.
Отговор в тема
Страница 2 от 10 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 227
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Не.
    Let's go on a quest! Волдеморт вече е мъртъв, така че може би Фламел ще е склонен да ни сподели тайните на философския камък. Което ми напомня, че съм много тъпа - съгласявам се да се помагам в нещо, чиято цел не знам.
    ПП. Аз се спирам вече, че стана твърде много спам.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Let's go on a quest! Волдеморт вече е мъртъв, така че може би Фламел ще е склонен да ни сподели тайните на философския камък. Което ми напомня, че съм много тъпа - съгласявам се да се помагам в нещо, чиято цел не знам.
    ПП. Аз се спирам вече, че стана твърде много спам.
    Добро момиче.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    haritov, може аз да съм ограничен сноб, ама ми е трудно да си представя как един българин, живеещ в 21ви век, нямал нужното желание и постоянство да научи език, който освен че му е майчин, освен че го използва всеки ден, ами на всичкото отгоре най-малко седем години го е учил в училище, би отдал живота си за родината. Още повече че този език е символ на всичко, което той уж тачи и милее. Относно героите, загинали за родината - Hayashi вече го каза. Все едно да кажеш "Няма да уча органична химия, защото Цезар е нямал понятие от нея."
    Идиоти и простаци не защото са неграмотни, а защото сляпо вярват, че са нещо, което не са. Останала съм с впечатлението, че голяма част от българските "патриоти" са такива, защото някой им е казал, че такива трябва да бъдат; че са патриоти, защото Левски и Ботев са били такива, а тях всеки ги обича - току виж и те обрали малко от героизма им. Това е някакво смътно чувство, което не мога да обясня много добре, но сякаш голяма част от българските патриоти са патриоти едва ли не по принуда, а не по желание; защото е ценност да обичаш родината си, а не защото обичат България.

ПП. Прочети ми пак коментара, не съм използвала "идиот" и "простак" като синоними на "неграмотен", а като антоними на "интелигентен".
    добре де питам какво си готова да направиш за тая страна

аз пиша неграмотно един знак нямам демек не съм патриот така ли?

въх поставих въпросителна
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението

въх поставих въпросителна
    Тя е от бъдещия научен елит, не я закачай! Не всичко се постига с оръжие и патаклама.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Просто създаваш впечатлението на не особено интелигентен индивид, който няма навика да чете книжки. Нищо лично, понеже попита.
    За държавата България съм готова да направя много малко неща. За запазването на културата и традициите - макар че ми е трудно да говоря за хипотетични ситуации, бих дала (почти) всичко.

Град
    системата дегоба
    Просто създаваш впечатлението на не особено интелигентен индивид, който няма навика да чете книжки. Нищо лично, понеже попита.
    За държавата България съм готова да направя много малко неща. За запазването на културата и традициите - макар че ми е трудно да говоря за хипотетични ситуации, бих дала (почти) всичко.
    тогава не ми говори за патриотизъм

нямаш право
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Dreamland

нямаш право
    Не закачай научния елит на бъдещето, момко! Нямаш право.

Град
    системата дегоба
    Не закачай научния елит на бъдещето, момко! Нямаш право.
    ще си превиша правата

Град
    Dreamland
    ще си превиша правата

нямаш право
    Право имам, по-скоро смисъл няма.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Бананче Виж мнението
    УЖАС! Накъде отива! Не мога да го приема.
    кое? мизерното ви деление на нацийки, което раздира цивилизацията? в коша за боклук, да се надяваме

Град
    системата дегоба
    Право имам, по-скоро смисъл няма.
    ама сме големи пичове иначе

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    кое? мизерното ви деление на нацийки, което раздира цивилизацията? в коша за боклук, да се надяваме
    Да живее Америка!

Banned Супер фен
    Къде щеше да си ти ако не принадлежеше към нация, амуджа, можеш ли да си представиш?

Голям фен Аватара на AngelBelchev
    Цитирай Първоначално написано от Бананче Виж мнението
    Здравейте.

На 3ти март, трябваше да бъдем в центъра на града. Чакахме и ето, че започнаха няколко души да раздават малки знаменца.
    Всички децка казваха "Може ли знаменце", "Аз нямам","Може ли за приятелката ми".. По това време едно знаме падна на земята. Една госпожа каза "Вземете го, не го оставяйте там".. Никой не я слушаше. Отидох и го взех.

Гадното беше, че бяха го настъпили. КАК? На знаме, няма значение българско или друго, нямат ли уважение??
    Децата вместо да издигат нагоре тези знаменца се удряха и си играеха. А не бяха 5-6 годишни.. Вече си бяха на 11-12 и би е трябвало да знаят, че не бива така. Видях как на един ученик му се е скъсал знамето и го хвърли на земята. След тържеството с една приятелка си купихме закуски. След като си го изядох, отидох до един кош да боклук, потресена бях. Около 5-10 знамена в коша. Намачкани, скъсани при боклуците.

