- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Геополитика и конфликти!
"жалкари"
Ако сащ бяха построили военна база в Крим, русия щеше да си изгуби контрола над Черноморието, просто русия нямаше място повече за отстъпление, така ми се струва. Също в Крим ако има военна база на сащ, тя става почти непревземаема, защото в Крим не може да навлезе сухопътна войска, освен това крим е нещо като непотопяем самолетоносач, без него Русия ставаш изключително зависима.
Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 00:02
Отвори учебника по история и гледай - от 1923-а, та чаак до '89г бол 'военни бази' имаха пияндрушките. Та колко милиона минаха през тях.
Те затова тия държави, 'дето си ги изброил горе, мило и драго даваха да се доберат до НАТО.
Я сподели мнение по въпроса :
На 16 октомври 1944г. съветските окупационни войски откараха в Москва златния резерв на Националната банка. След това от бюджета на ограбената вече държава изтръгнаха 40 милиарда и 213 милиона лева за издръжка на войските си на българска територия. Нови 540 милиарда и 92 милиона лева струваше на България безмаслената “Отечествена война” в която угаснаха нови 32 000 млади живота.Я кажете с Корабчето колко ни струват американските бази ?По това време стратегическият златен резерв на България се състои от около 24 тона злато, формиран преди 9 септември 1944 г.
А, да. Нищо. Ниц. Трънки.
Седят хората да ни пазят задниците от шизофреничния кагебист в северна азия и то за своя сметка. Мноу лоши тия муриканци, ей. Къде ги братушките да ни спретнат една гражданска война![]()
абе а Ефенди, я ми кажи Русия какъв контрол има над Черноморието след като Турция е член на НАТО ?
Ти по-големи глупости и сравнения не можа ли да измислиш?
Преди 44 с кой с ме били? А? Да те светна - с Хитлел.
А след 44 сме подвластни на Русия, че от бедна държава ни превръщат в една от най-развитите и богати в съюза, предпочина от всички.
А какво става днес, когато сме под властта на Запада?
АА, да, ти сам каза.
Движим се към гражданска война, защото сме най-бедните и нещастни на Европа.
Смешник.
Веднага след нахлуването в България на окупационните съветски войски биват разграбени най-проспериращите около 50 българско-германски предприятия, обявени за съветски военни трофеи.
Благодарение на така създадената “кооперация” предприятията много бързо са напълно съсипани и след като те вече не представляват никаква ценност, в началото на 60-те години на България бива продаден обратно бившият германски, вече съветски дял. В края на тази сложна трансформация на собствеността изведнъж се оказва, че русенският филиал на германската Muelhaupt, преди войната произвеждал изнасяни в цяла Европа турбини, вече е започнал да бълва вършачки и редосеялки, чието качество е такова, че единствено като подарък са склонни да ги приемат в Куба и няколко братски африкански и азиатски държави, поели по пътя на социализма.Подобна схема е приложена и спрямо Ловешката самолетостроителна фабрика, чиято продукция се оценява високо дори от асовете на LuftwaffeБлагодарение на братския СССР след победата на Деветосептемврийската социалистическа революция там от проектиране и изработка на самолети ДАР се преминава към производството на велосипеди и моторетки “Балкан”, а по-късно се сглобява автомобилното чудо “Москвич”!
Другата Държавна аеропланна фабрика, тази в Казанлък, произвеждаща самолетите КБ, направо е закрита още в началото на съветската окупация, а висококвалифицираният персонал е натирен.
Иначе аз вече вадих веднъж инфо, доказващо, че някакво нищожно подобрение действително има през първите 20г на СССР, ама след '70-та всичко тръгва надолу.
Кой вярвал на пропагандата.
Днес за това ние не произвеждаме абсолютно нишо, радвайте се. Колко сте добре, българи, колко сте ми умнички.
По-склонен съм да повярвам на "пропаганда", подкрепена с документални снимки и писмени свидетелства, отколкото на твоите празни приказки и интерпретации на думите на баба ти и дядо ти.
Welcome to the Jungle...
Признавам всичко, което може да бъде проверено и доказано. Отдавна не вярвам на пропагандни голословия.
Специално за соца е писано достатъчно от кадърни български историци, които потвърждават много от нашите "нападки" към този "перфектен" обществен строй.
Welcome to the Jungle...
И още повече кадържни историци ви опровергават. Като Божидар Димитров. Който обаче ще го обвините в агент на ДС. Ако не беше, пак щяхте да измислите нещо, каквото и да е, както дефендер казва, за да наложите своето ...
Божидар Димитров е специалист по Средновековна история, но много обича да се изказва "компетентно" за Възрожденска и Нова българска история (по които не е специалист). Затова и в историческите среди тезите му винаги се вземат с едно наум. Това ми е основната забележка към него, а не агентурното му минало. В средновековната история си ги разбира нещата, но има склонността да е услужлив към "силните на деня".
Welcome to the Jungle...
И как разбра какво не разбира? Цял живот е учил. И за Украйна много точно се изрази.
Следя публичните му изяви от години, чел съм и негови книги, в които има доста спорни тези. От малък се интересувам от история, кандидатствал съм с история, учил съм няколко вида история в СУ, та все имам някакъв поглед върху материята.
Welcome to the Jungle...
Т'ва беше онзи с книгата за митовете в българската история, нали ;д ? Четох я някъде 9-ти 10-ти клас май ;д Арийци сме ний, арийци
"Военен анализатор заяви пред Фокс Нюз, че единственият начин да се обърне хода на конфликта в Източна Украйна е "да започнат да се убиват руснаците". Бившият генерал заяви, че в Украйна има 12 хиляди войници от редовната руска армия.
" Трябва да се убият руснаците... Убивайки толкова много руснаци, че дори путинската медията да не може да скрие факта, че руснаците се завръщат у дома в чували за трупове". "
https://youtu.be/0ze-qrNPBJw
фашизъм или ...?
Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 20:29
Нали уж нямаше руски войски в Украйна?
Welcome to the Jungle...
ми това той го казва, не знам дали е така.
представи си някой по телевизията, по новините да призовава "избивайте еди кои си",
тва нормално ли е.
Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 20:58
"НАТО, а не Путин гради империя.
Нека поне веднъж подходим към този спор с отворен ум, използвайки аритметиката и географията и ограничавайки се в употребата на прилагателните. Две велики сили са една срещу друга. Едната от тях, Русия, е загубила контрол върху повече от 1 800 000 квадратни километра скъпоценна територия. Другата, Европейският съюз, контролира повече от 1 000 000 квадратни километра от тази площ. Коя от двете сили се разширява?"
http://glasove.com/politika/49130-na...-gradi-imperiq
Питър Хичънс е английски журналист и писател
ПП: Ауриса да подходи с "отворен ум", хихи
но за съжаление той май е само "отворен".
Последно редактирано от defender : 03-11-2015 на 21:07
ми давай неща дето не ми отърват, да не съм те спрял, това е твоя работа
да не би да искаш аз сам да си кореспондирам ЗА и Против, все още не съм толкова напреднал еволюционно.
тоя ефект го може само отворения ум Ауриса
ми ако няма руски военни в Украйна, значи изказването му няма причина да те притеснява![]()
Русия е велика сила колкото Пакистан.