- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Мнението ви за ..
Хайде милички,оставям ви...имам по-приятни занимания от това да си пиша с дечковци.
Не се съмнявам,че Nom очаква с нетърпение да изляза ,за да може да напише някой гаден коментар,който ще стои дълго тук, радвайки се ,че няма да съм тук да се защитя. Сега е твоят миг скъпа, възползвай се.
Без ФДТ щото каза че е бяла,
То ако ще е с ФДТ няаа проблеми и аз ще и пратя моя :д
Изключително грозно е да говориш за това колко ограничени са българите, а след това самата ти да се държиш като дива селяндурка и да обиждаш всички наоколо, въпреки че твърдиш, че си "над тези неща"
Освен това смятам, че хора, които не са живели извън България, и са били в чужбина само на екскурзия, не могат да имат ясна представа за това как стоят нещата, че да си позволяват да говорят с такава сигурност
Говори за Meoww или както й беше ника.
цитат от книгата на Кап Георгиев участник в 1свв
А предния ден бе сключено примирието. Съгласно разпоредбите му трябваше да върнем взетите пленници, картечници и сами да се предадем. Това е грозната истина. Това е още по-грозната измяна. Това е най-грозното предателство.
Кой ни предаде? Кой ме предаде?
Кой ни предаде нас, победителите? Кой ме предаде мен, победителя?
Кой причини катастрофата? Кой създаде трагедията? Вечната българска трагедия!
Седемнадесет години бродя по всеки път и кръстопът. — Нито един стълб!
Седемнадесет години обикалям всяка урва и усоя. — Нито един гарван!
Седемнадесет години придружавам всяко опело. — Нито едно без свещеник!
Земята ви зове. Какво чакате вие, които останахте? Не чувате ли гласай?
Или чакате да чуете гласа ми? — Моят глас е гласът на сто и петдесет хиляди, които умряха. Моят глас е гласът на шестстотин хиляди, които преживяха.
Отговаряйте вие, живи умрели, отговаряйте вие, умрели живи. Отговаряйте…
Пред съда на Тези, които не умряха. Не сте достойни за Тях!
Пред съда на Тези, които преживяха. Не сте достойни за Нас!
Пред съда на Българския народ. Не сте достойни за Него!
Пред съда на Българската история. Не сте достойни за Нея!
Тя записа не вашите, тя записа Нашите имена!
Както в растителното, тъй и в животинското царство всичко негодно умира. Затова и споменът по вас умира. Защото всичко умира.
Преживяват само Действията. Само Подвизите. Само Жертвите. Само Победите.
Ние победихме.
Но благодарение на вас, негодници, до дъно горчивата чаша изпихме.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Просто я окепазиха.
Темата е най-стандартния въпрос, който социалната утайка на българския народ (в която спадаме 95% от населението) сяда на масата, постлана с мушама и набива скара с бира. Ще започне махленско жалване как всички сме прогонени от България, не заради собствената си некадърност, а заради някакви независещи от нас фактори и обстоятелства.
Мен лично ме е яд, че така и не опитах да направя нещо със свои сили, а още в гимназията заминах на запад. Не че нямам шанс - просто не искам да оставя лесното, което вече си постлах. Така че въпреки патриотизма ми и прочее врели-некипели трайно ще се установя в Германия, рано или късно ще си продам имотите, ще се оженя за чужденка и децата ми няма да знаят български. Така че не ме бройте патриот, а мнението ми за държавата не е, че дезертирахме колективно и не й оставихме никакъв шанс да стане нормална. Аз лично се подписвам под смъртната й присъда под № 1 353 434.
Аз пък се наслушах на извинения - държавата виновна, политиците виновни, циганите виновни....
Всеки мрънка, никой не прави нищо, за да потръгнат нещата. Един се писал на минимална работна заплата, за да не плаща много осигуровки, взима пари под масата, друг бута 20 на катаджията да спести един акт, трети си мята боклука през терасата, четвърти има магазин ама не издава касови бележки да спести някоя стотинка от данъка, пети се писал инвалид, за да докопа някоя стотинка от ТЕЛК.... И после другите са ни виновни, че сме мишки......
Разбира се, всяко правило има изключение, има и честни и съвестни хора, но на фона на останалите се броят на пръсти...
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....