- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Малко да ми помогнете ? :)
ЗдравейтеПроблема ми е следния... Имах си приятелка(момче съм), с която бяхме дълго време заедно. Дълго, дълго 1г. и 2 месеца. Обичах я ужасно много!!!! Тя е първото момиче, което съм обичал така. Но започнахме да имаме проблеми да се караме и разбирате разделихме се.. Както казах тя за мен е най-уникалното момиче, с което съм бил до сега. Въпреки, че нямам кой знае какъв опит в любовта, но тя е първия човек, който ми показа какво е любов! И стигнахме до проблема. Разделихме се в края на ноември месец, обаче от тогава НЕ спирам да мисля за нея. Нормално е може би, но наистина ми липсва, а да се оправим такава опция вече НЯМА. Ужасно тъпо ми става като я гледам с други момчета и разбирате ме мисля
Искам да я забравя! Защото каквото било, било света не свършва с нея. На моменти ми е добре не мисля за нея и си казвам е вече смея да кажа, че съм я забравил, НО понякога просто ... Въпреки, че вече минаха около 3 месеца от тогава.... Та въпроса ми е към по-големите тук или няма значение, които имат повече опит
Мислите ли, че скоро ще я забравя и има ли някакъв по-бърз начин според вас. Всеки знае, че любов с любов се забравя, но имам чувство, че ако си хвана нова приятелка ще започна да я сравнявам само с нея ... и се сещате как е...
И така ще ми бъде приятно, ако отделите малко време да попишете от житейския си опит и аз да прочета разбира се
![]()
няма бързи начини,колкото ти е нужно време - толкова
и не бягай от чувството, а го преживей, дори се потопи в него
оригиналното чувство сигурно е тъга. гледай да стоиш в него, а не да покриваш с гордост, омраза, гняв или нещо друго, защото това всъщност забавя процеса.
изживей си тъгата и разочарованието.
не компенсирай.
удари му един плач ако трябва
когато свикнеш да си в тази емоция и да й отдаваш необходимото уважение, ще започне да ти се прояснява може би, че все пак животът не свършва с нея.
наистина, необходимо е да си позволяваме да сме тъжни, а не да бягаме от неприятната емоция, заменяйки я с някоя друга. така че и за това си прав - не ти трябва нова приятелка точно сега.
докато си страдаш, е добре да преосмислиш кое е важното за теб сега и ако е възможно да си пренасочиш енергията натам. например - отдавна искаш да отслабнеш/изкараш плочките? да научиш език? нещо в тоя дух;
тая любов, която имаш към нея, изстрадай я, изживей я, позволи си да си тъжен и я насочи към себе си. не се цензурирай.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Freud is da guy, btw
на мен ми отнема година/и да започна да живея отново нормално след някого.
няма рецепта. а това да се мяташ в следваща връзка е най-инфантилното нещо на света.
за да бъде адекватен партньор, човек трябва да може да живее със себе си, да е цялостен, а не другият/връзката да се явяват някакъв компенсаторен и/ли рехабилитационен механизъм.
//обикновено аз се фокусирам върху себе си в такава ситуация, развивам някое ново умение/качество, ъпгрейдвам се, колкото и тъпо да звучи. използвам тъгата/яростта/агресията като мотивационна сила за личностното си развитие. поне нещо хубаво и полезно да има)) успех!
ахахахах, Мило, *хай 5*:Д<3
Виждал съм много истории до сега подобни и винаги съм си казвал "тези пък... кво толкова?" Обаче като дойде на моята улица друго мисля вече...А чувството е ужасно, да... Аз не казвам, че бих се хвърлил в нова връзка веднага, но знаете баналните фрази като "любов с любов се забравя" и започнах да им вярвам малко..
Всеки е бил на твоето място. Мен също първата ми истинска любов ме отряза, със същия параграф. Интересното беше, че ние също ходехме точно 1 год. и 2 месеца. А още по-интересното беше, че аз съм спокоен човек, мразя караници, викове, скандали, посягания и т.н. Имали сме много дребни спорове, които траеха 1 минута, без да сме повишавали тон.
След няма и месец, тя се беше хванала с друг, на мен през тези дни ми беше много тегаво, но имаше едно момиче, което преди това ме е харесвало, след като разбрала, че аз вече съм свободен, започна да ме забива. Най-интересното обаче е, че този с който се хвана бившата ми, до последно е зарибявал, момичето, което пък започна да ме зарибява мен...
Тя ме покани да излезем, всичко точно, накрая ми каза, че иска връзка само за секс, аз се съгласих естествено, беше много умна, красива, не слагаше грим...
В последствие тази връзка си стана сериозна, задържахме се година и половина. След като нещата станаха сериозни, тя ми сподели, че в началото е искала само сексуална връзка с мен, тъй като е знаела, че няма ей така да забравя оная и да се влюбя в нея. Но точно това стана.
Съвета ми е както казаха по-горе, не търси ти някоя, с която просто да си залъгваш чувствата или чрез нея да си лекуваш раните. Изживей си мъката, все пак сме хора, имаме сърца.
