.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    katence2000
    Guest

Unhappy Нямям никакви приятели;(

Здравейте, аз съм момиче на 14 години и моят проблем е малко странен, но бих искала ако някой е попадал в подобна ситуация да ми помогне. Никога не съм имала приятели освен в детската градина и по интернет от разни игри ..Когато станах 1 клас ме записаха в училище в което всички си дойдоха приятели от детската градина аз не познавах никого и 7 години бях най-голямата така да кажа "аутсайдерка". Най-редовно търпях подигравки без основателна причина, но родителите ми не искаха да ме преместят. Сега в 8 клас мислех, че всичко ще е по добре и ще си намеря приятели с които да мога да излизам но не... Родителите ми ме записаха в едно отвратително частно училище където сме 1 паралелка 10 ученици от които 5 сме момичета и останалите са някакви момичета със супер строгите родители които никъде не излизат и единственото нещо което ги вълнува е ученето дори фб нямат.. Не мога да се впища сред тях аз съм със среден успех 4 5 и те не ме харесват и ме избягват.. Чувствам се ужасно нямам 1 приятелка буквално с която да мога да изляза постоянно плача и се самонаранявам . Говорих с родителите ми и те казаха че евентуално в 9 клас ще ме преместят на друго място обаче не знам как ще издържа до тогава, а и вече останалите като са си на групички сприятелени може би няма да ме харесват и ще се получи същото като в старото ми училище.. Благодаря за отделеното време и моля ви дайте ми някакъв съвет ако може..

Banned Супер фен
    Пиши на "denichka2000_mon" на лично съобщение. Може би ще си паснете перфектно с нея ако реши да ти помогне.

katence2000
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от espada Виж мнението
    Пиши на "denichka2000_mon" на лично съобщение. Може би ще си паснете перфектно с нея ако реши да ти помогне.
    защо на нея?

Супер фен Аватара на fanton1
    Защото и тя няма приятели ,а иска да има дори и да са виртуални . Според мен заради това ти спомена за нея . От къде си ? Нямаш ли някакви занимания с който да се разсейваш и от тях да намериш приятели с твойте интереси ? А тези момичета с който си няма те ли допирни точки ?

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Около теб няма ли хора на твоята възраст, говоря за мястото където живееш? Имаш ли комплекси относно външния си вид?
    Защо не общуваш с хората?

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от espada Виж мнението
    А да ти е хрумнало, че това е един и същ човек?

Сега по темата - Най-важното е да откриеш проблемът, заради който хората те отбягват. Трябва да го елиминираш преди да се преместиш, защото в противен случай ще си занесеш стария проблем в новия клас и всичко започва от начало. Хубаво е да намериш поне един приятел/приятелка, с които имате какво да си говорите и да те разбира. Това ще ти даде едно самочевствие и когато си в компания няма да се чувстваш излишна. Когато свикнеш да общуваш с един човек ще отпадне тази бариера, която си си изградила към останалите. Най-важното е този човек да е разбран и добронамерен, защото ако попаднеш на фалшив приятел, който да те изиграе ще се затвориш още повече в себе си и ще загубиш всякаква надежда за развитие. сега остава само въпроса "къде" да го намериш този приятел/ка.

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението

.
    Точно затова й казах, каквото й казах. Вярвам, че е същото момиче. Само тя може да си помогне, никой друг.

katence2000
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от fanton1 Виж мнението
    Защото и тя няма приятели ,а иска да има дори и да са виртуални . Според мен заради това ти спомена за нея . От къде си ? Нямаш ли някакви занимания с който да се разсейваш и от тях да намериш приятели с твойте интереси ? А тези момичета с който си няма те ли допирни точки ?
    От София съм и единственото ми занимание е след даскало като си напиша домашнота до нас има един парк и ходя да бягам и поспортувам малко на уредите там :д.

