Добромир Банев има и тук-таме някое хубаво стихотворение, но като цяло не ми е направил впечатление на кой знае колко прекрасен поет. Има няколко стихосбирки, като едната от тях е с някаква женска с размерите на мамут и разни фрапиращи лицеви аномалии - все си мислех, че му е жена, но така и не разбрах дали или не. Ако все пак са женени, той трябва да е или много диоптричен, или добър лъжец. Със сигурност обаче превъзхождат Августин Господинов, чието стихоплетстване е на ниво дете в детска градина. Дотук обаче със поезията, че ставам твърде докачлива май.

Тия женски, които постоянно висят по барчетата, магазините за дрехи и салоните за красота са ми много противни. Айде, де - не е чак толкова сложно да изчистиш къщата/апартамента. Толкова няма да ти падне ноктопластиката ако се хванеш малко в ръце. Окей, професии, едно-друго ама ми е кофти някво като се замисля, че една жена не може да сготви и изчисти, щото била жена, а не слугиня. Както каза галаксина - можеш да съчетаеш двете. Личен пример - майка ми. Вярно, че в нас и двете чистим и готвим, но тя тъче на тоя стан и у бабини, а винаги е гримирана, облечена и направена. Има в пъти повече козмети и - цитирам - „женствени дрехи, подчертаващи добрите ми черти“ - от мен. (Много глупаво описание вкарах, ма си е казано точно така като сме говорили на тая тема - рокли, поли, блузи с дълбоки деколтета носи повече от мен при всички случаи.) От мъничка все я помня красива и можеща да върти домакинство сама.
Гледната точка на мъжа, обаче, ми се струва по-интересна. Щом един мъж иска да се „перчи като лъв“ с красива жена до себе си, явно нещо куца и избива комплекси за малоценност като междувременно си гъделичка и егото, че видиш ли, е свалил ебати прекрасната, харизматична, божествено-красива мадама и още го бива. И да - другите трябва да завиждат, трябва да я желаят и нам-ко. Разбирам го, но не мисля, че е принцип, който бих толерирала дори у гадже на приятелка. Една жена не е само украшение, не би трябвало да бъде. Мен никога не са ме ползвали само за да си вдигат акциите, и двамата човека, стояли и стоящи до мен не отразяват кой ми се сваля и кой ме заглежда даже.