Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
Не знам Стамболов как е писал, но езикът е част от културата. За мен България без български език няма. Красивата природа и богатата история и другите страни ги имат. Всяка страна си има своя Ботев и своя Левски. Но език като нашия нямат. В него са вплетени традициите на народа. Същата тази история, която всички толкова боготворят, е намерила своето отражение в него. Освен това не съм срещала до този момент интелигентен човек, който да допуска глупави грешки при писане, особено на родния си език. Идиоти и простаци ли са нашите патриоти?
Трудът, който полагаме, за да научим езика на страната си, показва колко точно я обичаме. Лесно е да се хвалиш с това, което са постигнали съотечествениците ти преди теб, с природата, която не си създал. Но каква гордост е това? Не става въпрос само да почиташ дух и традиции, а и да ги предаваш. Как предаваш традициите, като не знаеш езика? Та те са неразривна част от едно цяло!
едни се учат да пишат други дават живота си или отдават живота си

между идиот простак и неграмотен има огромна разлика провери в тълковния речник

и не съм казал че не трябва да пишем на родния си език става дума за грамотност и че не трябва тя да става мярка за патриотизъм

но както казах патриот е състояние на духа

но ако искаш провери колко от загиналите български воини са били грамотни

и виж заради умните и разумните колко горчиви чаши сме изпили

и да всеки народ си има своите герои

но в тяхната история са били победени от нас

и предавам традициите ни също толкова добре като онези неграмотни хора през цялата ни 1300г история