Като стана дума за мотивация аз ползвам един "глупав" метод. Не гарантирам че ще ти помогне, но при мен действа. Например: Имал съм гаден ден, но вече 2 поредни дни не съм правил щанги, чувствам се отпуснат, но знам че трябва да ида в залата, но просто няма тонус. Започвам да се гледам в огледалото и да си мисля колко съм малък-изреждам всичко в тялото си което мразя, всичко което не мога, що за нищожество съм на фона на някой по-здрав от залата. Внушавам си, че от мен не става нищо, че всички ще се отрекат от мен (поради грозен външен вид) даже, че нямам място под слънцето. Това продължава доста дълго при мен . И след това се питам искам ли да остана в дупката или да се мъча да излезна от нея. Отговорът е ясен. Значи трябва да работя по въпроса. А когато приключиш се самонагради с нещо (но да не е сладко хахах).
Напълно обратната мотивация също работи много добре, но когато вече си постигнала нещо. Например аз си внушавам, че тренирам така все едно няма утре, че не съм подвластен на болка и умора, че няма нещо което не мога да постигна като резултат. Огледалото и Еминем помагат също.
Истината е, че и в двата случая си мислиш пълни глупости. Изводът от всичко това е, че "филмирането" може да те направи машина. Тялото има огромен капацитет, мозъкът също, номерът е да се научиш да ги ползваш.
Фитнесът в твоя случай е необходимост, смятам, че тази тема ще ти е полезна http://www.teenproblem.net/forum/sho...B5%D0%BD%D0%B5
Последно редактирано от tochko : 02-23-2015 на 14:27