- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Геополитика и конфликти!
Скоро Путин каза, че руската армия в Украйна дефакто се бие срещу сборна обучена армия от цял свят, въоръжена с най-модерна оръжие. И пак за 6-7 месеца завзеха територия по-голяма от територията на цяла България. За сравнение колко време им трябваше на американската армия в Ирак или Сирия, чиито армии са доста по-зле въоръжени от тази на украинците. В Сирия американците пак ползваха проксито ИДИЛ за да водят войната, сега за тази война с Русия ползват проксито Украйна (нищо чудно да бъдат включени и други източноевропейски държави), а както каза преди няколко години Соломон Паси в бъдеше за война с Китай НАТО щели да ползват проксито Индия - те нищо не крият, всичко ни казват.
Не знам дали ставам за военен стратег, но единствения начин украинската армия да спечели войната е ако самия руски народ не направи преврат срещу Путин и на неговото място сложи про западен президент с либерални ценности - никакъв друг шанс нямат украинците. В противен случай ако руския народ (въпреки санкции на запада и изолацията) продължава да си подкрепя Путин, а в същото време колективния Запад продължава да помпят с оръжие Украйна, това няма да доведе до абдикация на Русия, а по-скоро до ядрен удар.
Така че то ако някой си мисли, че помпането с оръжие на Украйна ще доведе абдикиране на Русия живее в розова илюзия, това най-вероятна се прави с цел розовите ахмаци да си помислят колко лесно ще победят Русия и оттам останалите източноевропейски държави да се включат във войната. Аз ядрена сила да капитулира не съм виждал досега, както вече няколко пъти предупреждават руснаците, ако се стигне да опасност за националната сигурност и териториална цялост на Русия ще последва ядрен удар, като той ще бъде насочен към центровете за вземане на решение (разбирай САЩ).
Последно редактирано от defender : 10-27-2022 на 14:45