- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Потресена съм.
Бах, най-сетне каза нещо, с което мога да се съглася. И аз не бих станал войник, пък дано не се случва, но ако се стигне до война, не бих стрелял по човек извън границите на собствената си държава.
Ще ти кажа какво искам да ти покажа /или по-скоро се надявам да разбереш/ с тези линкове.
Това, че с един аршин мерите ситуацията в една държава и едно общество и с коренно различен тази другаде по света.
Ето 2 поста нагоре ми обясняваш колко велик бил Китай, но в същото време в други теми недоволстваш против ситуацията в България. Предполагам и теб, както мен, те отвращава начина, по който живеят немалка част от хората тук и както теб, така и дифендъра, ви отвращава корпоративния капитализъм, който експлоатира малкия човек, сдъвква го и го изплюва като му стане непотребен.
Е, добре - с какъв акъл в такъв случай се възхищаваш на Китай, където хората живеят просто трагично. Какво велико има в държава, чиято икономика се базира на предумишленото подбиване на валутата с цел да държи хората бедни спрямо остатъка от света, че да може продукцията, която корпорациите там произвеждат, да е конкурентна на западните пазари. Това е не просто експлоатация, това си е престъпление против човечеството в моите очи. И говорим за 15% от човечеството. Кое му е великото на това ? И какво като са голяма икономика ? Кефи те, че са силни, имат думата на световната сцена и имат армия, нали така ?
Е, в такъв случай как моята гледна точка е нелепа след като до някаква степен, макар и малка, симпатизирам на САЩ, които не само, че имат по-голяма икономика и по-голяма армия, а и са се погрижили населението им да живее добре. Ама наистина добре.
И как геноцидът, който Китай извършва над собствения си народ е простим в твоите очи, а 'бомбардирането' с демокрация в Близкия изток от страна на САЩ не е ?
Как действията на Путин, а именно - зомбирането на руския народ и докарването на държавата до колонка за нафта - е окей, а нахлуването на САЩ в Ирак (където КИТАЙ получиха договорите за добив на нефт) и Афганистан (където няма нефт и където операцията продължи много по-дълго) е непростимо ?
Смис. както и да го гледам, САЩ правят мизерии - няма спор. Но мизериите им не са гнусни и нехуманни, а просто тъпи. Не са отишли в Ирак да им съсипват държава - разкараха диктатора и се опитаха да им построят нова такава. Видя линковете, нали - сериозен икономически ръст и дори такъв в продължителността на живота въпреки войната. Тръгнаха си и какво стана - мизерия. Те ли убиват там ? Ми не.
Даваха ли оръжия на убийци ? Даваха. Факт. Тъпо ли беше - определено. И все пак от 'великите' сили, коя е единствената, която се опитва да разреши проблемите в Близкия Изток, макар и непрекъснато да се проваля ?
Защо ми е да го приемам ? Никакво намерение нямам да приемам варварщината, съжалявам.Приеми, че не всички хора искат американска демокрация, ами си имат собствени възгледи и самосъзнание за света.
Пребиването на жени с камъни не е 'собствено самосъзнание за света'. Вкарването на европейски туристи по затворите за носене на тениска с къс ръкав също не влиза в тази категория. Финансирането на терористични организации на европейска почва също не ми отърва.
Честно казано до такава степен ми е писнало от тези шимпанзета, че вече не ми дреме кой е виновен за поразията и кой не е. Заради цирка там в Европа нахлуват ненормалници и това никак не ми се нрави, тъй като въпреки кусурите си, Европа ми допада доста и нямам желание да се изменя драстично. Особено пък в посока Мохамед.
Ще те разочаровам, но в Украйна май има единствено газ и плодородни почви, пък на САЩ нито 1 от двете май не им трябват.Ресурсите са оскъдни, все трябва САЩ да има от кой да грабят, за да си живеят добре
Последно редактирано от Auriss : 03-21-2015 на 17:43
Нямам защо да отклонявам разговора. За тоя 'относително кратък период' светата инквизиция успява да изгори ~5 милиони жени на клада, щото са 'вещици' и се занимават с наука.
Сериозно в момента водим спор от гледна точка, че всички араби/мислюлмани са фанатизирани изнасилвачи? Че САЩ са пазителя, който пази света от банда овчари с пушки от 50-те години?
И темата за Израел въобще да не я зачекваме, щото колкото и да им се кефя на въоражението, на държавата не ѝ е там мястото. Бият се за вода, буквално.
Афганистан, а ?
http://www.globalresearch.ca/the-spo...eroin-trade/91
War is peace, контролиран хаос.
Нищо хуманитарно нямаше във войната с Афганистан.
Ох, знам за ЦРУ и не внасят само от близкия изток наркотици, а и от латинска америка.
Даже с агенциите на американска почва често са имали скандали.
Нямам представа защо го правят, а и т'ва е ЦРУ - нищо ново под слънцето. Сигурно си генерират престъпници за затворите, ба ли го.
Има и достатъчно тъпи хора, на които толкова им е акъла и достатъчно подли, че да се възползват.
И пак същия въпрос - защо не мерите и другите държави със същата мяра ? В Норвегия крадат деца, в Обединеното кралство прикриват политици-педофили, а полицията не преследва имигранти (като нашите мангали), Швейцария и Люксембург перат парите на наркобарони ; във Франция наскоро имаше колосален скандал с няква банка - май милиарди бяха задигнати и пак имаше политически чадъри.
Отделно лъсна, че всяка от големите западни държави шпионира населението си.
Отделно от европейската комисия подписват съмнителни договори със Съединените Щати, които подкопават 'европейските ценности'(т'ва вече дори не знам какво трябва да значи).
