http://www.bgmedia.at/index.php/%D0%...B8%D0%BD%D1%86
Щото всички плюете тези, които уж според вас са отишли на по-лесното, да ама не е.
И за да не кажете ти от къде знаеш, да живял съм месеци извън България.
Хубаво писанце от Ива.
Но хората, които плюят българите заминали да се борят някъде извън България, са тези които надигат чашката. Те, знаят всичко/политика, живот зад граница и т.н./, разбират от всичко/к'вот чул, к'вот видял/. Та да, това е тази част от нашия народ, която доста усилено се бори да преобладава, въобще си и няма на представа какво реално се случва извън техния град, камо ли извън страната.
Така, че няма смисъл да им се обръща внимание или най-малкото да им се вържеш на приказките.
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Без дом, без приют..
Честно казано, извън родината е мноооого по-трудно. Аз не съм излизала да работя, но знам много случки и истории от познати. Всеки разказва, че нещата са дори по-трудни. Трябват години работа за да се установи човек. Ако нямаш връзки положението е още по-зле.
Когато вече човек заживее в чуждата страна и нещата горе-долу се подредят след няколко години, тогава също не е лесно. Работиш повече отколкото тук - в България, но разликата е, че получаваш заслужените пари за усилията.
А относно "родолюбците". Мислите ли, че на заминаващите им е лесно? Тези хора напускат родината, семейството, приятелите... оставят целия си живот и започват на ново. Мислите ли, че не е труден избора между нормален живот и живот в родния дом? Защото тук ние не водим нормален живот.
Да ви кажа ли нещо, имам познат който отиде в чужбина и сега мизерства ... никак не им е лесно на ония извън нашата държавица, не си мислете, че излезнете ли оттук всичко ще е като мед и масло, няма как, нещата както тука работиш за да оцелееш и да се издигнеш, никъде няма лесно
Извинете ме, ако до тук съм създал някакво грешно впечатление, че ненавиждам хората излезли от страната в други теми. Съгласен съм с вас, но има голяма разлика с какво образование и лиценз си отишъл зад граница. Не е едно и също дали отиваш с някакво сериозно висше и 2 езика или със средно и чат пат английски и ставаш само да миеш чинии. Нещата се променят съвсем ако си завършил висше в добър университет в чужбина. Разбирам мизерстването, но разликата до колкото знам, е че в чужбина човек може много повече да израсне в областта си отколкото у нас. Това което ми се струва, че блазни младия човек е по-голямото заплащане на труда му и оценяване на лични качества. Иначе мизерията зад граница е неизбежна за обикновения човек. И все пак пред това да сте крайно бедни няколко години зад граница, а след това да припечелите и да сте цял живот бедни у нас какво бихте избрали? Мисля че отговорът е ясен. Емоционалните жертви сигурно са най тежкото, но за жалост няма как да се избегнат. И все пак благодарение на технологиите човек може да контактува с близките в България, за разлика от в миналото. Иначе е пълна глупост да се смята че еди коя си държава е рай за емигрантите, но няма лесно.
Последно редактирано от tochko : 04-04-2015 на 21:22