- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- В ролята на любовницата?
Мда, точно, едни отчасти толерират, други са твърдо против. Всеки има граници, които се стреми, да не преминава.
Аз лично съм изневерявал един единствен път, на другия ден имах големи угризения и веднага казах на приятелката си. От тогава не съм изневерявал до сега, но и не искам да се заричам. Не закачам чужди булки, имало е случаи, в които обвързани са ми се подлагали на тепсия(минути за реклама), аз съм бил свободен, но пак съвеста ми надделява. Понякога се замислям и ме е яд, че не съм имунизиран от съвест и угризения.
Изпаднах малко в размисли.....
Аз виждам нещата така - той не харесва точно авторката, той си търси нещо ново и различно. Ключовия момент е, че е писал и на друго момиче същите глупости. Реално авторката не е виновна за нищо, тя е по-чистата от двамата, защото не се е подхлъзнала до момента. Лично аз, ако съм на нейно място - а именно необвързана и харесваща някого, пък бил той и във връзка - бих пробвала поне да спя с въпросния човек (зАеби, че не си падам по секса без връзка въобще, пак бих пробвала). Така или иначе връзката е счупена вече, дали аз или друга, разлика особена няма - единствено ще съм чиста пред себе си, но познавайки се, въобще не би било проблем и да не съм.
Въпроса тук е дали съвестта ти е достатъчно малко, за да понесеш да си вторият стан, на който някой тъче, или предпочиташ да мислиш за другия, вместо да се отдадеш на своите собствени желания. Не говоря за наивност от типа на тва да вярваш, че използвайки секс, ще стигнеш до чувства и той ще зареже гаджето, за да сте заедно завинаги, да имате много деца и внуци и дълъг, прекрасен брак. Това е смехотворно. Опита и наблюденията ми върху подобни връзки показват, че наистина рядко някой зарязва сериозен партньор, заради някого, когото чука. Удобно е да си във сериозна връзка, живота ти да е подреден като по конец, да си имаш всичко - мъж/жена, деца, любовник/любовница... Защо да разваляш идилията?
Само че тая работа, сиреч да си втора цигулка, не е за моралисти. Не всеки може да се гледа в огледалото, знаейки че заради него някой друг бива лъган. Като гледам, авторката е от втория тип хора, при които съвестта не е закърняла. Съветвам я да го блокира и да не ходи много-много по местата, където може да се срещнат.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last