Wikipedia
мисля, че не осъзнавате какво всъщност значи "религия".
прочетох нагоре "някаква си религия" и бях о.О
това, че ние тук не се религиозни, съвсем не значи, че за други етноси/групи хора нещата стоят по същия начин.
не ми се навлиза във философски понятия, тъй като виждам, че диалогът дотук е подчертано материален.
но, моля, преди да се изказвате за някой, различен от себе си, осмислете смисълът и тежестта, които стоят зад "някаква си религия".
ако се наложи, ще го преведа с удачни примери - както пантерата не може да пътува без 3 чифта обувки за 4 дни и не излиза без грим, защото не се чувства ок, така за друг индивид други неща са неименни. когато това не са прищевки, а индивидът е отгледан в дадена КУЛТУРА (култура не е нещо високо, културата е начин/привички/среда на живот), която изисква от него първо, второ, трето; забранява му четвърто и пето; поставя бита и цялостния му живот в рамка от нколко точки; мащабът е маалко по-голям;
та, дори оставете семейните/родовите традиции на някой религии (макар че - не може да ги оставим настрана, по никакъв начин:Д). религията е всичко, в което вярваш; морала ти като личност; желанията, хоризонтите, страховете, привичките ти, етц, етц. дори да не си поклонник на някоя от монополните религии(които в днешния, и не само, свят, са дефрагментирани на безброй вариации на тема, които за по-удобно ще нарека тук секти, но реално аз не вярвам (хах!), че има чиста вяра...), та - дори да не принадлежиш към някоя от разпространените религиозни системи, всяка съзнателна личност има изграден свой... МИРОГЛЕД, което е абсолютно същото. успех в живота, ако твоят мироглед не се припокрива с максимален/достатъчен брой точки с този на човека до теб - бил той приятел или партньор;