- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Гърция
еее не сме в многополюсен свят още
На мен не ми е работата да определям кой нарушава законите, за това си има съответните органи (следствие, прокуратура, съд). Мога да изкажа кое за мен е приемливо и кое не, но това е мое лично мнение, което няма юридическа/наказателна сила.
Това, което провокира този сегмент от дискусията е, че твоето мерило за света е религиозният морал, който e съвсем различен от гражданския/светския и отдавна не е основният критерий за стойността на едно или друго нещо. Ако искаш, върни се в Средновековието, тогава възгледите ти ще отговарят на реалността.
След хилядите демагогии, беше въпрос на време да си го признае.
Welcome to the Jungle...
и двете са си един вид философия, капитализма също си е религия, но в богове, които виждаш сетивно.
сетивни богове, а не духовни. затова се нарича светска религия.
даже дори и не можеш да ги видиш де, аз не знам дали някой е виждал пазара сетивно.
Пазара определя правилата, но не можеш да го видиш, виждащ само неговите плодове и творения. Същата работа като християнството.
Последно редактирано от defender : 01-29-2015 на 22:04
сигурно след векове за нашето време в учебниците по история ще пише:
"Пра-пра българите вярвали в бог на име Пазар, чрез този бог хората се обединили в едно глобално племе (подобно примерно на Перун,Тангра).
Пазар бил богът на търговците, подобно на Хермес примерно."
е ква разлика ве.
само дето сега съвременните хора се мислят за някакви супер интелигентни видиш ли, ама същите племенни вождове сте си.
Последно редактирано от defender : 01-29-2015 на 22:11
аз нищо против НАТО нямам. Това е отбранителен съюз - кого са нападали досега неоправдано ? Не питам САЩ кого са нападали, а НАТО.
Ефенди, https://www.youtube.com/watch?v=QRQv74J7oSk
Look around, buddy
"САЩ и НАТО обявиха края на мисията си в Афганистан"
Ефенди, прочети го и го осмисли. Съвременна Европа е много повече от всяка религия и в същото време е дом на много религии. Ето това е най-гениалното постижение на цивилизацията й.Защото: Европа НЕ е Христос. В темелите на Европа са вградени християни (Августин, Тома), езичници (Сократ, Аристотел), еретици (Галилео, Хобс), както и поне един файтон видни атеисти, постоянно гаврещи се с Христос.
Тази комбинация създава първичната супа, от която се появява днешна Европа. Но тя се появява едва в момента, в който престава да си казва: "Знам, че съществувам, защото живея през моя Пастир", а заявява:
"Знам, че съществувам, защото мисля"
Тази Европа, която е атакувана с бомби и куршуми, и която пазим, е онази, в която всичко минава през оценката на трезвия, отстранен и критичен разум на отделния, равен на останалите в своята свобода на мислене индивид – а не обскурантистката, християнска Европа, съществувала преди Декарт, в която във войната между две интерпретации на онова, какво ни е съобщил въпросният Пастир, е изтребена над една-трета от цялото население.
Европа не е на Христос. Европа е на Разума, в който участват всички човеци – като равни. А не – като някакво стадо, оргиастично отдадено на Пастир и изключило критиката си.
Религиозно-тоталитарните идеологии са анахронистични.
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-29-2015 на 22:26
Welcome to the Jungle...