.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 268

Hybrid View

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    истински бунтар
    неразбран гений
    така ли не разбра, че не може да мислиш и разпространяваш нещо, което им противоречи, защото само по себе си то няма как да не бъде антихуманно?
    Ти си като кон с капаци...
    Нали САЩ са най-демократичните? Защо в някои от щатите има смъртно наказание?
    Боли ме кура и за хуманността към подобни индивиди... Щом те не са имали милост към жертвите си, защо да заслужават такава да се прояви към тях?

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Нали САЩ са най-демократичните?
    не

Боли ме кура и за хуманността към подобни индивиди... Щом те не са имали милост към жертвите си, защо да заслужават такава да се прояви към тях?
    защото това означава да принизиш цялата правосъдна система на тяхното ниво
    такова нещо е противопоказно за развито общество, виж, в рамките на един диктаторски режим се вписва чудесно
    обясних защо водещият ти мотив - този за възмездието - няма място в 21 век
    и защо правото на живот и достойно съществуване на всеки човек е нещо, което не може да му бъде отнето, независимо какво е направил (освен в екстремни ситуации, в които ликвидирането на някого е оправдано от спасяването на нечий друг живот, застрашен в този момент)
    "Око за око и светът ще ослепее"

Мега фен
    лошото е че тия дето първи тръгват да вадят око са почти винаги обмислили и подготвили, т.е. съзнателно го правят, а потърпевшия човек, който след това търси възмездие действа инстинктивно, а не защото има съзнание на убиец и се съзнателно го върши.

не знам, май има разлика.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    лошото е че тия дето първи тръгват да вадят око са почти винаги обмислили и подготвили, т.е. съзнателно го правят, а потърпевшия човек, който след това търси възмездие действа инстинктивно, а не защото има съзнание на убиец и се съзнателно го върши.

не знам, май има разлика.
    има и такива частни случаи
    възможно е при самозащита човек да прибегне дори до убийство
    но ако в края на деня всички са озлобени и искат възмездие, този, който е започнал всичко, ще е постигнал целта си, като е посял агресия в обществото
    станалото-станало

станалото-станало
    На теория - да, ама ако убият баща ти, едва ли ще мислиш пак така...

не

защото това означава да принизиш цялата правосъдна система на тяхното ниво
    такова нещо е противопоказно за развито общество, виж, в рамките на един диктаторски режим се вписва чудесно
    обясних защо водещият ти мотив - този за възмездието - няма място в 21 век
    и защо правото на живот и достойно съществуване на всеки човек е нещо, което не може да му бъде отнето, независимо какво е направил (освен в екстремни ситуации, в които ликвидирането на някого е оправдано от спасяването на нечий друг живот, застрашен в този момент)
    Ако на един човек му предоставя удоволствие да убива или изнасилва, като го пуснат след 10 години, той ще направи пак същото. Как ще обясниш на поредната жертва тези си твои теории?
    И те попитах за какъв достоен живот ми говориш в килия 2 на 2 метра?
    Да, аз съм ок с идеята да се "принизи" правосъдната ни система до това ниво.

Единственото нещо, което е лошо на смъртното наказание е, че екзекуторите се натоварват психически.

anonymous895156
    Guest
    Ако на един човек му предоставя удоволствие да убива или изнасилва, като го пуснат след 10 години, той ще направи пак същото. Как ще обясниш на поредната жертва тези си твои теории?
    И те попитах за какъв достоен живот ми говориш в килия 2 на 2 метра?
    Да, аз съм ок с идеята да се "принизи" правосъдната ни система до това ниво.

Единственото нещо, което е лошо на смъртното наказание е, че екзекуторите се натоварват психически.
    има терапии за превъзпитание на затворниците
    в крайна сметка става дума за психично болни хора, които има начин да бъдат излекувани и дори интегрирани обратно в обществото
    ако не стане, просто присъдите им трябва да бъдат удължени и да се поставят под специален режим

имаш килия, която удовлетворява всичките ти физиологични нужди, затвор с общност, от която можеш да бъдеш част, и достъп до външния свят (телевизия, свиждания). освен това пак си под протекцията на закона на съответната държава като всеки друг неин гражданин
    за теб достоен живот може и да означава такъв, в който си цар на всичко важно, но това е друг въпрос

На теория - да, ама ако убият баща ти, едва ли ще мислиш пак така...
    ако го направят, ще знам, че последната му воля би била да постъпят по същия начин с болен човек

в крайна сметка става дума за психично болни хора, които има начин да бъдат излекувани и дори интегрирани обратно в обществото
    ако не стане, просто присъдите им трябва да бъдат удължени и да се поставят под специален режим

имаш килия, която удовлетворява всичките ти физиологични нужди, затвор с общност, от която можеш да бъдеш част, и достъп до външния свят (телевизия, свиждания). освен това пак си под протекцията на закона на съответната държава като всеки друг неин гражданин
    за теб достоен живот може и да означава такъв, в който си цар на всичко важно, но това е друг въпрос

ако го направят, ще знам, че последната му воля би била да постъпят по същия начин с болен човек
    Точно ти надали ще издържиш и 3 дена в американски затвор, не говорим за български.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Точно ти надали ще издържиш и 3 дена в американски затвор, не говорим за български.
    аз скоро влизам

Мега фен
    аз скоро влизам
    На посещение? Малък си за затвора :Д

аз скоро влизам
    нямаш 18

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    ще издържи, таман ще чете на затворниците демократичните закони и ше ги образова, те имат нужда от учителка, особено ако е по-секси.

митко, ама то исторически май най-големите престъпения срещу човечеството са ги вършили тия дето се представят за по-умни и издигнали се в обществото.

така, че ти умник ми се виждаш по-рисков играч..

Ами, в понятието "достоен живот" включвам правото ми да изляза да се разходя, когато поискам и да съм със семейството си.

Изгледай някое предаване по нешънъл джиографик за Гуантанамо и имай предвид, че това със сигурност не е всичко, на което са подложени затворниците там.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си