Не, а че има достатъчно да са заплаха за остатъка от света.Сериозно в момента водим спор от гледна точка, че всички араби/мислюлмани са фанатизирани изнасилвачи? Че САЩ са пазителя, който пази света от банда овчари с пушки от 50-те години?
И да - че държавите им са гнусно извращение, които не трябва да съществува в този си вид. И преди да ми скочиш - т'ва е личното ми мнение. Не е като да мога да направя нещо по въпроса, та няма нужда да минаваме на 'к'ъв си ти че да решаваш каква да им е държавата'.
Заради това не могат да се сравняват, цялата им политика е насочена към хероина, не е като да са само ЦРУ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Civilia...01%E2%80%9314)
Че какво ти пука как живеят те? Както антракс беше казал, остави ги да си извървят сами прехода.
И аз съм против навлизането им в Европа, но това стана главно след като САЩ им разбиха държавите, избухна гражданска война в Либия, Ирак и Сирия. Сега вече кво може да се направи, освен да им се хвърли няколко атомни бомби, ама първо на ФАЩ.
Ще те разачаровам, но плодорните ресури на Украйна й са нужни на ЕС и Русия, а Сащ направиха всичко това, за да вкарат в кофликт Русия и Европа. В крайна сметка целта беше Русия, не Украйна.
И ако си говорим за ресурси, то и ние нямаме безкрайно ресурси, но само американски и Западни компании са ни окупирали от всякъде. И българско произвежда ли се въобще, или работим само за кауфланд? Ами нащо управление, щом не беше така, от къв зор щеше да му е да ни прави този сеир? А не да потдържа държавата и да печели повече?
На мен нещо подобно би ми минало през ума на пръв прочит, затова уточнявам.
Честно казано за войната в Афганистан знам много малко. Можеш ли да ми сдъвчеш и изплюеш на какво се дължат цивилните жертви - както тези резултат от американски действия, така и от собствените им сънародници.
Погледнах линка и цифрите действително са големи, особено за последните няколко години. Задавам въпрос първо, тъй като се надявам да не се окаже, че са формирани по същия начин, по който се формират и статистиките за жертвите, причинени от действия на Израел -- неизбежни.
САЩ и СССР им разбиха държавите. Мисля няма да оспорваш, че тероризма е отроче на студената война. САЩ просто го храниха когато им отърваше, но нали знаеш - каквото посееш ...
И да, съгласен съм - сега какво правим обаче ? Все някой трябва да нещо да направи в крайна сметка, нали ? Нека е Русия ; или Китай. Нищо против нямам. Уви ...
Значи, не ме кефи, че Китай е бъдещето, защото това означава крах за нас... аз не съм китаец, аз съм европеец. Имам европейско съзнание. Като казвам Европейско - центъра на Европа е УкрайнаНе е Франция. Има безкрайно различия в националностите.
В Китай също има голям капитализъм и експлоатация, защото за сега Китай се явява като изпълнителна поръчка на Запада. Тоест, ние задаваме продукта, а те го произвеждат за нас. Те се бъхтят в индустриялизацията, а ние ( западните европейци) консумираме си чешем езиците.
А за САЩ... моля ти се.. Мисля, че всичк остава механично. Политиците им са изроди, същите като нашите. Няма корупция, защото остава за всички и има контрол, но всички са жадни за власт и пари... Кво им трябва да се месят навсякъде..
Чак пък бъдещето. Аз не го виждам как станат повече от фабрика. САЩ печелят от безполезните боклуци, които пробутват на хората по цял свят с филмите си. Холивуд е огромня пералня за мозъци и на всеки малко или много му е повлияло на изборите.
Аз затова нарекох таблетите и смартфоните култура. Щото на 'културно' ниво ги набутаха на хората и сега правят милиарди от нещо напълно безполезно.
Същото е и с парцалите им, и с ресторантите им, и с напитките им, и с цигарите им, и със сериалите и филмите им - боклуци. Ама хората си ги купуват и от това печелят.
Номерът е и твоята държава да прави някакъв боклук, който хората по цял свят да искат. Пък за това се иска реклама. Тук им идва проблема на Китайците - хората асоциират държавата им с евтина и калпава продукция. С такъв имидж заникъде не си >.>
ЕС изисква от нас единствено върховенство на закона и зачитане на индивидуалното право.
Интересното е, че думичката, която описва такава държава е рехтщат, за какъвто Русия се има по конституция.
Иначе казано - Русия (по конституция) е либерална, демократична президентска република.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rechtsstaat
Valery Zorkin, President of the Constitutional Court of Russia, wrote in 2003:
Becoming a legal state has long been our ultimate goal, and we have certainly made serious progress in this direction over the past several years. However, no one can say now that we have reached this destination. Such a legal state simply cannot exist without a lawful and just society. Here, as in no other sphere of our life, the state reflects the level of maturity reached by society.[6]
ами Русия също приеме западната сиситема.
Ех тази Русия, вечно невинна и потърпевша от чужди зловредни влияния. ;]
Welcome to the Jungle...
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
ти друго не правиш в тоя форум - не е трудно да забележи човек.
Още една голяма глупост всъщност - Израел.
Първо, че не им е там мястото, второ, че не си спазват границите от 1948 и са агресори, и трето, моят фаворит - как всъщност те се изкарват жертвите.
Сериозно обаче, какво значи 'оправдани жертви' в война за хероин?
http://www.globalresearch.ca/drug-wa...uction/5358053.
Всъщност ми писна да затварям някви малоумни попъпи. Приключих с тоя форум.
Последно редактирано от Aeternal : 03-22-2015 на 16:35
https://adblockplus.org/bg/
Nescafe заслужава шамарче.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.