Град
    Е покрай спорта, няма ли други с които да обелиш една дума?

katence2000
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от VinDiesel Виж мнението
    Около теб няма ли хора на твоята възраст, говоря за мястото където живееш? Имаш ли комплекси относно външния си вид?
    Защо не общуваш с хората?
    Живея в един забутан квартал в блока ми има основно бабички и някакви с деца на по 5 6 не съм виждала хора на моята възраст

Град
    Ем добре де, там в тоя парк на "уредите" няма ли и други като теб?

katence2000
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението

Сега по темата - Най-важното е да откриеш проблемът, заради който хората те отбягват. Трябва да го елиминираш преди да се преместиш, защото в противен случай ще си занесеш стария проблем в новия клас и всичко започва от начало. Хубаво е да намериш поне един приятел/приятелка, с които имате какво да си говорите и да те разбира. Това ще ти даде едно самочевствие и когато си в компания няма да се чувстваш излишна. Когато свикнеш да общуваш с един човек ще отпадне тази бариера, която си си изградила към останалите. Най-важното е този човек да е разбран и добронамерен, защото ако попаднеш на фалшив приятел, който да те изиграе ще се затвориш още повече в себе си и ще загубиш всякаква надежда за развитие. сега остава само въпроса "къде" да го намериш този приятел/ка.
    Не съм същият човек поразпоразрових се в форума и видях че има подобна тема но не знам как се пише лс че да пиша на това момиче :д. Ами като дете в детската имах много приятели бях от по отворените хора но всичко това се срина. След като почнаха в старото даскало подигравките и заяжданията и нямах 1 приятелка която да ме защити станах по чуствителна срамежлива и затворена. Има хора които по лесно общуват и се вписват но аз съм някаква кротка и просто не знам какво да говоря пред нови хора евентуално ако се преместя за да ги спечеля като приятели може би затова е така.

katence2000
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от VinDiesel Виж мнението
    Ем добре де, там в тоя парк на "уредите" няма ли и други като теб?
    то по скоро е детска площадка и има уреди до тях и майки зели децата си от детската градина ги водят там

Град
    Мисля, че проблема ти е в общителността, не дотолкова къде се намираш, учиш и т.н.

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от katence2000 Виж мнението
    Не съм същият човек поразпоразрових се в форума и видях че има подобна тема но не знам как се пише лс че да пиша на това момиче :д. Ами като дете в детската имах много приятели бях от по отворените хора но всичко това се срина. След като почнаха в старото даскало подигравките и заяжданията и нямах 1 приятелка която да ме защити станах по чуствителна срамежлива и затворена. Има хора които по лесно общуват и се вписват но аз съм някаква кротка и просто не знам какво да говоря пред нови хора евентуално ако се преместя за да ги спечеля като приятели може би затова е така.
    Забелязал съм, че много хора се променят на 180 градуса спрямо това, което са били като малки. Тоест ако са били палави в последствие стават кротки, ако са били затворени стават общителни и така.. Точно 8ми клас е повратната точка, в която повечето младежи започват да се изграждат като характер и личност. Това е така, защото обикновено тогава сменяш училището, в което си учил от малък с ново, сменяш изцяло средата, започват да те третират и да изискват от теб да се държиш като голям човек. В Първото си училище, в което се предполага, че учиш от първи клас така да се каже всички си знаете кирливите ризи и нещата са ясни, но когато попадне в новата среда човек започва да се доказва и да се опитва да се открои от останалите. Често някой започват да се държат агресивно или грубо, което е подсъзнателна защитна реакция против това да бъдат тъпкани от другите.

наистина има хора, които общуват с лекота и такива, които се затрудняват когато стане въпрос за разговор с повече от две изречения. Както казах и по-горе най-лесния начин да станеш по-разговорлива е като намериш човек, с който да си паснете и да можеш да разговаряш на всякакви теми, които те вълнуват с него. Така ще се отпуснеш и след това с всеки следващ човек ще ти е по-лесно да общуваш. колкото до това, че незнаеш какво да говориш - просто казвай на глас дребните неща, които се случват около тебе. Примерно като седиш в клас до някого и госпожата каже нещо интересно го изкоментирай с другарчето до тебе. Не вярвам да се заяде с теб или да те обиди, а напротив - ще те опознае по-лесно и ще намери те тема за разговор. Мисля, че е излишно да ти казвам Не се притеснявай, тъй като това не зависи от теб, но с времето и най-вече с опита се преодолява и разбираш колко ценно време си изгубила заради него.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си