УЖАС! Накъде отива! Не мога да го приема.
    Разбирам ти мъката, обаче за манталитета на българското население и причините за неуважение към тези символи, можеш да се дразниш на корумпираното ни управление, което окраде хората и ни потъпква всячески! Ниски заплати, високи разходи, милиарди евра заеми, които О ИЗНЕНАДА - ние ще плащаме, напливи от бежанци, ненормално много толерантност към циганите въпреки постоянните им набези, джамии, турски сериали, потурчване на учебниците по история, по музика, по един бог знае още какво... да продължавам ли? Знамето символизира държавата. Дай ми ЕДНА смислена причина да развея знамето за тази жалка държавица, в която се превръщаме. За кой да го развея това знаме? За държавата няма да е. На природата, семейството и приятелите не им трябва да размахвам парче шарен плат за да им покажа, че ме е грижа за тях.

той и Стамболов не е пишел перфектно ама на

не става дума умения или знания а за почит дух и уважение това е патриотизма
    Именно. Да обичаш страната си и да искаш тя да се развива успешно, не означава, че трябва да си грамотен и умен.

Не знам Стамболов как е писал, но езикът е част от културата. За мен България без български език няма. Красивата природа и богатата история и другите страни ги имат. Всяка страна си има своя Ботев и своя Левски. Но език като нашия нямат. В него са вплетени традициите на народа. Същата тази история, която всички толкова боготворят, е намерила своето отражение в него. Освен това не съм срещала до този момент интелигентен човек, който да допуска глупави грешки при писане, особено на родния си език. Идиоти и простаци ли са нашите патриоти?
    Трудът, който полагаме, за да научим езика на страната си, показва колко точно я обичаме. Лесно е да се хвалиш с това, което са постигнали съотечествениците ти преди теб, с природата, която не си създал. Но каква гордост е това? Не става въпрос само да почиташ дух и традиции, а и да ги предаваш. Как предаваш традициите, като не знаеш езика? Та те са неразривна част от едно цяло!
    Ти дядо, баби имаш ли? Питай ги как са ги учили да пишат в училище и колко грамотни са били в писането.

Нашия език какъв е бил - глаголица.. Нещо общо да има днес глаголицата.. какво запазваш?
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 03-06-2015 на 17:25

Авторке, когато бях 5,6,7 клас на тържествата ни обясняваха как ние сме бъдещето славно. Аз тогава се смеех и ги псувах, защото дори тогава правих съотвествие със съучениците ми и бъдещето.
    Не си представям близо 10 години по-късно колко още повече са се влошили нещата.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Авторке, когато бях 5,6,7 клас на тържествата ни обясняваха как ние сме бъдещето славно. Аз тогава се смеех и ги псувах, защото дори тогава правих съотвествие със съучениците ми и бъдещето.
    Не си представям близо 10 години по-късно колко още повече са се влошили нещата.
    BloodyDreamer е от бъдещия научен елит на България, не говори без да знаеш.

За глаголицата...

моите най-умствени извининения

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    моите най-умствени извининения
    Приемат се.

anonymous895156
    Guest
    Да живее Америка!
    единственият начин да заживеем в свободен анархичен свят е да последваме примера на Съединените щати и развием ЕС, като неутрализираме агресорите (Русия, сганта в Близкия изток и т.н.) и премахнем границите, присъединявайки целия свят към Шенген

Цитирай Първоначално написано от espada Виж мнението
    Къде щеше да си ти ако не принадлежеше към нация, амуджа, можеш ли да си представиш?
    аз съм българин само фиктивно, не ме обиждай. просто в личната ми карта нямаше да пише гражданин на българия, а гражданин на света, наистина не мога да разбера какво имаш предвид? това, че примитивното разделяне на хората на племена е довело до поредица от събития, независими едно от друго, които са спомогнали да се пръкна на бял свят и да попадна на информация, която да ми помогне да се превърна в личността, която съм в момента ли? същото може да се каже и за хитлер, 9 септември и 11/9, че даже и за исуската. дай да ги хвалим наляво-надясно

Град
    Dreamland
    САЩ е всичко друго освен "свободен анархичен свят".

Последно редактирано от dreamwalker : 03-07-2015 на 16:06

anonymous895156
    Guest
    май не разбра какво имам предвид, странно, не изглеждаш инфантилна

Град
    Dreamland
    май не разбра какво имам предвид, странно, не изглеждаш инфантилна

Ти не ме разбра.
    Последно редактирано от dreamwalker : 03-07-2015 на 18:50

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си