни е съобщил въпросният Пастир, е изтребена над една-трета от цялото население.
Европа не е на Христос. Европа е на Разума, в който участват всички човеци – като равни. А не – като някакво стадо, оргиастично отдадено на Пастир и изключило критиката си.
Религиозно-тоталитарните идеологии са анахронистични.
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-29-2015 на 22:26
Welcome to the Jungle...
В случая няма значение кого анализира (щото по принцип анализира поредната графична простотия на дъщерята на великия Д. Димов, която за разлика от баща си е пълна дупка), а това какво иска да каже. И както обикновено е право в целта.
Съвременната европейска цивилизация е много повече от Христос, Яхве, Аллах, Мохамед или Буда. Тя е на всички нас, и на всички различни от нас.
Welcome to the Jungle...
Да бе, сама Русия срещу целия Свят и пак се справя.
А твоите предприемачи, дето не им ПУКА за родината и ги слушам, как ако не им хареса обстановката без да мислят прехвърлят целия бизнес в чужбина... такива хора не ни трябват.
Ама ти продължаваш да не разбираш.
На НИКОЙ не му пука. Поне не и във вида, в който ти 'пука' на теб. Хората си правят бизнеса, дават работа, трупат няк'ви кинти, държавата ги облага с данъци, които отиват за образование и здравеопазване. Т'ва е. Т'ва е всичко. Капиш ?
На теб не ти трябват такива хора, ама само те оцеляват в нормална среда. Агрономче просто. Нищо общо нямам с икономиката /за разлика от теб/ и пак имам по-адекватна преценка за това как се взимат бизнес решения.
Направо не знам к'ви са тия бизнесмени-националисти дето ги сънуваш ...
от 25 години го разправят, и Римската империя е била дълго съществувала, АМА на всеки му идва края ... и разплата - революция и разплата..тва е
Иначе, не, не се надявам , да станем по-разумна раса.
И да, за да оцеля, аз също вървя по тези пътища, ще науча слабите места и ще участвам в промяната.
добре това, което казва Дайнов иди му кажи ако го познаваш че не противоречи на Христос, а той го е казва все едно е притивоположност на Христос.
и тигър хвърчи развълнуван.
или манипулация или неразбиране в детайли. Това се получава когато добре познаваш устройството на съвременното общество, но не познаваш добре Христос, изглежда това се е получило при него.
Последно редактирано от defender : 01-29-2015 на 22:42
и ква е тая школовка, аз не съм бил роден.
обясни каква е тая школовка, та да си видя грешките и невероятната жестокост и варварщина.
Добре като сте толка отворени, що не направим държавен референдум за Русия и против НАТО и ако спечелите, аз ще ви стисна ръцете.
че за НДСВ не помниш ли колко хора гласуваха ?
Не помниш ли и какво мнозинство бяха хората, подкрепящи ЕС.
Ти всъщност май си 3-4г. по-малък от мен, което би обяснило защо нямаш спомен от времето, когато Б-я беше на правия път.
Нашите са бивши военни (мъжете,де) и заклети русофили и все пак се радват, че можем да учим навън, да пътуваме и да контактуваме със западноевропейци.
Българите може да плюят по ЕС, НАТО и САЩ, но не забравяй, че плюят и по България също толкова много. Това не означава, че не си държат на държавата и ако ги напънеш да избират - гарантирам ти, че ще останем в ЕС. 'Щото ще помислят за децата си, не за двоите глупави идеологии.
Естествено, че всички в началото са се пръскали от РАДОСТ и кеф. Всички очакваха големите промени, и СВОБОДАТА. И аз си спомням каква ауфория беше влизането в ЕС. нО МИНа време и хората се осъзнаха. осъзнаха в каква лъжа и конспирация са повярвали.
Както казах, стиска им на всички да направят Референдум от правителството, защото всички знаят реултата - вън от НАТО.
Това показва, колко големи демократи сте. ДЕМОКРАТИ само когато ви отърва. фашизъм , изнудване и използване на хората. това са демократите.
о не ти не ме разбра - аз съм абсолютно съгласен да направят референдум.
Проблемът обаче знаеш ли какъв е - ти си мислиш, че НАТО и САЩ са ни закотвили, но тази роля я играе Русия.
И именно Русия няма да допусне такъв референдум, 'щото ще им е последния пирон в ковчега що се отнася до България.
Представи си какво ще се случи с имиджа на Русия ако 2/3 от българите гласуват за оставане в ЕС и НАТО. Буквално край с политиката им на Балканите.
Сега обаче те приканвам да си припомниш коя е управляващата партия в страната и чии интереси 'обслужва' (в очите на българското общество и както го поднасят медиите, де)
Ейй как го измсили малей.
Сега призовавам да погледнеш колко процента от народа са гласували, и по каква система ?
Герб трябваше да прави съюз с 5 партии и малцинство, малейм малей. И все отрочета.
Ти , ако подкрепяш това правителство, значи си народен предател и ходи на майна таун.
http://ria.ru/society/20141224/1039900163.html
ФСКН предлагает бороться с наркотиками с помощью фильтров в интернете
http://ria.ru/society/20141224/1039902265.html
ФСКН предлагает уголовно наказывать за создание наркосайтов
Само ги виж как се борят с наркотичната епидемия. И климатроника ми говори за фашизъм хахах
Статия от 1991г
Yeltsin Says Russia Seeks to Join NATO
http://www.nytimes.com/1991/12/21/wo...join-nato.html