- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Геополитика и конфликти!
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...lGyCPAK3V02Tvg
Дефенди, от една страна е адски гадно случващото се през нашия живот, но от друга пък е интересно да наблюдаваме тези процеси и да се учим. хаха
Говоря за нестабилността на световната сцена. Падането Берлинската стена и разпада на СССР е било вълнуващо, но предстоят още по-мащабни промени, които може да се опишат като нов потоп. :Д
Медведев: Сухопътна операция в Сирия означава пълноценна война
ПП: дами и господа, ставаме свидетели на най-сериозната война, след втората световна.
Инфо отпреди 4 часа:
"Турция нахлу днес в Сирия, съобщи външното министерство в Дамаск."
"Българско-руска телевизия започва излъчване от 1 март"
поздрави за ауриса https://youtu.be/krHxgElOofo
Единственото нещо дето е впечатляващо в тоя клип са тополите на 02:46та минута.
Тоя малоумник Каракачанов щял да връща армията.
Аман от псевдопатриоти.
Кое да връща?
Мен повече от клипчето ме впечатлява реда, дисциплината и отдадеността на многобройните военни на парада. Нещо, което в Европа и САЩ не се демонстрира.
И преди да скочиш, че го правили от ''задължение''... Не, войниците не го правят само по наредба. От малки са възпитавани и маршеруват с гордост и почит.
До колкото съм проучил и и у нас велики празници, като 24-ти май повечето ученици са излизали, не само по задължение, ами и с удоволствие по площадите. Сега не е таква в много варианти и аз си го обеснявам с умишленото информационно унищожаване на България и българския народ в новата световна система.. И не само на България..
*казармата. Моя грешка.
Може и да се дължи на друго, хората не са овце и на повечето не им е приятно да ги карат насила по площади да маршируват пред някакво партийно плашило.
И от там са ги намразили и затова сега не ходи никой.
И аз си мислих така, но като разпитах познати възрастни, ми казаха, че въобще не са мислили да бягат от празниците, но не защото им е било неприятно, ами защото е било интересно и някак си общо прието - колективно.
От 1-ви клас са учителките са ни задължавали насила да ходим. Тогава естествено бягахме.
Замислял ли си се защо обаче жълтурите нямад днес тези проблеми? В Китай и днес продължава да е ценно колективното, което е над личността?
Тук в момента всеки гледа да изкара ползи за себе си, да се чуе неговото желание, боли ни фара за другите.
От социална гледна е по-добре. От други страни също. Не смятам като цяло, че е пример за общо следване. Ние не сме китайци. Но пък сме в другата крайност, не можем да пазим някакво равновесие!
https://www.youtube.com/watch?v=Ngtck7oHt5Y
Какво е това ненормално оръжие дето бомбардират руснаците?
Последно редактирано от defender : 02-18-2016 на 17:39
Прилича на някаква бомба, която се разпада на много малки снаряди.
https://en.wikipedia.org/wiki/Conven...ster_Munitions
в цивилизования свят е забранена употребата им.
Разбира се, 'империите'(визирам САЩ Китай и Русия) няма да се прекарат и ще си ползват оръжието, създадето с единствената цел да поразява големи участъци без оглед косвените жертви от цивилното население.
По-мизерно е дори оттук - онзи ден четох статия за някакъв китаец, които няма пари за хемодиализа, и си филтрира кръвта вкъщи в тоалетната с някакви тенждери и маркучи ....От социална гледна е по-добре.
Не само, че здравеопазването им е по-мизерно, ами няма и никакви трудови осигуровки. Пенсиите са мизерни и разчиташ на децата си (като тук всъщност ...), а ако останеш без работа - не разчитай държавата да ти изплаща издръжка.
Давам ти пример - във Франция са ти необходими 4 месеца работа за да си eligible (сори не се сещам на бг) държавата да те издържа следващите 12 ... или 24 бяха, нещо от тоя род ... на 80% от заплатата ти през тези 3 месеца.
Може и цифрите да ми се разминават малко, но в общи линии това е ситуацията.
Китай е на практика мизерията в България + вероятността да изчезнеш 'мистериозно'.
А т'ва е върха на сладоледа - http://clubz.bg/32494-kitaj_prevyrna...rjavata_v_igra
Ако имаш приятели, които споделят статии, критикуващи режима, ще плащаш по-високи данъци, няма да си годен за държавна служба и тем подобни.
Начи смятайте аз както рядко сипвам на ЕС и САЩ по начина, по който го правите вие - т'ва ако се приложи в Б-я - ми вие сте доста преебани деба. Смис. ще ме накефи - няма да лъжа; ще ме накефи и трудовите лагери да върнат и да ви прибират привържениците на Русия в тях ама ... имам малко усещане за справедливост, което на такива като теб им се губи. Сигурно е от натрупаната злоба.
Хаха. Не ти гиворих за социални политики, а за съзнанието им за обединение.. Диктатурата е друго. У нас говорим, но никой не те чува. Ако действаш пряко, тогава те убиват. И у нас, ако говориш против държавата, няма да имаш държавна позициа. За която трябва да си марионетка.
Нашите дори не помогнаха на българските тираджии с две филии хляб. За какво отношение говорим?
В Китай има богати градове, много над нас.
А, защо си мислиш, че в Европа скоро няма да е същото, само че играта ще е на по-висше ниво и ще има по-други правила, като например глобална борба с тероризма на индивидуално ниво, въвеждане на технологии и следене на все по-лични свери от живота (включително фейсбук), здравеопазване с пръстови отпечатъци и други.
Така също се следи колко добри са гражданите, както в Китай.
Последно редактирано от defender : 02-19-2016 на 12:32