- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Геополитика и конфликти!
Веднага след нахлуването в България на окупационните съветски войски биват разграбени най-проспериращите около 50 българско-германски предприятия, обявени за съветски военни трофеи.
Благодарение на така създадената “кооперация” предприятията много бързо са напълно съсипани и след като те вече не представляват никаква ценност, в началото на 60-те години на България бива продаден обратно бившият германски, вече съветски дял. В края на тази сложна трансформация на собствеността изведнъж се оказва, че русенският филиал на германската Muelhaupt, преди войната произвеждал изнасяни в цяла Европа турбини, вече е започнал да бълва вършачки и редосеялки, чието качество е такова, че единствено като подарък са склонни да ги приемат в Куба и няколко братски африкански и азиатски държави, поели по пътя на социализма.Подобна схема е приложена и спрямо Ловешката самолетостроителна фабрика, чиято продукция се оценява високо дори от асовете на LuftwaffeБлагодарение на братския СССР след победата на Деветосептемврийската социалистическа революция там от проектиране и изработка на самолети ДАР се преминава към производството на велосипеди и моторетки “Балкан”, а по-късно се сглобява автомобилното чудо “Москвич”!
Другата Държавна аеропланна фабрика, тази в Казанлък, произвеждаща самолетите КБ, направо е закрита още в началото на съветската окупация, а висококвалифицираният персонал е натирен.
Иначе аз вече вадих веднъж инфо, доказващо, че някакво нищожно подобрение действително има през първите 20г на СССР, ама след '70-та всичко тръгва надолу.
Кой вярвал на пропагандата.
Днес за това ние не произвеждаме абсолютно нишо, радвайте се. Колко сте добре, българи, колко сте ми умнички.
По-склонен съм да повярвам на "пропаганда", подкрепена с документални снимки и писмени свидетелства, отколкото на твоите празни приказки и интерпретации на думите на баба ти и дядо ти.
Welcome to the Jungle...
Признавам всичко, което може да бъде проверено и доказано. Отдавна не вярвам на пропагандни голословия.
Специално за соца е писано достатъчно от кадърни български историци, които потвърждават много от нашите "нападки" към този "перфектен" обществен строй.
Welcome to the Jungle...
И още повече кадържни историци ви опровергават. Като Божидар Димитров. Който обаче ще го обвините в агент на ДС. Ако не беше, пак щяхте да измислите нещо, каквото и да е, както дефендер казва, за да наложите своето ...
Божидар Димитров е специалист по Средновековна история, но много обича да се изказва "компетентно" за Възрожденска и Нова българска история (по които не е специалист). Затова и в историческите среди тезите му винаги се вземат с едно наум. Това ми е основната забележка към него, а не агентурното му минало. В средновековната история си ги разбира нещата, но има склонността да е услужлив към "силните на деня".
Welcome to the Jungle...
И как разбра какво не разбира? Цял живот е учил. И за Украйна много точно се изрази.
Следя публичните му изяви от години, чел съм и негови книги, в които има доста спорни тези. От малък се интересувам от история, кандидатствал съм с история, учил съм няколко вида история в СУ, та все имам някакъв поглед върху материята.
Welcome to the Jungle...
Т'ва беше онзи с книгата за митовете в българската история, нали ;д ? Четох я някъде 9-ти 10-ти клас май ;д Арийци сме ний, арийци
"Военен анализатор заяви пред Фокс Нюз, че единственият начин да се обърне хода на конфликта в Източна Украйна е "да започнат да се убиват руснаците". Бившият генерал заяви, че в Украйна има 12 хиляди войници от редовната руска армия.
" Трябва да се убият руснаците... Убивайки толкова много руснаци, че дори путинската медията да не може да скрие факта, че руснаците се завръщат у дома в чували за трупове". "
https://youtu.be/0ze-qrNPBJw
фашизъм или ...?
Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 21:29
Нали уж нямаше руски войски в Украйна?
Welcome to the Jungle...
"НАТО, а не Путин гради империя.
