.
Отговор в тема
Страница 8 от 10 ПървиПърви ... 45678910 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 227
    Мега фен
    Щях да пиша снощи, но това https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hp...fb&oe=55B7625E
    се случи и ми уби желанието и времето.
    През почивните дни все ще ме хване музата и ще се разпиша.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Итърнале, така и не ми отговори...

А и като минах през на димитър постовете се усетих, че съм ти пропуснал въпроса ;д

Ще ти отговоря с не - не искам да мисля, че с войни и репресии можеш да постигнеш мир и социално задоволство.
    Но и виждам какво се случва в Африка, където се наливат милиарди, които отиват в ръцете на диктатори и местни warlord-чета.
    В размирните зони, за съжаление, хуманитарната помощ и рационалния подход доказано не само, че не вършат работа, а и допълнително влошават положението за населението.

Почти сигурен съм, че сме го коментирали това и преди и още тогава ти казах, че държа Щатите отговорни за ситуацията в Близкия Изток, но съм склонен да им пусна аванс, тъй като поне правят опити да подобрят положението. От това ще спечелим всички - и ЕС, и Израел, и те.

И тъй като ситуацията е такава, че или си 'За' войните им, или 'Против' - ми ... след като искам нещо да се промени, изборът ми е само 1, нали ?

Другото, което е -- говорили сме си и преди за тези държави и какви са били преди студената война. Дотук добре - имат петрол, имат пари - приличен стандарт на живот могат да осигуряват на населението си. Като Саудитска Арабия да речем.
    Човек ще си каже, че ако не бяха Щатите, тези държави щяха да са като нея и хората да си живеят супер.
    Вероятно е така, но какво щеше да означава това за Европа ? Саудитска Арабия е един от основните източници на ислямски фундаментализъм в региона и изсипват колосални суми в промиването на мозъци в Европа. Тези 'европейци', които напуснаха Европа в хиляди, са тяхно дело.
    Наскоро в Австрия приеха закон, забраняващ външното финансиране на религиозни институции. Сам се досещаш защо. Англичаните нямаха късмета да се осъзнаят навреме и ето го резултата - (това е старо впрочем, имай го предвид) - https://vimeo.com/19598947

Накратко - мисля си, че ако мазалото не беше при тях, щеше да е в Европа като резултат от техните действия.

Та в този ред на мисли - един проспериращ Близък Изток, със солидни финансови възможности, е директна заплаха за мен и моя начин на живот. Не искам силни държави, базирани на религия. Иронично, но действията на САЩ отърват на мирогледа ми. 'Врага на моя враг ...' , нещо от тоя род.

така са мислели през средновековието

но какво да очаквам от човек който има за културна ценност таблета
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    баси, толкова си тъп, че чак ме дразни, че изобщо си позволяваш да се обръщаш към мен, смятай

смис. .....

смятай просто
    а
    асдфкасдфкладкофлк

Град
    системата дегоба
    баси, толкова си тъп, че чак ме дразни, че изобщо си позволяваш да се обръщаш към мен, смятай

смис. .....

смятай просто
    а
    асдфкасдфкладкофлк
    извинявай ако те дразня
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    е, поне се извини. Малко по-добре ми стана

преди сирия либия и много други държави бяха добре развити, имаха си диктатори и ред.
    сега се колят и бесят, благодарение на сащ

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    преди сирия либия и много други държави бяха добре развити, имаха си диктатори и ред.
    преди намесата на сащ няма ид

Мега фен
    Значи харесваш Саудитска Арабия ?
    И Турция на Ердоган ?

Да го напиша в едно изречение, че явно не се изразявам разбираемо - отърват ми действията на САЩ, тъй като предпочитам да се колят и бесят помежду си, вместо да си водят джихата по света.

И преди да скокнеш - САЩ не са влизали в Саудитска Арабия и въпросната е огромен проблем за Европа и пряк отговорник за хилядите 'европейци', биещи се за ид.

Мега фен
    Но от там излиза много петрол, ерго не им трябва свобода.

Въпроса е, че мисленето ти е обърнато обратно т.е че сащ пазят света от фанатичния ислям, а всъщност те го провокират.
    ИД се образува от бойците за свобода срещу Асад, борци които САЩ финансово и материално подкрепяше, въпреки че в Гардиън, а и на други места четох, как същите колят христяни и еврей, и горят църкви.
    Нормално е при такава груба намеса в държавния суверенитет да изплуват най-низките течения, тълпата е умна колкото най-тъпия в нея.
    Ако и тук някой дойде да се разпорежда така грубо и аз ще тръгна на crusade.
    Оставяш впечетление, че мислиш че всички араби са тъпи фанатици, неспособни на разум, а според мен това е грешка.
    Исторически обусловено исляма не е пречка за нормалното развитие на науката и обществото.
    Във времето когато папата гори книги, арабите строят библиотеки, във времето когато църквата съди Галилей, арабите имат астрономи, лекари, поети. Носят факъла на човешкото знание.
    Трябва да се запитаме, защо Багдад през `70-те години е с почти европейски облик, а днес е дом на фанатици.

