.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 56

Тема: утре в 13 30

Мега фен
    ето го моралния компас:
    "истина ви казвам: доколкото сте сторили това на едно от тия най-малките (слабите и бедните), Мене сте го сторили" (Мат. 25)

дай сега да видим твоя невероятен компас, чакам да бъда ауристично изумен
    Последно редактирано от defender : 02-27-2015 на 11:53

Мега фен Аватара на an7raks
    Аурис, не съм сигурен дали съм те разбрал правилно, но ако се опитваш да изкараш която и да е война като акт на хуманност, недей!
    Още по-малко война, водена на хиляди километри от домът ти с хора, които изобщо не те засягат.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Аурис, не съм сигурен дали съм те разбрал правилно, но ако се опитваш да изкараш която и да е война като акт на хуманност, недей!
    Още по-малко война, водена на хиляди километри от домът ти с хора, които изобщо не те засягат.
    ми тя и руско-турската влиза в тая дефиниция и е водена по същите причини, поради които САЩ си вре носа в близкия изток

едит; впрочем пуснах линковете, защото се надявах да ги погледнеш и да видиш, че НАТО никъде не е 'нападало'. САЩ ги вършат тези неща.

Мега фен
    само, че Русия освобождава поробен народ, борещ се за свобода (Априлско въстание).

каузата е освободителна (и освобождавания народ го желае).
    защо след зверствата при потушаване на Априлското въстание някоя друга велика сила не си е мръднала пръста.

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    ми тя и руско-турската влиза в тая дефиниция и е водена по същите причини, поради които САЩ си вре носа в близкия изток

едит; впрочем пуснах линковете, защото се надявах да ги погледнеш и да видиш, че НАТО никъде не е 'нападало'. САЩ ги вършат тези неща.
    Да, руско-турската е водена по същите причини, няма спор... Много е наивно да се смята, че братушките след 500 години и не знам колко техни си лични войни с Османската империя просто са решили да ни освободят най-безкористно...

Може и така да е, но тогава какво търсят нашите хора там?

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    само, че Русия освобождава поробен народ, борещ се за свобода (Априлско въстание).

каузата е освободителна (и освобождавания народ го желае).
    защо след зверствата при потушаване на Априлското въстание някоя друга велика сила не си е мръднала пръста.
    Поправям се, дебилно е да се смята, че руснаците са ни освободили само от любов към нас...

Мега фен
    ми тогава българите, като им е било толкова добре, е трябвало да създадат опълчение и да се бият на страна на турците, а не на руснаците,

ПП: разбира се, че не е било само от любов, но дори и да са имали интереси то при това те освобождават народ от иго, за която кауза самия народ се е борел преди идване на руснаците.
    Последно редактирано от defender : 02-27-2015 на 12:16

Мега фен
    Може и така да е, но тогава какво търсят нашите хора там?
    ми плащат им, бе, брат. Солидно при т'ва.
    Да си трошат главите - за тяхна сметка си е.

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    ми плащат им, бе, брат. Солидно при т'ва.
    Да си трошат главите - за тяхна сметка си е.
    Ето, че си дойдохме на думата... Обикновени наемни убийци.

Мега фен
    ми тогава българите, като им е било толкова добре, е трябвало да създадат опълчение и да се бият на страна на турците, а не на руснаците,

ПП: разбира се, че не е било само от любов, но дори и да са имали интереси то при това те освобождават народ от иго, за която кауза самия народ се е борел преди идване на руснаците.
    http://www.extremecentrepoint.com/archives/335
    http://bezlogo.com/2011/04/%D0%B2%D1...%B7%D0%B0.html

Захари Стоянов, който казва: "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"[5]
    http://e-vestnik.bg/11197

Поклон върху праха на великий български мъченик, че в днешните времена можем да си послужим с неговото име. Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр. Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и пр., са били против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаели, че нейний камшик повече боли от турския…

Достоевски :
    Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,' плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!" — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!..."

Мега фен
    Факт е, че благодарение на Русия, България става независима държава, а какви били руснаците, че имали и други интереси, че дали били лоши или добри, изостанали или не, тва е съвсем друг въпрос.

да бяха дошли англичаните или Австро-Унгария да ни помогнат да се освободим и за техен интерес, ама нанайси

Мега фен
    http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Question

Mehmet Ali

Just as the Greek Revolt was coming to an end, a conflict broke out in the Ottoman Empire between the Sultan and his nominal viceroy in Egypt, Mehmet Ali. The modern and well trained Egyptians looked as though they could conquer the entire empire. The Tsar of Russia, in keeping with his policy of reducing the Ottoman Sultan to a petty vassal, offered to form an alliance with the Sultan.
    Russian intervention led the Sultan to negotiate a peace with Mehmet Ali in 1833, but war broke out once again in 1839.[11]

В превод за такива като теб - Русия ПОДДЪРЖА османската власт на Балканите. Капиш ?

Мега фен
    а западните велики сили поддържат Турция при освободителната война.

че кво ми е на мене, ся заяждаш ли се.

