Здравейте,
след събуждането ми от зимният сън се оказа, че съм с 10 кг над типичните за мен. Висока съм 1,60 и тежа в момента 62 кг (много страшно звучи). Най-добре се чувствам, когато съм около 52-53 кг. Започнах хранителен режим - за закуска обикновено хапвам кисело мляко с овесени трици, обяд - пилешко филе със салата и по-лека вечеря от сорта на голяма салата домати, краставици с малко сирене. Често ям яйца по панагюрски без запръжка (както са класически). Ям и много плодове също. Заложила съм на кардио тренировка в домашни условия - около 40 мин дневно. През ден правя упражнения за цяло тяло. Според разните калкулатори за дневен прием на калории се очаква да приемам над 2000 калории на ден, аз приемам по-малко, старая се да съм в калориен дефицит. Тренирам сутрин на гладно. Понякога, ако имам сили вечер час-два преди лягане правя 20-тина мин кардио.
Главната ми цел е да смъкна килограми и да изчистя мазнините доколкото успея. Нямам фикс идея да изкарвам преса и подобни. Просто искам да се стегна и да изглеждам прилично.
Искам да попитам какво мислите за различните добавки и т.н., които спомагат изгарянето на мазнини по време на тренировки? Мнения и препоръки за определени марки, ако е възможно.
Съжалявам за дългата тема, но се опитах да бъде максимално изчерпателна откъм информация. Бих се радвала, ако има хора, които сериозно се занимават с това да ми дадат съвети какво мога да подобря откъм хранене и тренировки.