- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- WLAN карта или.. не знам къде е проблемът
Първоначално мислех, че е от интернета, но май се оказа друго. На лаптопа ми тегли с 1.1МВ максимум, като имаме предвид, че дърпам нет от модем. Днес ми пуснаха нет от едно кабелче на друг доставчик и очаквахме да тегли поне с 4, понеже това е минимума, когато тегли на настолния компютър, но резултата не беше по-висок от 1.1МВ. Как може да се оправи проблема?
В двата случая не ми стана ясно - модема / и после кабелчето/ в wi-fi рутер ли влизат?
От къде теглиш?
Каква скорост предлагат и двата доставчика - мбит/с за бг и международен?
Кои са доставчиците, ако не е тайна?
Пробвай да направиш един спиид тест ако си вързана за кабелче и един, ако си на wi-fi
http://www.speedtest.net/
Другите компютри - при тях как е?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Да нямаш ограничение на торрент клиента с който теглиш?
ако лаптопът ти поддържа 802.11n, тогава направо настрой рутера на 11n режим, и виж дали така ще имаш добра връзка от всяко място в твоя дом, където работиш/ще работиш с лаптопа
Ако другите машинки не поддържат n ^ някой лаптоп от предното правителство на бб
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Вкъщи съм с wi-fi модем, кабела влиза в настолния, аз си дърпам чрез wi-fi. Тегля от zamunda. И на двата компютъра тегли с горе-долу 1 мегабайт.
Кабелчето, което пробвах у приятеля ми е на unics и по принцип тегли с 8 до 10 мегабайта максимално, а 4 минимум.
На настолния вкъщи, в който е кабела съм му пускала спийд теста, стигна до максимум 3 мегабайта за теглене, но това са само мечти явно, защото досега не се е случвало и 2 да вдигне...
Проверих, но нямам.
Поддържа, да. Но нямам представа как да направя това, което ме посъветва.
Вдигаш рутера си -> там отдолу би следвало да пише нещо от сорта на 192.168.1.1 или може да пише 192.168.100.100 -> пишеш тези числа в адрес бара на браузера -> излиза ти съобщение с искане за въвеждане на user name и password -> щом нямаш представа как да настроиш рутера си, то едва ли си му променила и паролата - обикновено е admin / admin (съответно за user-name и password), но все пак на рутера си пише всичко -> като влезеш в настройките на рутера избираш WLAN или нещо свързано с Wireless network -> имаш възможности за промяна на канал на излъчване, за избор на страна/регион ... и за стандарт на излъчване (обикновено е зададен Auto), но ти от падащо меню може да си избереш 802.11b / 802.11g / 802.11b/g / 802.11n / 802.11 g/n и подобни комбинации -> ти избираш стандарт 802.11n
Общо взето е това - дано съм ти помогнал!![]()
Последно редактирано от M**** : 02-06-2015 на 14:28
Не ми е написала доставчикът й какво скорости в mbit/s предлага, та по спийдтеста поне може да видим колко мбит-а й пуска ориентировъчно доставчика ( ако си цъкне на софия и съответно някой доставчик, който не е нейния ) в бг пространството, от първото мнение трудно разбрах точно как и от къде, и колко.
От тубата , освен ако не е от кеша в бтк,нетера,телехаус, и тем подобни , ще дърпа международно и сметката ще е друга.
пер-дед, давай с каквото са предложили М**** и npp, ако не стане, ще те мислим
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
ако не успееш, напиши модела на модема
Доставчикът ми е vivacom
Не успях да се справя със сървърите, защото не ми приема името и паролата.
Това е, което пише отдолу на модема
![]()
Чакай, чакай, това е adsl modem, от него няма как да извадиш повече от 10бит ( към 1.2Mб/с ).
В него ли вкарваш кабела от другия доставчик, защото аз не виждам къде би могла.
http://e.kotear.pe/images/88784/rout...22_19_2_50.jpg
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Не. Кабела на другия доставчик е в друг апартамент.
Него го вкарах директно в лаптопа и резултата не бе по-висок от 1.1Мб/с
по принцип модемът поддържа ADSL2+, който има максимален bandwidth 24 Mbps при download, което прави максимум около 2.86 MB/s, сега вече такава скорост е считана за малко бавна, но е по-добре от 1.1, обаче скоростта зависи и от качеството на телефонната линия на vivacom, понеже ако е по-лошо, тогава проблемът може и да е от това, но може и да ги настройват на по-оптимален bandwidth с цел да не се претоварва интернет трафикът им, което може и да се коригира от някой, който разбира от конфигуриране на модеми/рутери
Мисля, че е на средна скорост. Не искам да си представям каква ли е най-бавната, но и най-бързата няма да стигне 8 мб/с
И за какво ти е толкова бързо ?
Питам те от позицията на човек, който е с възможно най-бързия нет в България, а съм имал единични случаи, когато съм свалял с по над 75 мегабайта в секунда, което е в пъти повече от това, за което си плащам.
За по-бързо сваляне. Не стига, че за филмче 2 гигабайта чакам час и половина, че и на всичко отгоре интернета отива там и даже гугъл не мога да заредя...
Слагаш няква максимална скорост за сваляне и ще ползваш нета.
Намираш тракер с добри рипове и сваляш от него.
Във вибокса качват почти всичко и можеш да гледаш там.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...