ПП: то е ясно че Русия и Турция са имали някакви взаимоотношения в тия 500 години, все пак това са били двете империи в тоя регион.
    Последно редактирано от defender : 02-27-2015 на 12:47

Мега фен
    The leader of the British opposition, William Ewart Gladstone, wrote a booklet denouncing what he called "the Bulgarian Horrors", and calling upon Britain to withdraw its support for Turkey. "I entreat my countrymen", he wrote, "upon whom far more than upon any other people in Europe it depends, to require and to insist that our government, which has been working in one direction, shall work in the other, and shall apply all its vigor to concur with the states of Europe in obtaining the extinction of the Turkish executive power in Bulgaria. Let the Turks now carry away their abuses in the only possible manner, namely, by carrying off themselves...."[28][29]
    rominent Europeans, including Charles Darwin, Oscar Wilde, Victor Hugo, and Giuseppe Garibaldi, spoke against the Turkish behavior in Bulgaria. When the war with Russia started in 1877, the Turkish Government asked Britain for help, but the British government refused, citing public outrage caused by the Bulgarian massacres as the reason.

The April uprising was a failure as a revolution, but due to publicity that was given to the reprisals that followed, it led directly to European demands for reform of the Ottoman Empire, and the Russo-Turkish War, which ended in Turkish defeat, and the signing of the Treaty of San Stefano in March 1878, followed in July that year by the Treaty of Berlin. It thus ultimately achieved its original purpose, the liberation of Bulgaria from the Ottoman Empire.
    ok

Мега фен
    "Османското правителство отхвърля Лондонския протокол на Великите сили с предложения за реформи в Османската империя. В отговор на 12/24 април 1877 г., с издаден в Кишинев Манифест на император Александър II, Русия обявява война на Османската империя."

ПП: само с протоколи за реформи на Великите сили не става, трябва и дела.

Мега фен
    "За участие във войната са привлечени Румъния, Сърбия и Черна гора. "

някоя друга държава желаеща за привличане, (може би Англия, поне с някое военно подразделение или поне хуманитарна помощ),................. май, нЕма друг, остават все православни държави.
    Последно редактирано от defender : 02-27-2015 на 13:17

Мега фен
    "За участие във войната са привлечени Румъния, Сърбия и Черна гора. "

някоя друга държава желаеща за привличане, (може би Англия, поне с някое военно подразделение или поне хуманитарна помощ),................. май, нЕма друг, остават все православни държави.
    Англия е против разширение на руското влияние, логично е да е против. И въпреки това се съгласява с войната.

Мега фен
    ами като е против руското влияние, да беше дошла тя с 200 000 войника, нямам против и Англия да са ни освободили.

ама са да отричаме историята и приноса на Русия, щото видиш ли били по-изостанали от Англия и щото на Ауриса не му харесвали щото били го гледали страшно по улиците, ми е малко смешно.

Факт е, че благодарение на Русия, България става независима държава, а какви били руснаците, че имали и други интереси, че дали били лоши или добри, изостанали или не, тва е съвсем друг въпрос.

да бяха дошли англичаните или Австро-Унгария да ни помогнат да се освободим и за техен интерес, ама нанайси
    Никой не отрича, че благодарение на тях съществуваме като страна... Отричаме пропагандата, че са го направили от братска обич...

И едно име: Янош Хуняди.

Мега фен
    Цитат: "че хиляди руски воини са дали живота си, за да може българите да разберат какво е свобода и независимост след 500 от най-мрачните и тежки години в българската история? Не говоря за плановете, които руските управници по онова време са имали, а за обикновения войник, комуто е казвано, че трябва да изостави болната си майка, умиращия си баща и бременната си жена, за да спасява "братския народ".
    http://bulgarski.pogled.info/news/62...ya-v-Balgariya

ПП: тогава е нямало платена армии от наемници за заплата, а армията е била от обикновени хора.
    Последно редактирано от defender : 02-27-2015 на 14:25

Голям фен Аватара на ReguL
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    никой не сяда на сериозни преговори по важни въпроси със страна, която може да бъде превзета и от маймуни на коне.

?

^ахахахахахах, точно!

Мега фен Аватара на pe6oskeiborda
    и кво сега викат хора които не са ходили на казарма и не им дават право да отсъстват?
    пф баси тъпото аз май ще ходя в друга държава
    ПОДЯВОЛИТЕ УСЕЩА СЕ ДОБРЕ ДА СИ ГАНГСТЕР

Мега фен Аватара на pe6oskeiborda
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    кви тренировки бре момче
    питам дали си доброволец или си ходил на казармата
    или просто са те викнали щото викат всички

Цитирай Първоначално написано от TheDeath Виж мнението
    Аз съм силно за връщане на казармата, даже ми се струва силно наложително въвеждането на казарма и за жени, като гледам те масово дори не знаят как да си обуят бельо! Да не говорим за оправяне на легло и разни други дребни ежедневни неща
    много ми излагаш ника много си проста
    трябва админите да те преименуват на нещо което ти подхожда повече
    например ВраждебнатаСтанка
    ПОДЯВОЛИТЕ УСЕЩА СЕ ДОБРЕ ДА СИ ГАНГСТЕР

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    ^ Доброволец е, ходи и по някви възстановки Говореше се, че викат хора, които са ходили в казарма, но за статистика - разпитват за промяна на работа, адрес и т.н. и дали могат да са запас, не мобилизация. Няма как да викат всички, особено без да са минали военно обучение. Самият министър многократно е заявявал, че няма да участваме във война и не е издавал заповеди за мобилизация.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си