.
Отговор в тема
Страница 1 от 10 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 227

Exclamation Потресена съм.

Здравейте.

На 3ти март, трябваше да бъдем в центъра на града. Чакахме и ето, че започнаха няколко души да раздават малки знаменца.
    Всички децка казваха "Може ли знаменце", "Аз нямам","Може ли за приятелката ми".. По това време едно знаме падна на земята. Една госпожа каза "Вземете го, не го оставяйте там".. Никой не я слушаше. Отидох и го взех.

Гадното беше, че бяха го настъпили. КАК? На знаме, няма значение българско или друго, нямат ли уважение??
    Децата вместо да издигат нагоре тези знаменца се удряха и си играеха. А не бяха 5-6 годишни.. Вече си бяха на 11-12 и би е трябвало да знаят, че не бива така. Видях как на един ученик му се е скъсал знамето и го хвърли на земята. След тържеството с една приятелка си купихме закуски. След като си го изядох, отидох до един кош да боклук, потресена бях. Около 5-10 знамена в коша. Намачкани, скъсани при боклуците.

УЖАС! Накъде отива! Не мога да го приема.

А когато пуснаха химна - клюки, дъвчене на дъвки, никакво мълчене. Всяка година става така.

В 5-ти клас ли си?
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Попитай произволно избрани 25 човека следните въпроси:
    1. Какво е пълното име на Левски?
    2. През коя година е роден и през коя - обесен?
    3. Кой е Стефан Стамболов?
    4. Кога е подписан Берлинския договор?
    5. Кой е цар Борис?

Ще видиш какво е положението.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    В 5-ти клас ли си?
    Не. 8ми съм

dreamwalker прав/а си

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Бананче Виж мнението
    dreamwalker прав/а си
    Бананче, какво е мнението ти за Стамболийски?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    постанала си темата в грешния раздел тук си честитят че напускат страната и си завиждат че някои са успели да се махнат а други не

вчера постнах една снимка от възстановките по случай 3ти март а един идиот точно на празника тръгна да ме троли

иначе сме големи пичове всички
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

За мен е по-трагично, че нашенските патриоти не могат да пишат на правилен български. Да научиш официалния език е проява на елементарно уважение към страната, в която си роден. Що за хора не могат да направят дори това? Зарежете историята, тя си е там така или иначе. Ами литературата? Ами музиката? Колко от родните патриоти са чели "Хайка за вълци" или са слушали музика на Панчо Владигеров? Все се хващаме за историята, ама тя не е всичко. Може да пишеш реферати на тема българска история, но докато не започнеш да оценяваш и културата, не мога да те нарека българин. Толкова хора има, чиято любов към България е само в границите на националните празници и спортните събития. Просто не искам да се сещам за патриотичните коментари, които най-старателно се изписват на латиница, а се публикуват и с правописни, пунктуационни и граматически грешки, не защото авторът не си е огледал коментара, а защото просто без речник и проверки в гугъл не може да го напише по-правилно... Това е тъжното според мен. Знамената са най-малкият проблем.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    За мен е по-трагично, че нашенските патриоти не могат да пишат на правилен български. Да научиш официалния език е проява на елементарно уважение към страната, в която си роден. Що за хора не могат да направят дори това? Зарежете историята, тя си е там така или иначе. Ами литературата? Ами музиката? Колко от родните патриоти са чели "Хайка за вълци" или са слушали музика на Панчо Владигеров? Все се хващаме за историята, ама тя не е всичко. Може да пишеш реферати на тема българска история, но докато не започнеш да оценяваш и културата, не мога да те нарека българин. Толкова хора има, чиято любов към България е само в границите на националните празници и спортните събития. Просто не искам да се сещам за патриотичните коментари, които най-старателно се изписват на латиница, а се публикуват и с правописни, пунктуационни и граматически грешки, не защото авторът не си е огледал коментара, а защото просто без речник и проверки в гугъл не може да го напише по-правилно... Това е тъжното според мен. Знамената са най-малкият проблем.
    той и Стамболов не е пишел перфектно ама на

не става дума умения или знания а за почит дух и уважение това е патриотизма
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Не знам Стамболов как е писал, но езикът е част от културата. За мен България без български език няма. Красивата природа и богатата история и другите страни ги имат. Всяка страна си има своя Ботев и своя Левски. Но език като нашия нямат. В него са вплетени традициите на народа. Същата тази история, която всички толкова боготворят, е намерила своето отражение в него. Освен това не съм срещала до този момент интелигентен човек, който да допуска глупави грешки при писане, особено на родния си език. Идиоти и простаци ли са нашите патриоти?
    Трудът, който полагаме, за да научим езика на страната си, показва колко точно я обичаме. Лесно е да се хвалиш с това, което са постигнали съотечествениците ти преди теб, с природата, която не си създал. Но каква гордост е това? Не става въпрос само да почиташ дух и традиции, а и да ги предаваш. Как предаваш традициите, като не знаеш езика? Та те са неразривна част от едно цяло!

