.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Супер фен Аватара на Zaharinka

При напускане от работа

По какъв член от кодекса на труда е нужно да ме освободи работодателят, за да получавам обезщетение от бюрото по труда?

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Най-добре е да те съкрати по длъжност, но се съмнявам, тъй като позицията заемана от теб се затваря за 6 месеца ако не се лъжа, а ти имаш право на 1 год на борсата(бюрото).
    Повече подписват по взаимно съгласие и пак вземаш от бюрото, но беше за по-малък период май 6 месеца, не съм сигурен....

И малко тъп въпрос, но не съм запозната..Ако дадеш предизвестие за напускане,нужно ли е пак да ходиш на работа..

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Да.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Zaharinka Виж мнението
    И малко тъп въпрос, но не съм запозната..Ако дадеш предизвестие за напускане,нужно ли е пак да ходиш на работа..
    Да, затова е ПРЕДизвестие.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от Zaharinka Виж мнението
    меко казано
    n00bs

Питам защото още, когато започнах да работя на това място,една от жените си даде предизвестието и след 2 дена не дойде повече на работа.Затова не бях сигурна.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Значи, на повечето места процедурата е следната. Даваш предизвестие (обикновено 1 месец), за да може работодателя да се подготви и да намери друг служител за позицията ти. От там нанатък, той може да те освободи и по-рано, но не може да те задържа повече от определения месец, дори и да не ти е намерил заместник.

Град
    Това ми бие на дисциплинарно уволнение… Какво работиш, ако не е тайна?

Цитирай Първоначално написано от VinDiesel Виж мнението
    Това ми бие на дисциплинарно уволнение… Какво работиш, ако не е тайна?
    Възможно е, диспечер съм.

Супер фен Аватара на mlakniwe
    Аз напуснах доброволно, подадох си предизвестие за напускане и така, после имаш право на 4 месеца/щото имах малко стаж де година и нещо ама може и повече там зависи колко стаж имаш/ обезщетение от БТ, но трябва веднага на другият ден да се регистрираш и по принцип при мен беше 150лв на месец/7,2 на ден ли нещо такова/ не знам дали има значение дали са те уволнили или си напуснал доброволно?

Град
    Ако те уволнят дисциплинарно, нямаш право на доход от борсата.

Дисциплинарно няма да е,по-скоро по взаимно съгласие,а трудовият стаж оказва ли влияние в/у изплащаната сума от БТ

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Да, има. Има значение и заплатата, на която си била осигурявана.
    Ако напуснеш по взаимно съгласие, можеш да получаваш обезщетение в продължение на 4 месеца и то по минималната дневна ставка, която е 7.20 за тази година.
    Но, за да получаваш обезщетение, трябва да си била осигурявана поне 9 месеца през последните 15 месеца и да си регистрирана като безработна в Агенцията по заетостта.

http://pravatami.bg/4533
    Прочети тук.

Освен това, ти можеш да си пуснеш молба за напускане от която дата желаеш. Т.е., може да поискаш да напуснеш след 2 дни. Ако работодателят ти не се съгласи, тогава тази молба се счита за едномесечно предизвестие и той е длъжен да те освободи след изтичането на един месец от датата ѝ, като в това време, ти трябва да идваш на работа. Вариантът да не идваш на работа е да си пуснеш молба за отпуска за полагащите се дни. Ако не изразходваш всичката си полагаема отпуска към момента на напускане, работодателят е длъжен да ти я изплати.
    Последно редактирано от LadyDi : 02-20-2015 на 22:22
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Да, има. Има значение и заплатата, на която си била осигурявана.
    Ако напуснеш по взаимно съгласие, можеш да получаваш обезщетение в продължение на 4 месеца и то по минималната дневна ставка, която е 7.20 за тази година.
    Но, за да получаваш обезщетение, трябва да си била осигурявана поне 9 месеца през последните 15 месеца и да си регистрирана като безработна в Агенцията по заетостта.

http://pravatami.bg/4533
    Прочети тук.

Освен това, ти можеш да си пуснеш молба за напускане от която дата желаеш. Т.е., може да поискаш да напуснеш след 2 дни. Ако работодателят ти не се съгласи, тогава тази молба се счита за едномесечно предизвестие и той е длъжен да те освободи след изтичането на един месец от датата ѝ, като в това време, ти трябва да идваш на работа. Вариантът да не идваш на работа е да си пуснеш молба за отпуска за полагащите се дни. Ако не изразходваш всичката си полагаема отпуска към момента на напускане, работодателят е длъжен да ти я изплати.
    Благодаря много за отговорите ви, ще разгледам сайта.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Дано да са те осигурявали на хубава сума, иначе ще взимаш малка помощ.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си