.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Hybrid View

Голям фен Аватара на Ivan4o0o0

Бойно изкуство

Здравейте, искам да тренирам бойно изкуство за самозащита или такова което с атаки да се защитавам или нещо такова. С ръцете съм по-умел, ама в краката малко сакат не съм много трениран - малко на фитнес съм ходил и след това спрях, заради ученето. Висок съм 1,69, 85кг. На бокса не съм толкова фен - понеже не съм физически силен. Ако може да ми препоръчате нещо.. Не ми е проблем да е и с крака. И ако може да се преподава във Варна.

П.П. Пример: едно момче, тренирало бокс, кик-бокс и мма примерно, да мога да се защитя от него.

Не очаквам изведнъж да се науча, а примерно за 2 месеца минимум да науча това-онова.

П.П. Фенче съм някак си на азиатските бойни изкуства, а не на западняшките.
    >>> Lineage II - Asterios - Hunter <<<
    >>> Minecraft <<<
    През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искаш да оцелееш - ела в България, тук сме с 30 год. назад...!!!

Banned Супер фен

От сега да кажа, че ключове не ми се отдават. И един приятел ми беше споменал за киокушин карате, та от информацията която съм дал, дали ще мога да го тренирам - питам, щото не съм наясно с това бойно изкуство?
    >>> Minecraft <<<
    През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искаш да оцелееш - ела в България, тук сме с 30 год. назад...!!!

Мега фен Аватара на Rakshy
    И аз съм си мислел "какво трябва да тренирам, за да мога да се защитя срещу тоя и тоя", но разбрах че подхода е грешен.
    В смисъл, че ако искаш да се защитаваш айкидото ти е най-добрия вариант Там не правиш нищо интересно и се води за самозащита, защото използваш противниковите атаки (не знам дали е точно така, но това знам) + че е източно ;д

Джудото е чудесен спорт, както и самбото, за самозащита според мен.
    Въпреки, че в най-често срещания сценарии - сбиване в дискотека или някъде на улицата, няма да ти се вярва, ако тръгнеш да сваляш някой на земята. Затова най-добрия ти вариант е да one-shot-неш някой :Д Затова бокса, муай тая, кикбокса са най-добри.

Извод, ако не те е страх да те ритат на земята и да чупиш крайници или душиш хора - граплинг
    Ако не те е страх да ти счупят крайник - страйкинг

Бойното самбо и ММА са смесица от страйкинг и граплинг, което ги прави много по-интересни, разнообразни и приложими.

In my humble opinion

Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    И аз съм си мислел "какво трябва да тренирам, за да мога да се защитя срещу тоя и тоя", но разбрах че подхода е грешен.
    В смисъл, че ако искаш да се защитаваш айкидото ти е най-добрия вариант Там не правиш нищо интересно и се води за самозащита, защото използваш противниковите атаки (не знам дали е точно така, но това знам) + че е източно ;д

Джудото е чудесен спорт, както и самбото, за самозащита според мен.
    Въпреки, че в най-често срещания сценарии - сбиване в дискотека или някъде на улицата, няма да ти се вярва, ако тръгнеш да сваляш някой на земята. Затова най-добрия ти вариант е да one-shot-неш някой :Д Затова бокса, муай тая, кикбокса са най-добри.

Извод, ако не те е страх да те ритат на земята и да чупиш крайници или душиш хора - граплинг
    Ако не те е страх да ти счупят крайник - страйкинг

Бойното самбо и ММА са смесица от страйкинг и граплинг, което ги прави много по-интересни, разнообразни и приложими.

In my humble opinion
    За айкидото един приятел ми беше казал, че наистина е добро, ама във Варна ако можете да ми препоръчате къде да ходя.
    >>> Minecraft <<<

Японското(традиционно) джу джицу би ти свършило добра работа.Ще те научи как да противодействаш на нападение и как да използваш механиката на атаката срещу теб,за да неутрализираш нападателя.Идеално е за самозащита,а и като всяко японско изкуство при правилно практикуване и добър учител би се отразило положително на културата на човек.

кво значи това ще мога да го тренирам, а онова примерно не, ти така или иначе каквото и да запишеш ще почнеш от нулата, това не трябва да ти е критерий при избора. И нещо си противоречиш - уж си по-умел с ръцете, ама пък нямаш сила, тогава какво толкова има в тея твои ръце, бойни патрони ли кво.. А щом си толкова неориентиран, а ти се тренира, що не си набележиш няколко спорта и да отидеш на една или две тренировки да погледаш за кво става въпрос (а защо не и да се включиш и да пробваш) и така да прецениш кое ще ти е по-интересно.

