- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Християнка и мюсюлманин
Хм... Ама защо въпроса е зададен християнин-мюсюлманин, пък вие говорите за българи и турци? Нали знаете, че има и други християни освен българите и други мюсюлмани, освен турците? По принцип, ако не те бърка дали някоя рускиня е женена за сириец, защо да те бърка българка женена за турчин?
Моя приятел е католик, ако тръгнем да се женим съм убедена, че семейството му ще е много против, че съм православна и по-лесно би ме приела, ако бях мюсюлманкаПросто такова усещане имам... Обаче пък хич не ми пука за това, защото аз за сватба дори не мисля, да не говорим, че и със семейството му не виждам шанс да се срещна скоро. Устройва ме
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
И не знам защо всички решихте, че ще е детето с турски имена и че ще учи за османската империя, много ограничено мислене. Ако се вземете с християнин от западните страни, все едно не важи пак същото, даже по-зле, защото има турци които напълно се побългаряват, ама за колко западняци важи същото?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ами повечето такива семейства си кръщават детето с турско име.
В трети клас се учи за робството. Как ще се почувства детето след като разбере, че турците са избивали българите ?
Ем има много турски сериали по телевизията. Нали виждаш големи къщи това онова...Момичето може да си мисли, че ако се омъжи за турчин ще има същата.
Първо, не всички.
Второ, генерално темата ти е некоректно зададена, защото както някой също каза, не всички мюсюлмани са турци.
Трето,какво ще ми кажеш за браковете между българка и македонец, българка и румънец, българка и грък, българка и американски евреин, българка и американец?
Четвърто, за какъвто и човек да се омъжиш, ще има една доминантна националност, така, че разшири малко светогледа, а пък това да слагаш под общ знаменател всички хора с турска кръв, е много некоректно също.
Наскоро четох , че Захари Бахаров има турски произход назад откъм майка му.
Понякога като ви чета и се чудя - вие не излизате ли навън, не се ли срещате с хора, не общувате ли с тях, нямате ли чуждестранни и чуждорелигиозни приятели, че сте се захлупили така.
Младите са далеч от дълбоката мюсюлманщина, а ако не са - бих бягала от религиозен мюсюлманин, както бих бягала и от религиозен българин, или какъвто и да е силно религиозен индивид.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Номи, къде да я видят тази интернационална среда и да се научат на толерантност? Наистина няма къде и не са виновни самите те.
Хммм, аз от български евангелист бих бягала доста по-бързо отколкото от мюсюлманин, мисля.
Не, както и да е, все ми е едно кой с кого ще жени. Радикалните религии ме отблъскват, независимо какви са. На смесени двойки се радвам изключително много, винаги ми е интересно и се опитвам да разпитвам :д Познавам германка, която ходи с бразилец; китайка, която ходи с пич от Тунис; българка с германец, аз съм също в интернационална връзка, направо двойно интернационална можем да я пишем. След време приемаш такива неща за нормални. Но тук говорим за религия, а това е малко по-различно. Не познавам много мюсюлмани, честно казано, но по някакво вътрешно усещане не се чувствам привлечена към тях. И на семейството ми никак няма да се хареса да си закича една турска фамилия.
Въпреки че... ако хората не са толкова религиозни, националните различия и разликата в манталитета могат да са далеч по-голяма пречка от една религия, знам ли.
Панерке, съгласна съм, малко нахейтих, не всеки е длъжен да търси контакт с различните култури и да ги толерира.
@Блаб, много хубаво го заключи, ама ние тук не се впускаме в дълбочина, и си чешем езиците основно. Пък и темата съвсем не е за религия очевидно, ами за национална принадлежност, и конкретно - при ситуацията с турците.
А защо тръгнах остро - защото познавам смесени двойки, една от тях - брак май нямат хората, но пък имат две деца, с български имена, и мъжът също си го знаем с българското му име, пък тук какво ли не се изписа за потурчване.
Дечицата са мънички, но като стана в ученическа възраст, едва ли ще им е гадно за турското робство, по-скоро, че ще има хора, които така биха реагирали към смесения им произход.
Имала съм и колеги на работа - турци - абсолютни пичове.
Та, авторката искаше първо за религия да говори, но явно не е направила разлика между религия и националност, защото едно е да спазваш отреденото от религията, която следваш, друго е да си турчин, но да не си религиозен и да не си традиционалист.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
О, тук си много права! Каквато и да е фанатичност, не е приемлива. Дори да е християнин/ка, ако е фанатизиран/а е ужасно нещо. Имах една приятелка, ревностна християнка. То с нея едвам се говореше за някои неща. Представям си да имам такова гадже, което пости сигурно 1/2 от годината, ходи на църква всяка седмица, не иска да правим секс до сватбата?!![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5