Какво неравенство ? Ти чувстваш ли се неравен ?

Аз не съм от крайно заможно семейство, но имам приятели и познати от такива. Имат някоя и друга придобивка в повече (един се дундуркаше с един кайен още от 18г възраст ;д ), но дотам се изчерпва 'неравенството'. Да кажеш, че получава по-добро образование от мен, но в такъв свят живеем, че ако искаш да учиш - има как, пък дори да не можеш да си позволиш да е в Харвард.
Да кажеш и че работа не мога да си намеря, но в момента имам възможност евентуално да започна такава и ще съм на 4-цифрена заплата, но имам различни планове за бъдещето си и ми се иска да работя за себе си, затова обмислям дали въобще да действам в тази насока. Отново - няма неравенство тук, дори обратното.

Виж съдебната ни система е друга бира, но капитализмът не е отговорен за това. Същото и със здравеопазването.

Наричаш 'неравенство' нещо, което просто не е такова. Някои хора работят повече от други, имат идеи, реализират си плановете и правят солидни суми от това. Факта, че ти нямаш последен модел ламборгини и 5000 квадрата къша, а някой може да си го позволи това, не е неравенство. Неравенство ще е ако за теб не остава достатъчно дори за дом и прехрана макар да работиш усърдно, а ситуацията не е такава.