Цитирай Първоначално написано от nqmaznacheniee Виж мнението
    кво значи това ще мога да го тренирам, а онова примерно не, ти така или иначе каквото и да запишеш ще почнеш от нулата, това не трябва да ти е критерий при избора. И нещо си противоречиш - уж си по-умел с ръцете, ама пък нямаш сила, тогава какво толкова има в тея твои ръце, бойни патрони ли кво.. А щом си толкова неориентиран, а ти се тренира, що не си набележиш няколко спорта и да отидеш на една или две тренировки да погледаш за кво става въпрос (а защо не и да се включиш и да пробваш) и така да прецениш кое ще ти е по-интересно.
    Ем т.е., че мисълта ми е по-концентрирана при ръцете, а като почна да използвам краката се пообърквам. Иначе ся търся спортове, които да си набележа и да потърся във Варна, а това за почването от нулата го разбирам, просто търся нещо, което не е за някой, който е тренирал нещо (няма значение какво), а е за по-пълен и не толкова силен.

Все пак нямам как да направя ключ на някой, като нямам сила да задържа захвата. По тази логика ще ми трябва нещо, което да използва граплинг в редки случаи
    >>> Minecraft <<<

Супер фен Аватара на Юлиян
    ами и аз съм пълен 160 74/76 кг са и самият аз съм голям фен на кик-бокса но съм ужасно зле по ФВС. Ще ми бъде интересно да следя мненията

Тва за ключовете не е така.

Не знам, не се виждам да правя ключове Прегледах тук-там, и видях за тай чи, даже направих 2 теста и двата ми предложиха тай чи, та във Варна някой да знае тай чи къде се преподава?
    >>> Minecraft <<<

Нека гугъл бъде твой приятел: http://goo.gl/uOHfQr

Откровено нямах представа какво е "тай чи" но разгледах някви клипове в ютуб и извода ми е:
    Изглежда готино, но ще ти трябват "векове" да го усъвършенстваш до там, че да можеш в някаква ситуация да направиш тези грациозни движения. Изглежда красиво и сигурно те развива духовно супер много, но не мисля, че би било приложимо след примерно 1 месец тренировки, but that's just me.

А дали ще мога да тренирам киокушин?
    >>> Minecraft <<<

Братле, ти можеш да тренираш каквото пожелаеш. Един приятел тренира и ми е казвал, че е супер готино. Друг приятел скоро ще взима черен колан за някво карате не съм сигурен какво точно, но пък на него му е дотегнало от катите и цялата работа. Правиш си сам избора.

Аз бих предпочел някое от "западните" (джудото като е от Япония не знам колко е западно, или самбото от Русия), заради лесното прилагане след кратко време тренировки. Това ми е основния аргумент. "Източните" развиват тялото и духа и отнемат повече време практика. Сам избираш.

Супер фен Аватара на tochko
    Здравей, аз също като теб съм имал колебания какво да тренирам преди няколко години. Моят пристрастен съвет е да не се захващаш с нещо японско. Истината е, че жълтите са променили традиционните с портове заради състезанията страшно много. Например пред стария правилник на джудото, новият си е същински балет. Същото е с всички останали спортове от изтока. Ако искаш нещо първично и ефективно, самбо му е майката. Името на спорта е съкращение от "самозащита без оръжие". То е далеч по-агресивно и безмилостно от всички видове японски граплинг които можеш да тренираш. Използва се от КГБ. Голямо предимство на спорта е, че има 2 разновидности: спорна и бойна. Бойната включва и удари с всички части на тялото по всички части на тялото. Тука каратето доста избледнява. Аз съм се занимавал само със спортно до сега и съжалявам, че в клуба не се занимаваме само със самбо. На улицата, спортът ти позволява да имаш реална атака, а не да чакаш такава както в айкидо. Както всеки тип борба и самбото разчита на хвърляния, които поразяват значително по-бързо от ударите. Нанасяш един силен удар и всичко свършва. За сървнованията м/у спортовете без правила е много индивидуално и е глупаво да се правят заключения кой е по-добър. Вярвам, че във Варна имате добър клуб по самбо и ако бях на твое място въобще нямаше да се чудя. Приказки като "не ме бива с това и онова" са неуместни, защото съм сигурен че не си опитвал достатъчно. От ключовете, хвърлянията и душенето няма нищо страшно, свиква се, пък като видиш зор тупаш. В началото ще си кекав, както и аз, но вярвай, че след 2-3 години ставаш машина. Надявам се да съм ти бил полезен
    Последно редактирано от tochko : 03-03-2015 на 12:23

