- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Работа по морето?
Какво се изисква за преводаческа работа? Изобщо с английски ниво C1, имам ли шанс да си намеря подобна работа? Излизам от езикова гимназия, имам малко опит с преводи на субтитри(сериали, филми, етц.). Всъщност става въпрос за лятото. Ще работя по морето, за да спестя някой лев, а не ми се работи като сервитьорка за 350лв.![]()
Пазара е пренаситен с знаещи английски, така че ако искаш добре платена работа като преводач на този език или трябва да го владееш на изключително високо ниво или да имаш връзки.
Прав си. Просто се чудех с какво може да ми помогне и каква работа бих могла да си намеря за лятото. Нямам голям избор.
За сезонна работа по морето според мен е най-удачно сервитьорка, рецепционистка, крупие.. Все са длъжности, за които ще взимаш около 1000лв. на месец + бакшишите. Английския също ще ти е от полза при назначаването, тъй като в този сектор се работи доста с чужденци.
Искаш да кажеш, че е взимал 270 лв. на месец? Явно е бил голям кърък. В повечето нормални заведения, казина, дискотеки заплатата е между 800 и 1200 на месец + бакшишите. Иначе никой не би се навил да работи по 15 часа на ден. Имам един познат дето взе 12 бона за 2 месеца само от бакшиши в една дискотека. Където има пиене, хазарт и забавления си има доста пара.
ами незнам за кое море говориш но аз съм бачкал в слънчев бряг 3 лета вече и не съм видял такова нещо там.Заплатите са около 400-500 лв без бакшиши
Честно казано голям зор ще е да си намериш точно такава работа, но с малко повече упоритесът и голямо ровене из нета, може и да успееш. Къснет!![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Би му майката дай да ходим всички тогава в Албена да бачкаме ...2500лв че и с храна и легло
нз някъв идиот ли съм къв съм,ама това не мога да го повярвам
Аз цяло лято са бъхтих кат куче на 32-33 градуса(поне напрайх тяло де :Д:Д) мега потенето и едвам хващах 700лв
Последно редактирано от skate : 02-27-2015 на 23:45
Е тия пари са при работа по 12 часа, като понякога хващат и по 16, зависи колко народ ще има в заведението. Но пък той си харесва тази си работа щом ходи вече 4-5 години все там.
аз работя на слънче бряг 13 години вече, английския трябва да ти е на ниво "аз не съм кретен", защото на 99% от "говорещите " е на такова ниво, .. ако искаш да правиш пари трябва да работиш някаква работа с бакшиши/ работа в която можеш да дъниш яко, иначе файда няма,
Пс. на слънчев бряг има само лъжци, крадци и измамници.
The Spark
За първи път си търся работа по морето, някой може ли да каже кога започва търсенето на персонал. В кои сайтове мога да намеря обяви освен JOBS.bg. И Имам ли шанс за Слъчев бряг или да се пробвам в Златни пясъци, тъй като съм от Шумен?
Работници започват да се търсят от много рано. Има места, на които още през март се започва с набирането, защото правят интервю с всеки кандидат и ги отсяват. Отделно, че доста от местата правят освежителни ремонти преди започване на сезона, почистване и т.н. и започват работа преди откриването на сезона. А това, че си от Шумен не определя къде ще работиш. Все пак няма да пътуваш всеки ден, а ще стоиш в курорта.