И не съм забравил, интересно ще ми е да пишем на темата за най-велика държава.

Значи харесваш Саудитска Арабия ?
    И Турция на Ердоган ?

Да го напиша в едно изречение, че явно не се изразявам разбираемо - отърват ми действията на САЩ, тъй като предпочитам да се колят и бесят помежду си, вместо да си водят джихата по света.

И преди да скокнеш - САЩ не са влизали в Саудитска Арабия и въпросната е огромен проблем за Европа и пряк отговорник за хилядите 'европейци', биещи се за ид.
    Суадитска Арабия е под контрила НА САЩ. Не е нужно да влизат като им слугуват, заразлика от други държави.

Джихада идва след като САЩ ги вкара във война и им разби държавността. Ти май от луната падаш.
    В Ирак беше забранен ислямизма. Алкайда и всички ислямски групировки са дело на САЩ.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Суадитска Арабия е под контрила НА САЩ. Не е нужно да влизат като им слугуват, заразлика от други държави.

Джихада идва след като САЩ ги вкара във война и им разби държавността. Ти май от луната падаш.
    В Ирак беше забранен ислямизма. Алкайда и всички ислямски групировки са дело на САЩ.
    Не от Луната.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Не от Луната.
    nooo, from the moon

Мега фен
    Джихада идва след като САЩ ги вкара във война и им разби държавността.
    са ако ти извадя цитати от 60-те (когато САЩ не са били в близкия изток) сходни по звучене с тези на съвременните арабюги, ще се извиниш ли, ще си преосмислиш ли позицията и ще ми направиш ли една свирка ?
    'Щото ми писна да поствам линкове, които не четете, та първо ще питам.

Горките араби. Колят, бесят и изнасилват - как смеят САЩ и Израел да им прекъсват фъна.

Итърнале, и Дубай изглежда добре. Това не променя факта, че държавата им е кенеф за мен.

Оставяш впечетление, че мислиш че всички араби са тъпи фанатици, неспособни на разум, а според мен това е грешка.
    Всички религиозни*

Исторически обусловено исляма не е пречка за нормалното развитие на науката и обществото.
    Наистина ли го вярваш това или го пишеш просто ей-така, да отклониш разговора?
    Или вероятно не знаеш, че за относително кратък период от време си говорим, което го прави изключение, не правило.
    Прозвуча като хахавелниците в тубата, които обясняват наляво и надясно, че алгебрата е мюсюлманско забележи 'откритие'.

@ dreamwalker, ако имаш нещо за казване - казвай. Никого не впечатляваш с инфантилните си подмятания и само ми губиш времето да скролвам през още излишни пиксели. Благодаря за разбирането.
    Последно редактирано от Auriss : 03-21-2015 на 14:40

Мега фен
    Горките араби. Колят, бесят и изнасилват - как смеят САЩ и Израел да им прекъсват фъна.
    Саудитска Арабия е съюзник на пазителите на либерални ценности сащ,
    определено Саудитска Арабия е една доста "либерална държава", ама виж Сирия са доста нелеберална държава.

а като сложим и геноцида в газа, на другия либерален съюзник на сащ в района, картинката става прекрасна.
    Последно редактирано от defender : 03-21-2015 на 15:23

Супер фен Аватара на Corb1225
    Мързи ме да пиша дълги постове, затова минавам да кажа, че Ауриса е масата тъп. Само ще добавя, че Близкия Изток от колониализма насам, не е оставен намира, всичко което се случва сега си е много добре обусловено. Който си мисли, че ислямистите един ден просто са се събудили и решили да убиват, значи е доста тъп и промит олигофрен.

са ако ти извадя цитати от 60-те (когато САЩ не са били в близкия изток) сходни по звучене с тези на съвременните арабюги, ще се извиниш ли, ще си преосмислиш ли позицията и ще ми направиш ли една свирка ?
    'Щото ми писна да поствам линкове, които не четете, та първо ще питам.

Итърнале, и Дубай изглежда добре. Това не променя факта, че държавата им е кенеф за мен.

