.
Отговор в тема
Страница 13 от 61 ПървиПърви ... 39101112131415161723 ... ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 1511
    Мега фен
    "жалкари"

Мега фен
    Ако сащ бяха построили военна база в Крим, русия щеше да си изгуби контрола над Черноморието, просто русия нямаше място повече за отстъпление, така ми се струва. Също в Крим ако има военна база на сащ, тя става почти непревземаема, защото в Крим не може да навлезе сухопътна войска, освен това крим е нещо като непотопяем самолетоносач, без него Русия ставаш изключително зависима.
    Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 00:02

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    разширения на нато:

Албания (2009)
    България (2004)
    Германия (1955)
    Гърция (1952)
    Естония (2004)
    Испания (1982)
    Латвия (2004)
    Литва (2004)
    Полша (1999)
    Румъния (2004)
    Словакия (2004)
    Словения (2004)
    Турция (1952)
    Унгария (1999)
    Хърватия (2009)
    Чехия (1999)

аурисе, дай да видим разширенията на "импералистите" от Русия бре и военните им бази по света.

аз съм тъпо парче, ама все пак тва се очевидни неща, колкото и да си добър манипулатор ауринчо.
    Отвори учебника по история и гледай - от 1923-а, та чаак до '89г бол 'военни бази' имаха пияндрушките. Та колко милиона минаха през тях.
    Те затова тия държави, 'дето си ги изброил горе, мило и драго даваха да се доберат до НАТО.

Я сподели мнение по въпроса :

На 16 октомври 1944г. съветските окупационни войски откараха в Москва златния резерв на Националната банка. След това от бюджета на ограбената вече държава изтръгнаха 40 милиарда и 213 милиона лева за издръжка на войските си на българска територия. Нови 540 милиарда и 92 милиона лева струваше на България безмаслената “Отечествена война” в която угаснаха нови 32 000 млади живота.
    По това време стратегическият златен резерв на България се състои от около 24 тона злато, формиран преди 9 септември 1944 г.
    Я кажете с Корабчето колко ни струват американските бази ?

А, да. Нищо. Ниц. Трънки.

Седят хората да ни пазят задниците от шизофреничния кагебист в северна азия и то за своя сметка. Мноу лоши тия муриканци, ей. Къде ги братушките да ни спретнат една гражданска война

Мега фен
    абе а Ефенди, я ми кажи Русия какъв контрол има над Черноморието след като Турция е член на НАТО ?

Ти по-големи глупости и сравнения не можа ли да измислиш?

Преди 44 с кой с ме били? А? Да те светна - с Хитлел.
    А след 44 сме подвластни на Русия, че от бедна държава ни превръщат в една от най-развитите и богати в съюза, предпочина от всички.

А какво става днес, когато сме под властта на Запада?

АА, да, ти сам каза.

Движим се към гражданска война, защото сме най-бедните и нещастни на Европа.

Смешник.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    а, вярно, прав си.

Я кажи тогава как хем са 'агресор' НАТО и заобикалят Русия, хем Русия очевадно не си търси приятели, а врагове ?

Та кой е агресорът ?

Всяка "империя" има нужда от враг, за да не разберат крепостните селяни в какво положение им е държавата.
    n00bs

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    А след 44 сме подвластни на Русия, че от бедна държава ни превръщат в една от най-развитите и богати в съюза, предпочина от всички.
    "Швейцария на Балканите", фалирала 3 пъти в рамките на 45 г. 4-тият фалит дойде 7 г. след края на соца, като на власт пак беше неговата рожба БСП. Супер сме били.

Хитлел не го знаем, чували сме за Хитлер.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Веднага след нахлуването в България на окупационните съветски войски биват разграбени най-проспериращите около 50 българско-германски предприятия, обявени за съветски военни трофеи.

Благодарение на така създадената “кооперация” предприятията много бързо са напълно съсипани и след като те вече не представляват никаква ценност, в началото на 60-те години на България бива продаден обратно бившият германски, вече съветски дял. В края на тази сложна трансформация на собствеността изведнъж се оказва, че русенският филиал на германската Muelhaupt, преди войната произвеждал изнасяни в цяла Европа турбини, вече е започнал да бълва вършачки и редосеялки, чието качество е такова, че единствено като подарък са склонни да ги приемат в Куба и няколко братски африкански и азиатски държави, поели по пътя на социализма.
    Подобна схема е приложена и спрямо Ловешката самолетостроителна фабрика, чиято продукция се оценява високо дори от асовете на Luftwaffe
    Благодарение на братския СССР след победата на Деветосептемврийската социалистическа революция там от проектиране и изработка на самолети ДАР се преминава към производството на велосипеди и моторетки “Балкан”, а по-късно се сглобява автомобилното чудо “Москвич”!