Ако е писано, може и при теб така да се случат нещата, да те хареса някое момиче и да те грабне. Само така може да ти излекува някоя друга раните, знаейки, че ги имаш.
Търсиш ли просто някоя, която да я ползваш за отдушник, най-много ти да разбиеш нейното сърце.
Може да се занимаваш и със спорт, ще ти помогне, спорта е дисциплина, емоции, изживявания и т.н...
И все пак, първата истинска любов се помни до гроб, но с времето болката я няма и малко, или много, я помниш с добро.
Последно редактирано от VinDiesel : 02-24-2015 на 22:14
А при нас беше като цяло заради глупости сега наистина ме мързи да пиша иначе бих разказал. Аз я оставих, а не тя мен. И следователно съжалявах след това като ми мина гнева.. Аз много паля винаги и като цяло тя беше свикнала с мен и аз с нея познавахме се много добре, но като цяло проблема беше, че аз правих компромиси, а тя спря и така стана всичко![]()
не мисля че любов с любов се забравя, ако чувството е било дълбоко..
като ти прочетох първия пост явно е дълбоко чувство.
ако искаш пробвай де, ама не ми се вярва да има успех, а и ако няма да си способен да оцениш новата си приятелка, ще имаш някаква странна връзка, в която няма да можеш да се раздадеш, понеже ще си емоционално недостъпен.като нищо и да я нараниш, след като с нищо не е заслужила да бъде с човек, който не й дава 100% от себе си. а и ти самия не знам как ще се чувстваш ако не можеш да се насладиш на връзката.
просто пренасочи енергията другаде.. в себеобичане например.
знам че не ти харесват фактите и за това, напълно естествено, искаш да чувстваш някаква по-лека емоция, или да направиш нещо лесно, като например да влезнеш в "нова любов", но лесните неща са пагубни, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план.
спести си мъките и просто се настрадай!
Абе и аз къде тръгнах преди година и половина да се занимавам... Няма да си играя футбола ами само нерви тцтц![]()
След раздялата с първото ми гадже ми трябваха някъде към 3 месеца да ближа любовни рани, много тегаво си беше. След нея вече за ден-два преодолявам всяка раздяла, а те не са много защото не ми се занимава със сериозни връзки като съм още на 27... виж, към 30-32 вече е напълно нормално, поне според мен. Света не свършва като си без гадже![]()
За да я забравиш по-лесно пробвай да си намираш ангажименти по-често. Отдай се на някакво хоби и се опитай когато се сетиш за нея да не задълбаваш тази мисъл, а да започнеш да мислиш за друго. Защото, колкото и да мислиш за нея, щом няма как да сте заедно отново просто нараняваш себе си.
И това "Любов с любов се забравя." повечето го приемате по много погрешен начин. За мен не значи "ходи си намери нов/а", а "когато намериш нов/а ще забравиш предната.". Тоест, чакай, докато се случат нещата, не ги насилвай. То е ясно, че докато си сам от време на време ще се сещаш за бившата любов, колкото и време да е минало. Но поне можеш да контролираш себе си и това колко често ще мислиш за нея.
Аз съм малък.. На 18 съм има още много такива моменти ама съм фен на "сериозните" връзки..и искам такива!
Няма как да знаеш дали една връзка ще е сериозна, докато не стане такава. За да имаш "сериозна" връзка трябва да опознаеш човека до себе си, да си готов да му дадеш времето и емоциите си. Някои хора са заедно с години и така и връзките им не стават "сериозни", защото самите те не гледат сериозно на себе си. Много ми е странна репликата "не търся сериозна връзка" или "търся сериозна връзка"... Смисъл... По дяволите, какво се очаква от една сериозна връзка? Брак, деца, дом!? На 18!? Айде няма нужда![]()
![]()
Или сериозна е връзката, в момента, в който всички знаят за нея и сте се разбрали да не се виждате с други ли... Странна работа
![]()
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Не мисля, че е нужно да се разбираме да не се виждаме с някой.. Това вече за мен си е личен избор! Аз не спирам никой за нищо и не мога да го направя. Човек когато иска да направи нещо ще го направи каквото и да му коства според мен. Както казах то си е до човек, но аз лично никога не съм излизал с други докато бях с неяНе защото не трябва, а защото не исках да го правя, понеже ще е тъпо от моя страна
![]()
Ето какво ми се случва на мен. Аз имах приятелка три години и накрая аз я оставих. Преодолявах я 6 месеца, но все още си мисля за нея, макар че имам сериозна приятелка.
Пич първата любов няма как да я забравиш, винаги ще се сещаш за нещо общо с нея когато видиш нещо. Така че, изчакай само да си отмине. И моя съвет е: Намери си друго момиче по-бързо, че на сухо не става!![]()
неква спокойно преминала тема - готино
за мен човек който не е разнесъл един вестник или не е раздал два флаера не може да говори за връзки /просто пример/
понякога се дразня как заличавате значението на думата връзка
направо си го принизявате до гадженцето в пясъчника
относно любов с любов се лекува - по-скоро любов със секс се лекува
всяка минута прекарана в секс е минута без да мислиш за бивши
това го давам за пример като най-силното средство
иначе квото са ти препоръчали също става