- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Гърция
СИРИЗА обеща нереални неща, но едно са предизборни обещания и друго е да управляваш наистина. Скоро ще им се наложи да се извиняват на избирателите си.
Те винаги са били по-богати от нас, но и са много по-големи галеници на съдбата. В стремежа си "да ги предпазят" от социализма, след Втората световна война, та и до днес САЩ и ЕС наливат доста пари там и това дава огромен тласък на икономиката им. А гърците мързелуват и папат послушно, здраво харчат публични средства и хич не им е зле.
Сега ги правят тея въртели в опит да уговорят опрощаването на поредния дълг, който сами са натрупали. Дългът обаче този път е колосален и ако им опростят дори част от него, това ще създаде опасен прецедент, от който веднага ще поискат да се възползват и други длъжници - Португалия, Испания, Италия и отиде, та се не видя. Затова си мисля, че в близките месец и половина-два ще падне голямо надлъгване между новите управляващи и кредиторите им от т.нар. Тройка, пък като дойде време за падежа (през март) ще се види кой кого е надхитрил.![]()
И на мен така ми се струва.
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-29-2015 на 09:46
Welcome to the Jungle...