- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Горене мазнини
Здравейте,
след събуждането ми от зимният сън се оказа, че съм с 10 кг над типичните за мен.Висока съм 1,60 и тежа в момента 62 кг (много страшно звучи). Най-добре се чувствам, когато съм около 52-53 кг. Започнах хранителен режим - за закуска обикновено хапвам кисело мляко с овесени трици, обяд - пилешко филе със салата и по-лека вечеря от сорта на голяма салата домати, краставици с малко сирене. Често ям яйца по панагюрски без запръжка (както са класически). Ям и много плодове също.
Заложила съм на кардио тренировка в домашни условия - около 40 мин дневно. През ден правя упражнения за цяло тяло. Според разните калкулатори за дневен прием на калории се очаква да приемам над 2000 калории на ден, аз приемам по-малко, старая се да съм в калориен дефицит. Тренирам сутрин на гладно. Понякога, ако имам сили вечер час-два преди лягане правя 20-тина мин кардио.
Главната ми цел е да смъкна килограми и да изчистя мазнините доколкото успея. Нямам фикс идея да изкарвам преса и подобни. Просто искам да се стегна и да изглеждам прилично.
Искам да попитам какво мислите за различните добавки и т.н., които спомагат изгарянето на мазнини по време на тренировки? Мнения и препоръки за определени марки, ако е възможно.![]()
Съжалявам за дългата тема, но се опитах да бъде максимално изчерпателна откъм информация. Бих се радвала, ако има хора, които сериозно се занимават с това да ми дадат съвети какво мога да подобря откъм хранене и тренировки.
От кога ти е хранителния режим, от тогава напредък? Пий повече вода и само вода, без натурални сокове и газирано.
Колко пъти в седмицата тренираш? Освен тези тренировки, как си през деня, натоварваш ли се физически?
Аз лично съм много против всички добавки и химии, които се предлагат на пазара и във фитнес залите. Препоръчвам ти да си вземеш по-добре Омега 3 мастни киселини, по една капсула на ден. Съдържа мазнина от сьомга и още нещо беше, която ще ти помогне да топиш от мастните депа.
От 20.01 съм на режим и за момента няма особено голям напредък. Усещам, че мускулите ми са по-стегнати от преди, което си е нормално. Вода пия минимум по 1,5 литра на ден, сокове и газирано не пия от много време. Кардио правя всеки ден, а упражнения през ден. Освен тренировките нямам друго по-сериозно натоварване, излизам често на разходки само. Иначе благодаря за съвета относно Омега 3, ще проуча за какво става дума.![]()
Нач' щом за 16 дни нямаш промяна и с 500 грама в теглото, нещо не е като хората според мен.
Омега 3-то няма да направи чудеса to be honest.. Най-продаваната добавка за жени е л-карнитина. Ако имаш някви пари си вземи едно л-карнитинче, което можеш да комбинираш с yohimbine(напоследък има супер много добри отзиви за него).
С тези 2те добавчици би трябвало да имаш доста по-бърз ефект.
Диетата я разчупи малко повече. Имаш поне още 500 калории да попълниш. Яж малко повече, това само ще ти помогне.
Какво кардио правиш?
Ако имаш снимки от преди и сега ги сравни.
Аз след 1-вия месец нямах особена разлика в теглото, но по снимките имаше бая. Режима ти е добър, за да сваляш трябва да си в калориен дефицит. Също така трябва търпение.
Започнах да тренирам 63 кг, следователно за момента съм смъкнала 1-1,5 кг, което ми се струва малко за над 2 седмици режим и тренировки. Кардио правя на мини степер в къщи, съчетавам го с две гирички по 0,5 кг за ръцете. Снимки не съм си правила все още, но мисля да започна, за да следя резултати и визуално, а не само на килограми. Откъм диетата - чувствам се добре, когато приемам това количество калории. Не чувствам глад или отпадналост по никое време на деня, а ако се случи хапвам малко сурови ядки или някакъв плод. Четох и за л-карнитина разни неща, почти съм се навила да пробвам да видя как ще ми се отрази на организма на първо време.
Внимавай с приемането му сутрин на гладно, повръщала съм стомашни сокове от тази грешка :д Иначе от него сякаш се потях повече на тренировките, добре се чувствах.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Не точно, в смисъл че щом може да ти помогне, но не ти вреди, защо да не го ползваш?
А иначе килограм и половина са напълно нормално темпо на сваляне. Продължавай така докато спреш да виждаш резултати, тогава вкарай повече изразходване на енергия(както искаш го прави)
Абе, мини степер, девойче. Вземи да правиш един HIITПредполагам, хабиш адски много време за този степер, с интензивно кардио в рамките на 15-20 минути няма да знаеш на кой свят се намираш и ще можеш да си изстискаш тениската. Виж в сайта нa dailyhiit.com
Можеш да пробваш и с 30 days shred, и двете ще те озорят обаче откъм силовата част, защото тежестите са по-сериозни от 0.5 гиричка, дори не знаех, че има такива.
Az za 5 meseca svalih 7 kg bez trenirovki prosto namalih sladkoto piq po 2 3 litra voda na den ne piq gazirano qm predimno salati pile oriz riba I kartofi I nishto purjeno edinstvenoto koeto moje da se broi za kardio e hodeneto vseki den pone 6km I redoven sex
Редовният секс не е малка тренировка, много калории се изгарят.
Минети, спрете да се 'фалите, че като ви пръскат от е**не сте направили нещо... Щом за 5 месеца си свалила 7 кг спирайки тези храни, значи най-вероятно си била затлъстяла. Такива спадове в теглото с изключването на подобни неща от диетата се наблюдава предимно при хора над 80 кг (не говорим мускулна маса).
Средно секса изгаря около 200 калории за 30 минути; ходенето 2 км за 60 минути гори приблизително толкова
Ami 63kg sum bila I purvite 2 meseca nqmah pochti nikakvo dvijenie (izvadih si kolqnoto) bqh s gips sled tova s ortopedichna nakolenka 2 meseca mi beshe vuztanovqvaneto taka che ne mislq che 7kg sa malko ot togava do sega visoka sum 162sm tova sa normalni kg za visochinata mi a kolkoto do sexa ne se hvalq kazvam koe mi e pomognalo da gi svalq malko ili mnogo
ти сериозно ли ;/
фреш е, ако е изцеден току-що, а ти говориш за "натуралните" сокове, които са неслучайно в кавички и тва, че 'без да искат' са пропуснали тея съставки, не значи, че реално е така ;/
Последно редактирано от galaxy29 : 02-09-2015 на 15:14
окей, вярвай на каквото прецениш.
Като баба ми си, честно... световната конспирация на производителите на сокове, нали, те не отговарят пред закона, пишат си квото им скимне, няма такива работи като агенция по безопасност на храните и т.н. Те целят да те "излъжат", "прекарат" и забравих какви други синоними ползва.
Винчо, баща ми води обученията във въпросните фабрики.Най-редовно му подаряват по един стек сокове/млека и идеално знае кога са пълни боклуци (то не е далеч от акъла, като пише "плодово съдържание до 50%"...) и кога са хубави; какви са технологиите за запечатване на кутията, които елиминират нуждата от добавяне на консерванти.
Така че... да, аз сериозно.
Нямам си ;(, ама ето идея какво да ми пратят нашите (заедно с промишлени количества слънчоглед, домашно сладко и лютеничка :д)