Всички религиозни*

Наистина ли го вярваш това или го пишеш просто ей-така, да отклониш разговора?
    Или вероятно не знаеш, че за относително кратък период от време си говорим, което го прави изключение, не правило.
    Прозвуча като хахавелниците в тубата, които обясняват наляво и надясно, че алгебрата е мюсюлманско забележи 'откритие'.

@ dreamwalker, ако имаш нещо за казване - казвай. Никого не впечатляваш с инфантилните си подмятания и само ми губиш времето да скролвам през още излишни пиксели. Благодаря за разбирането.
    И в какви граници е съществувал джихада? Когато е имало някакъв режим, колкото и недемократичен и да е бил, са имали някакви правила и развитие, животът е бил далеч по-мирен. Сега ги атакуваха, разделиха им властта на различни части и ги оставиха да се избиват до край, сринаха им всичко!

Второ. Ако ислямът беше пречка за развитието, арабите нямаше да са най-известните строители, нямаше най-високия небостъргач да е в Дубай. То парите не са всичко. Щяха да викат евопейците да ги оправят. А те сами си имат образователна система на високо ниво. Турците също са доста религиозни, но се развиват добре. Може да се кланят по 100 пъти на ден, но работят и учат.

Мега фен
    А Балканите са оставени намира ? И сърбите се взривяват по летища и автогари ? Е доскоро НАТО им изсипваха бомби.

определено Саудитска Арабия е една доста "либерална държава"
    Правилно ли разбирам, че виниш Щатите, че не са нахлули и там все още или не са им спретнали някой преврат ?
    Щото ако е така сме на едно мнение

А Балканите са оставени намира ? И сърбите се взривяват по летища и автогари ? Е доскоро НАТО им изсипваха бомби.

Правилно ли разбирам, че виниш Щатите, че не са нахлули и там все още или не са им спретнали някой преврат ?
    Щото ако е така сме на едно мнение
    Почти всички кървави преврати са дело на САЩ. Суадитска арабия е една колония на САЩ, както Сирия и Асад беше на Русия....
    А Белград няма да го коментриам. Бомбандираха Сърбия, защото никой не искаше да има голяма и силна държава на Балканите.

Мега фен
    И в какви граници е съществувал джихада? Когато е имало някакъв режим, колкото и недемократичен и да е бил, са имали някакви правила и развитие, животът е бил далеч по-мирен. Сега ги атакуваха, разделиха им властта на различни части и ги оставиха да се избиват до край, сринаха им всичко!

Второ. Ако ислямът беше пречка за развитието, арабите нямаше да са най-известните строители, нямаше най-високия небостъргач да е в Дубай. То парите не са всичко. Щяха да викат евопейците да ги оправят. А те сами си имат образователна система на високо ниво. Турците също са доста религиозни, но се развиват добре. Може да се кланят по 100 пъти на ден, но работят и учат.
    Имат да - затова купуват от западна европа танкове и самолети и затова на китайците тайните служби извършват промишлен шпионаж по цял свят.
    Щото не могат един реактивен двигател да сглобят и 'модерните' им изтребители са пълна трагедия. И по същата причина купуват ракети от Русия.

А тоя небостъргач сигурен ли си, че не са го проектирали западни архитекти и не са участвали западни фирми в изграждането му ? Питам просто - наистина не знам.

А в Турция е пълно мазало. Ергодан оня ден прати в ареста журналист, защото го е обидил, а на колегите на въпросния журналист са обискирали домовете и са конфискували компютрите.
    Отделно че Турция е зад защитна стена и нямат достъп до някои западни сайтове. Разбирай цензура на държавно ниво. Отделно лекуват войници на ИД в болниците си.
    И не гледа ли миналата година протестите и как бяха потушени ? Турция се е запътила към диктатура - сам смятай ако не бяхме в НАТО как ни чакаше след 5-10 години. Щото тепърва ще става мазало и там.

Мега фен
    Почти всички кървави преврати са дело на САЩ. Суадитска арабия е една колония на САЩ, както Сирия и Асад беше на Русия....
    А Белград няма да го коментриам. Бомбандираха Сърбия, защото никой не искаше да има голяма и силна държава на Балканите.
    https://www.google.bg/search?q=srebr...assacre+photos
    https://www.youtube.com/watch?v=ZJKZ8QrdJpo

ok

едит; аз забраих и да те питам -- като са кървави тия преврати, диктаторските режими да не са били по-хуманни

Оставям ти за домашно да провериш Хюсеин колко хора е убил и съответно колко цивилни жертви е имало от войната в Ирак
    Последно редактирано от Auriss : 03-21-2015 на 16:53

Имат да - затова купуват от западна европа танкове и самолети и затова на китайците тайните служби извършват промишлен шпионаж по цял свят.
    Щото не могат един реактивен двигател да сглобят и 'модерните' им изтребители са пълна трагедия. И по същата причина купуват ракети от Русия.