Цитирай Първоначално написано от tochko Виж мнението
    Здравей, аз също като теб съм имал колебания какво да тренирам преди няколко години. Моят пристрастен съвет е да не се захващаш с нещо японско. Истината е, че жълтите са променили традиционните с портове заради състезанията страшно много. Например пред стария правилник на джудото, новият си е същински балет. Същото е с всички останали спортове от изтока. Ако искаш нещо първично и ефективно, самбо му е майката. Името на спорта е съкращение от "самозащита без оръжие". То е далеч по-агресивно и безмилостно от всички видове японски граплинг които можеш да тренираш. Използва се от КГБ. Голямо предимство на спорта е, че има 2 разновидности: спорна и бойна. Бойната включва и удари с всички части на тялото по всички части на тялото. Тука каратето доста избледнява. Аз съм се занимавал само със спортно до сега и съжалявам, че в клуба не се занимаваме само със самбо. На улицата, спортът ти позволява да имаш реална атака, а не да чакаш такава както в айкидо. Както всеки тип борба и самбото разчита на хвърляния, които поразяват значително по-бързо от ударите. Нанасяш един силен удар и всичко свършва. За сървнованията м/у спортовете без правила е много индивидуално и е глупаво да се правят заключения кой е по-добър. Вярвам, че във Варна имате добър клуб по самбо и ако бях на твое място въобще нямаше да се чудя. Приказки като "не ме бива с това и онова" са неуместни, защото съм сигурен че не си опитвал достатъчно. От ключовете, хвърлянията и душенето няма нищо страшно, свиква се, пък като видиш зор тупаш. В началото ще си кекав, както и аз, но вярвай, че след 2-3 години ставаш машина. Надявам се да съм ти бил полезен
    Може да пробвам наистина, и други хора ме надъхваха за това, ама не мисля да се занимавам със спортно - да ходя на някакви състезания, а просто да се тренирам за хора, които искат да ме бият
    >>> Minecraft <<<

Един приятел ме посъветва Крав Мага и се чудя ся във Варна къде има
    >>> Minecraft <<<

Супер фен Аватара на tochko
    Принципно спортът ще ти е перфектен за самозащита, но гледам малко скептично на тези които се записват на нещо за да са по-силни утре на улицата, не казвам, че ти си такъв. Всъщност си разбрал погрешно двата раздела от самбото- спортния и бойния са състезателни, разликата е в правилата. При спортния раздел имаш право да хвърляш, ключиш, душиш, докъто в бойния има и всевъзможни удари на всичкото отгоре. И в двата вида има състезания, за които смея да твърдя че са меко казано титанични. Истината е, че колкото по-тренираш, толкова по-зарибено ти става и да идеш на състезание. Всъщност то ти дава много защото там си с непознат противник и ситуацията е много близка до реалната. Освен това, когато ходиш на състезания тренировките ти винаги са една степен по-добри от тези когато не ходиш. Подобен спорт ти е полезен когато живееш с мисълта че си машина и трябва да мачкаш. Надявам се това видео да ти е полезно да си изясниш нещата

https://www.youtube.com/watch?v=E5VWI5FjMy0
    https://www.youtube.com/watch?v=IXzTK5oDJw4

ПП Това с каските и ръкавиците е бойно, а другото без спортно

Като гледам все "умни" въпроси си задал, което показва, че си тотално дезориентиран.
    http://daobg.com/
    Това е най-големия форум за бойни изкуства в България, който макар да не е от най-активните през последните години, все още се намират разумни хора, пишещи периодично.

Личното ми мнение - за начало си избий от главата, че за два месеца ще научиш "туй-онуй". За два месеца освен да си въобразиш, че си научил нещо и да си изкараш боя някъде, друго няма да постигнеш.
    Не си слагай сам ограничения - ключове не ми се отдават (колко години си посветил на Джудо, САМБО, Джу Джуцу, Борба и тн. за да стигнеш до този извод?).
    Спри се на няколко бойни изкуства/спорта. Намери школи, разрови се из нета за мнения, отиди и изгледай или направи тренировка в различни зали и накрая реши кое е най-доброто за теб.
    Да се водиш по мнения - това е най-доброто, онова за нищо не става, нашата система ти гарантира бързи резултати и тн. по личното ми мнение не е правилния път. Единствено ти можеш да решиш кое ще ти прилегне най-добре.

Успех!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си