Другата Държавна аеропланна фабрика, тази в Казанлък, произвеждаща самолетите КБ, направо е закрита още в началото на съветската окупация, а висококвалифицираният персонал е натирен.

Иначе аз вече вадих веднъж инфо, доказващо, че някакво нищожно подобрение действително има през първите 20г на СССР, ама след '70-та всичко тръгва надолу.

Кой вярвал на пропагандата.

Днес за това ние не произвеждаме абсолютно нишо, радвайте се. Колко сте добре, българи, колко сте ми умнички.

По-склонен съм да повярвам на "пропаганда", подкрепена с документални снимки и писмени свидетелства, отколкото на твоите празни приказки и интерпретации на думите на баба ти и дядо ти.
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    По-склонен съм да повярвам на "пропаганда", подкрепена с документални снимки и писмени свидетелства, отколкото на твоите празни приказки и интерпретации на думите на баба ти и дядо ти.
    то както се видя, дори и уикипедията не принзавате вие.

Признавам всичко, което може да бъде проверено и доказано. Отдавна не вярвам на пропагандни голословия.

Специално за соца е писано достатъчно от кадърни български историци, които потвърждават много от нашите "нападки" към този "перфектен" обществен строй.
    Welcome to the Jungle...

И още повече кадържни историци ви опровергават. Като Божидар Димитров. Който обаче ще го обвините в агент на ДС. Ако не беше, пак щяхте да измислите нещо, каквото и да е, както дефендер казва, за да наложите своето ...

Божидар Димитров е специалист по Средновековна история, но много обича да се изказва "компетентно" за Възрожденска и Нова българска история (по които не е специалист). Затова и в историческите среди тезите му винаги се вземат с едно наум. Това ми е основната забележка към него, а не агентурното му минало. В средновековната история си ги разбира нещата, но има склонността да е услужлив към "силните на деня".
    Welcome to the Jungle...

И как разбра какво не разбира? Цял живот е учил. И за Украйна много точно се изрази.

Следя публичните му изяви от години, чел съм и негови книги, в които има доста спорни тези. От малък се интересувам от история, кандидатствал съм с история, учил съм няколко вида история в СУ, та все имам някакъв поглед върху материята.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Т'ва беше онзи с книгата за митовете в българската история, нали ;д ? Четох я някъде 9-ти 10-ти клас май ;д Арийци сме ний, арийци

Мега фен
    "Военен анализатор заяви пред Фокс Нюз, че единственият начин да се обърне хода на конфликта в Източна Украйна е "да започнат да се убиват руснаците". Бившият генерал заяви, че в Украйна има 12 хиляди войници от редовната руска армия.
    " Трябва да се убият руснаците... Убивайки толкова много руснаци, че дори путинската медията да не може да скрие факта, че руснаците се завръщат у дома в чували за трупове". "

https://youtu.be/0ze-qrNPBJw

фашизъм или ...?
    Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 20:29

Нали уж нямаше руски войски в Украйна?
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    ми това той го казва, не знам дали е така.

представи си някой по телевизията, по новините да призовава "избивайте еди кои си",

тва нормално ли е.
    Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 20:58

Мега фен
    "НАТО, а не Путин гради империя.
    Нека поне веднъж подходим към този спор с отворен ум, използвайки аритметиката и географията и ограничавайки се в употребата на прилагателните. Две велики сили са една срещу друга. Едната от тях, Русия, е загубила контрол върху повече от 1 800 000 квадратни километра скъпоценна територия. Другата, Европейският съюз, контролира повече от 1 000 000 квадратни километра от тази площ. Коя от двете сили се разширява?"
    http://glasove.com/politika/49130-na...-gradi-imperiq

Питър Хичънс е английски журналист и писател

ПП: Ауриса да подходи с "отворен ум", хихи
    но за съжаление той май е само "отворен".
    Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 21:07

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ми това той го казва, не знам дали е така.

представи си някой по телевизията, по новините да призовава "избивайте еди кои си",

тва нормално ли е.
    Май знаеш само нещата, които ти оттърват.

Много неща в съвременния свят не са нормални, но са факт.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    ми давай неща дето не ми отърват, да не съм те спрял, това е твоя работа

да не би да искаш аз сам да си кореспондирам ЗА и Против, все още не съм толкова напреднал еволюционно.

Мега фен
    тоя ефект го може само отворения ум Ауриса

Мега фен
    ми ако няма руски военни в Украйна, значи изказването му няма причина да те притеснява

Русия е велика сила колкото Пакистан.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си