Град
    Dreamland
    Не знам Стамболов как е писал, но езикът е част от културата. За мен България без български език няма. Красивата природа и богатата история и другите страни ги имат. Всяка страна си има своя Ботев и своя Левски. Но език като нашия нямат. В него са вплетени традициите на народа. Същата тази история, която всички толкова боготворят, е намерила своето отражение в него. Освен това не съм срещала до този момент интелигентен човек, който да допуска глупави грешки при писане, особено на родния си език. Идиоти и простаци ли са нашите патриоти?
    Трудът, който полагаме, за да научим езика на страната си, показва колко точно я обичаме. Лесно е да се хвалиш с това, което са постигнали съотечествениците ти преди теб, с природата, която не си създал. Но каква гордост е това? Не става въпрос само да почиташ дух и традиции, а и да ги предаваш. Как предаваш традициите, като не знаеш езика? Та те са неразривна част от едно цяло!
    Point of information: Мнението ми може би няма да прозвучи интелигентно, вследствие на което, може би, ти, в ролята на височайш съдник, ще ме анатемосаш като "идиот и простак", но в последното изречение на това твое поетично словоизлияние fail-вам да видя смисъла.
    П.П. Имам някакво особено... натрапчиво чувство, че BloodyDreamer е отличничка, любимка на всички учители, получаваща само похвали в училище... Цял живот са ѝ казвали колко е перфектна и невероятна... Предполагаема възраст: 13-18. Права ли съм?
    Последно редактирано от dreamwalker : 03-04-2015 на 19:37

Град
    системата дегоба
    едни се учат да пишат други дават живота си или отдават живота си

между идиот простак и неграмотен има огромна разлика провери в тълковния речник

и не съм казал че не трябва да пишем на родния си език става дума за грамотност и че не трябва тя да става мярка за патриотизъм

но както казах патриот е състояние на духа

но ако искаш провери колко от загиналите български воини са били грамотни

и виж заради умните и разумните колко горчиви чаши сме изпили

и да всеки народ си има своите герои

но в тяхната история са били победени от нас

и предавам традициите ни също толкова добре като онези неграмотни хора през цялата ни 1300г история

Само, че е 2015 и всеки в България има достъп до безплатно образование. Да си млад човек, да се пишеш за патриот, а да си неграмотен си е направо трагикомично. Баба ми, която е учила до 7-ми клас ще я разбера, този който е проспал повечето часове по български, но иначе "Ботев, та Ботев" не.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Само, че е 2015 и всеки в България има достъп до безплатно образование. Да си млад човек, да се пишеш за патриот, а да си неграмотен си е направо трагикомично. Баба ми, която е учила до 7-ми клас ще я разбера, този който е проспал повечето часове по български, но иначе "Ботев, та Ботев" не.
    на какво си готова за България?

Повече от фен Аватара на obicham69
    ох много обичам да гледам как някой си мери ... патриотизма

да пишеш неграмотно показва неуважение към родината, културата, традициите ни

особено жалки изглеждат "патриотите" пишещи на шльоковица по форумите, не са положили елементарно усилие да научат собствения си език, но в същото време милеят за всичко родно

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Point of information: Мнението ми може би няма да прозвучи интелигентно, вследствие на което, може би, ти, в ролята на височайш съдник, ще ме анатемосаш като "идиот и простак", но в последното изречение на това твое поетично словоизлияние fail-вам да видя смисъла.
    Не знам как прецени, че се имам за вездесъща, но както и да е. Перифразирам изречението: "Езикът и традициите са неразривна част от едно цяло." Език без традиции няма, поне що се отнася до говоримите езици. Езикът се е развивал в продължение на векове и то по такъв начин, че да отговаря на манталитета, традициите и нуждите на народа. Най-елементарният пример - ако не бяха тия пет века робство, надали щеше да има толкова турски думи в езика ни. От тази гледна точка дори когато ценностите се сменят изцяло, част от предишните ценности, от традициите, се запазва в езика. Ако всички българи изведнъж проговорят английски вместо български, всякакъв помен от старите ценности ще се изгуби. Ако историята ни беше друга, друг щеше да бъде и езикът ни.

