Първоначално написано от
BloodyDreamer
haritov, може аз да съм ограничен сноб, ама ми е трудно да си представя как един българин, живеещ в 21ви век, нямал нужното желание и постоянство да научи език, който освен че му е майчин, освен че го използва всеки ден, ами на всичкото отгоре най-малко седем години го е учил в училище, би отдал живота си за родината. Още повече че този език е символ на всичко, което той уж тачи и милее. Относно героите, загинали за родината - Hayashi вече го каза. Все едно да кажеш "Няма да уча органична химия, защото Цезар е нямал понятие от нея."
Идиоти и простаци не защото са неграмотни, а защото сляпо вярват, че са нещо, което не са. Останала съм с впечатлението, че голяма част от българските "патриоти" са такива, защото някой им е казал, че такива трябва да бъдат; че са патриоти, защото Левски и Ботев са били такива, а тях всеки ги обича - току виж и те обрали малко от героизма им. Това е някакво смътно чувство, което не мога да обясня много добре, но сякаш голяма част от българските патриоти са патриоти едва ли не по принуда, а не по желание; защото е ценност да обичаш родината си, а не защото обичат България.
ПП. Прочети ми пак коментара, не съм използвала "идиот" и "простак" като синоними на "неграмотен", а като антоними на "интелигентен".