А тоя небостъргач сигурен ли си, че не са го проектирали западни архитекти и не са участвали западни фирми в изграждането му ? Питам просто - наистина не знам.

А в Турция е пълно мазало. Ергодан оня ден прати в ареста журналист, защото го е обидил, а на колегите на въпросния журналист са обискирали домовете и са конфискували компютрите.
    Отделно че Турция е зад защитна стена и нямат достъп до някои западни сайтове. Разбирай цензура на държавно ниво. Отделно лекуват войници на ИД в болниците си.
    И не гледа ли миналата година протестите и как бяха потушени ? Турция се е запътила към диктатура - сам смятай ако не бяхме в НАТО как ни чакаше след 5-10 години. Щото тепърва ще става мазало и там.
    Само не замесвай Китай, че точно пък тази държава ще бъдещата най-велика сила. Какво не е китайско да питам?
    Иран има собствено прозиводство на военна техника.
    За небостъргача не знам, но дори да има чужди архитекти, то самата организация си изисква силна интелигентност. Щото,ако бяха като нас - щяха да си продадат като нас всичко. Ние кво правим? Ако отркият диаманти в България, мислиш че нашите дупедавци ще направят богата държава от нас ли? Ами то и сега можеше да сме средно развита държава, имаме възможности, но не го правим. И нефт да имахме, пак нямаше.
    Така че не ми обвинявай арабите. Турция беше по-неразвита държава от нас преди 60-те години, след това ни изпревари икономически многократно. То не може и да се сравняваме с икономиката й.
    Турция сега е в лошо състояние, но Украйна не е ли? Нямат демокрация и глобализация, това ли е?

Мега фен
    'нашите' дупедавци не са наши, а руски лекенца-протежета на заплата от Кремъл и действията им недвусмислено го доказват.

А Б-я за още 20г. ще е издухала и турчолята, и гърците, не му се бой. Достатъчно кадърни хора има тук, които правят нещо смислено. И боклука в парламента ще му дойде времето да се измете.

И ти напомням за пореден път, че войната в Украйна е дело ИЗЦЯЛО на Русия и те дори си признаха вече няколко пъти, че има техни военни там, както и военна техника.
    Та твърдиш, че е вина на 'глобализацията' руската агресия е просто лицемерно. Кажи си го директно - глобализацията е виновна задето Русия се чувства застрашена и й се налага да напада суверена държава. Тогава поне ще мога да се съглася и да я зарежем тази тема.

https://www.google.bg/search?q=srebr...assacre+photos
    https://www.youtube.com/watch?v=ZJKZ8QrdJpo

ok

едит; аз забраих и да те питам -- като са кървави тия преврати, диктаторските режими да не са били по-хуманни

Оставям ти за домашно да провериш Хюсеин колко хора е убил и съответно колко цивилни жертви е имало от войната в Ирак
    Какво искаш да ми покажеш с тези линкове? Че войната е жестоко нещо ли? Прав си , да.
    Дори доказваш, че ние, атеистите не сме с нищо по-различни от джихадистите. А те повечето джихадисти дори не са такива, ами борци за свобода от окупаторите в тяхното съзнание, но това е друга тема.

За режимите. Кървави преврати с поставяне на свирепи диктатори, които избиват цивилни. Прочети историята на Иран от уикипедията. Да разбереш какво прави САЩ.
    Домашното ти е поставено.

Един войник от нашата армия, който изпълнява заповеди без да се замисли за убитите, е по-зле и от ислямиста.

'нашите' дупедавци не са наши, а руски лекенца-протежета на заплата от Кремъл и действията им недвусмислено го доказват.

.
    Особено Плевнялиев и Герб са на Кремъл... да... Или реформаторите.. Не мойто момче, подлоги са на ЕС САЩ рУСИЯ и който и да е друг. Подлоги са ние за 25 години доказваме, че сме много по-зле от арабите, ама много зле.
    Останалото няма да го коментирам.
    Приеми, че не всички хора искат американска демокрация, ами си имат собствени възгледи и самосъзнание за света.
    Ти си само част от една система, която се противопоставя на друга. Ако се беше родил в другия режим на управление, най-вероятно щеше да си против нашата...
    Войната в Украйна е дело на разширяващата се икономическа и военна сила на Запада, които притискат Русия и не и оставят друг избор за съществуване. Ресурсите са оскъдни, все трябва САЩ да има от кой да грабят, за да си живеят добре. Ако не беше така, нямаше да има студена война, полюси на раздаление и икономически войни... никакви войни.. Войните са следствие на икономическите санкции....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си