П.П. Имам някакво особено... натрапчиво чувство, че BloodyDreamer е отличничка, любимка на всички учители, получаваща само похвали в училище... Цял живот са ѝ казвали колко е перфектна и невероятна... Предполагаема възраст: 13-18. Права ли съм?
    Отличничка, любимка на всички учители, получаваща само похвали в училище - по-скоро да. Че цял живот са ми казвали колко съм перфектна и невероятна, е доста далеч от истината обаче. Колкото до възрастта - като се има предвид, че пиша в тийн форум, направо не знам на кой бог си правил/а жертви, за да познаеш приблизително на колко съм години.
    haritov, може аз да съм ограничен сноб, ама ми е трудно да си представя как един българин, живеещ в 21ви век, нямал нужното желание и постоянство да научи език, който освен че му е майчин, освен че го използва всеки ден, ами на всичкото отгоре най-малко седем години го е учил в училище, би отдал живота си за родината. Още повече че този език е символ на всичко, което той уж тачи и милее. Относно героите, загинали за родината - Hayashi вече го каза. Все едно да кажеш "Няма да уча органична химия, защото Цезар е нямал понятие от нея."
    Идиоти и простаци не защото са неграмотни, а защото сляпо вярват, че са нещо, което не са. Останала съм с впечатлението, че голяма част от българските "патриоти" са такива, защото някой им е казал, че такива трябва да бъдат; че са патриоти, защото Левски и Ботев са били такива, а тях всеки ги обича - току виж и те обрали малко от героизма им. Това е някакво смътно чувство, което не мога да обясня много добре, но сякаш голяма част от българските патриоти са патриоти едва ли не по принуда, а не по желание; защото е ценност да обичаш родината си, а не защото обичат България.

ПП. Прочети ми пак коментара, не съм използвала "идиот" и "простак" като синоними на "неграмотен", а като антоними на "интелигентен".
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 03-05-2015 на 14:14

Град
    Dreamland
    Жертви не правя (аз имам ясновидска дарба, чадо маРия), но в този "ТИЙН" () форум има дефицит на тийнове, трябва да отбележа. Логично е, като нередовен потребител, да не си го забелязала.
    Последно редактирано от dreamwalker : 03-05-2015 на 14:47

Познаваме ли се?
    Всъщност да, знам, че има доста потребители, които вече не са тийнове, но бях останала с впечатлението, че това са по-старите потребители. Смисъл, от твърде малко време съм регистрирана, за да бъда един от тях.

Град
    Dreamland
    Познаваме ли се?
    Всъщност да, знам, че има доста потребители, които вече не са тийнове, но бях останала с впечатлението, че това са по-старите потребители. Смисъл, от твърде малко време съм регистрирана, за да бъда един от тях.
    Не, т.е. аз те познавам. Имам ясновидска дарба.
    Не само стари. И стари, и нови - всички са в кюпа.
    Последно редактирано от dreamwalker : 03-05-2015 на 15:27

Не. Имам ясновидска дарба.
    Не само стари. И стари, и нови - всички са в кюпа.
    I see. Благородно завиждам за дарбите ти.

Град
    Dreamland
    I see. Благородно завиждам за дарбите ти.
    Искам да намеря философския камък, ще ми помогнеш ли? Трябват ми повечко химици. Трудно е самичък да работи човек.
    Последно редактирано от dreamwalker : 03-05-2015 на 15:32

Искам да намеря философския камък, ще ми помогнеш ли? Трябват ми повечко химици. Трудно е самичък да работи човек.
    Естествено, че ще помогна. Дали Николас Фламел вече е мъртъв?

Град
    Dreamland
    Естествено, че ще помогна. Дали Николас Фламел вече е мъртъв?
    Не.

Мега фен
    Едни асоциират Симеон със завоевания, други с културен разцвет.

Та в същия ред на мисли - едни се гордеят, че биха направили 'всичко' за родината, пък моят повод за гордост е, че бих направил всичко, че да не се стигне дотам.

Кой прав, кой крив - всеки сам да си преценява. Патриотизма отдавна се е превърнал в национализъм, а той - в синоним на фашизма - поне в очите на хората.

Бих изхвърлил флаг в кофата, че и задника бих си избърсал с него. Но не и родния си. И не е проява на неуважение това от страна на децата, а на една доста по-неприятна тенденция - хората или им лиспва българско самосъзнание, или е такова на агресивни шимпанзета, при вида на които Левски вероятно сам би си нахлузил въжето.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си