- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- За или против ЕС?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Според мен 137 г. слугинаж на Москва стигат. Мисля, че е време сами да определяме съдбата си, без да се съобразяваме с послушковците на Кремъл (а Волен е точно такъв) и техните господари.
Докрай се пише слято.
Welcome to the Jungle...
Май забравяте , че идва края на капитализма.
Подобен край доста пъти е бил обявяван и досега не е дошъл. Но надеждите са нещо хубаво.
Welcome to the Jungle...
И кога е бил обявяван?
поздрави на дефендер :Д
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...85076809,d.d24
Ти пак с твоята Русия.
Писна ми вече от такива като вас. Нито сте доволни, нито нищо не предлагате. Май сте прекалено безмислещи.
И по времето на социализма, и преди това. Основната цел на социализма/комунизма беше точно тази - световна революция, при която властта да премине в ръцете на пролетариата, да се премахне (или поне ограничи до минимум) частната собственост, да се смаже опозицията и да се наложи еднопартиен режим. Т.е. да се затрие капитализма и демокрацията. И застъпниците на тази марксистка идеология ни убеждаваха как социализма бил вечен и щял да смаже "гнилия капитализъм". Но се случи точно обратното. Тази зловредна соц утопия се провали с гръм и трясък, а капитализмът отново оцеля.
Така че капиталистическият строй е доста по-стабилен и реалистичен, отколкото изглежда на пръв поглед. Има си своите недъзи, но има и твърде много предимства, които засега са без алтернатива.![]()
Welcome to the Jungle...
Абсолютно, по-кеф ми е да се наливам с бира, отколкото да мисля.
Но аз в твоята тема бях писал как ще е оправят нещата - мажоритарна система, съдебна реформа и последваща данъчна и социална. За няколко години ще се променят нещата коренно.
От тебе освен глупави излияния как само Русия ще ни спаси, друго не съм видял. А това няма как да стане щото руската държава е тотален кенеф и те не могат да се оправят сами.
Недъзите са му, че не може да окупира целия свят и ресурсите да се разпределят по-равномерно. Недъзите му са, че корпорациите и монополите тъпчат и държавата и малкич човек.
От капитализма както виждаш им писва на самите ти западни нации, които уж бяха много добре. А същност през 70-те години не са били по-добре от нас. А плановеата икономика не издържа, защото не предоставя преспектива за развитие за стимул на хората и Запада ни надминава. Така Запада ни побеждава, но вече се разбира, че не може да продължава това неравенство и потъпкване на милиони хора. За това хората се надигат. Защото свободата им е само илюзия. Защото има блага само за една малка част от населението.
Плановата икономика е боклук, както и самият социализъм. Това е строй, лишен от всякаква икономическа логика, който се гради върху утопии и откровени лъжи.
И ако беше малко по-навътре в нещата щеше да правиш разлика между капитализъм и неолиберализъм. Обаче понеже си много компетентен, не разбираш нито едното, нито другото.
Welcome to the Jungle...
За да няма корупция в която и да е система, трябва хората да получават нормални заплати, които държава не може да осигори . Първо, защото раздаде почти всичко в частни ръце. Второ, защото няма никакво производство и пазар. Ненормални простотии ми дрънкулиш . Какви реформи трябват в данъчната ти система? Какви? Какви са тея социални реформи, я кажи. Умник. А мажоритарната система мойто момче отново ще послужи за този, който има пари да се рекламира, умниче. И второ. Нищо няма да промени една мажоритарна система. Не виждаш ли, че всички малки партии само се тикат в управлението да сучат, отрочета. А колко хора вече се смениха, КОстоф, СДС. кои ли не бяха.
А твоя строй изби милиони хора. Или това не са ти го разказвали баба ти и дядо ти?
Welcome to the Jungle...
Климатик, представи си (хипотетично), че дойде тоя твоя 'строй' и всички предприятия станат държавни. Представи си сега, че така се случва, че предприятието, в което ти работиш, го 'ръководи' някакъв абсолютен измекяр, който къта от продукцията за себе си и я продава на черно, 'щото е лакомник.
Представи си и, че има роднина в тайните служби, които 'пазят реда' в общество ... или че е подкупил шефа на милицията.
Какво правим сега ? Или си траеш и си гледаш работата, или си отваряш устата и те погва държавна сигурност => в трудов лагер.
Тия неща, 'дето ги пишеш във форума, ако не живеехме в демократична държава, щяха да ти осигурят между трудов лагер и куршум в тила.
Милиони хора е избил. А демокрацията не изби ли милиони хора в Близкия изток и неразвтите държави като нас? Бедността не уби ли милиони хора? Мафията не убили ? Статистически, днес много повече хора умират от катастрофи от колкото преди.
Да се връщаш на старото е простотия и липса на еволюция. По-добре да се създаде нещо ново.
ае стиа с тоа близък изток ве
дреме ми за маймуните в пустинята, 'дето само се чудят кого да взривят или изнасилят
и тебе грам не ти дреме -- никой не му дреме всъщност. Ама е много яка опорна точка, че да плюеш по САЩ /то 'щото само в САЩ има демокрация/
статистически в Русия мрат от катастрофиСтатистически, днес много повече хора умират от катастрофи от колкото преди.
в обединеното кралство е по-вероятно да те изнасили делфин насред бъкингамския дворец, отколкото да те блъсне някой