Нека поне веднъж подходим към този спор с отворен ум, използвайки аритметиката и географията и ограничавайки се в употребата на прилагателните. Две велики сили са една срещу друга. Едната от тях, Русия, е загубила контрол върху повече от 1 800 000 квадратни километра скъпоценна територия. Другата, Европейският съюз, контролира повече от 1 000 000 квадратни километра от тази площ. Коя от двете сили се разширява?"
http://glasove.com/politika/49130-na...-gradi-imperiq
Питър Хичънс е английски журналист и писател
ПП: Ауриса да подходи с "отворен ум", хихи
но за съжаление той май е само "отворен".
Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 22:07
Нямам търпение да им рухне икономиката и западните банкери да им разпокъсат кочината, че никога повече да не си и помислят да рекетират международната общност.
Догодина по това време очакваме гражданска война в Русия. Да видим накъде ще задуха вятъра, но наистина ще се радвам на такава развръзка. Като 80+ процента подкрепят ненормален неонацист, заслужават си мизерията, която ще ги сполети.
ми това той го казва, не знам дали е така.
представи си някой по телевизията, по новините да призовава "избивайте еди кои си",
тва нормално ли е.
Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 21:58
ми давай неща дето не ми отърват, да не съм те спрял, това е твоя работа
да не би да искаш аз сам да си кореспондирам ЗА и Против, все още не съм толкова напреднал еволюционно.
тоя ефект го може само отворения ум Ауриса
ми ако няма руски военни в Украйна, значи изказването му няма причина да те притеснява![]()
Русия е велика сила колкото Пакистан.
само да вметна, че Русия има най-бързата и далекообхватна ракета, която се движи с над 24 000 км/ч и нищо не може да я спре при такава скорост, за около 18-19 минути достига Северна Америка.
ПП: отделно имат ракети и с малък обсег таман за контрол от Крим до Босфора, дават отклонение от целта максимум 5 метра, което за обхват от 500 до 5000 км, си е доста добре.
Последно редактирано от defender : 03-12-2015 на 00:37
нали - то в ракети се мери 'величието' на една държава.
Ми айде да я играем тая тогава. От SpaceX от няколко години мъчат да разработват ракети за многократка употреба. Имаха 1 успешно приземяване и 1 неуспешно, но обещаващо.
Пояснявам - ракети, а не совалки.
Колко му се според теб да седнат няколко инженера от екипа им и да измъдрят как да пратят парче желязо до другия край на света след като вече са намерили начин контролирано да изстрелят и върнат десетки тонове ?
САЩ имат подводници и самолетоносачи. Банановата федерация обаче не може да си позволи да я играе тая игра, 'щото няма нито инженерите, нито финансите.
Пакистан
ако имаше американска база на Крим, то тогава техните ракети томахоук можеха да достигна Москва, а сега не могат, защото нямат обхват.
крим беше важен и за руснаците и за американците.
Знаеш ли, бях просто убеден, че няма никакъв шанс САЩ да са толкова заспали, че да са светлинни години пред Русия, а да нямат подобна или превъзхождаща руската технология.
Точно една минута ми отне и имай предвид, че става въпрос за доста остаряла техника :
http://en.wikipedia.org/wiki/LGM-30_Minuteman
Operational range -- Approx. 8,100 (exact is classified) miles (13,000 km)Speed -- Approximately 15,000 mph (Mach 23, or 24,100 km/h, or 7 km/s) (terminal phase)lmaoIn service
1962 (Minuteman-I)
1965 (Minuteman-II)
1970 (Minuteman-III)
По-интересни са подводниците обаче :
http://en.wikipedia.org/wiki/UGM-133_Trident_II - това са им ракетите.
Според Уики, САЩ разполагат с 14 подводници, всяка от които може да изстреля по 24 ракети с ядрени бойни глави.
Ето и характеристики :
Operational range -- With full load 7,840 kilometres (4,230 nmi); with reduced load approx. 11,300 km (6,100 nmi) (exact is classified)[6]Това също е от 90-те.Speed Approximately 18,030 mph (29,020 km/h) (Mach 24; 8,060 m/s)[1](terminal phase)
В случай, че ти е интересно - ето върху какво работи остатъка от света (включително Китай) : https://www.youtube.com/watch?v=o4ZqfEJTGzw
пропуснах да уточня, че разстоянието от САЩ до Москва е г/д колкото обхвата на ракетите върху подводниците им.
С други думи - подводница някъде около Англия може да изпепели Русия.
Крим, братче. Much strategy, many logic