Първоначално написано от
Aeternal
ISAF постига добри резултати в поддържането на едно военно положение, ако си чел Оруел, няма по-точен съвременен пример за "War is peace". Имат нужда от война за да оправдаят присъствието си там, за да може да упражняват контрол над опиумните полета. Почти няма стратегически бомбардировки в южната част на страната, където са най-големите опиумни полета.
Лафа за кръвта на руснаците ми е любим, редовно го ползвам, но не променя факта, че балистичните им ракети са неспасяеми. Руснаците винаги са имали по-добри ракети, като почнеш от The Space Race, в което единственото значимо постижение на щатите е кацането на Луната, което пък според мен е фалшиво. И мнението ми за това е базирано на гео-полтическата обстановка, а не на обичайните глупости за знамето и т.н.
Изобщо мнението ми за щатите е доста ниско, нация от лицемери. Станали печално известни с полицейския си произвол, сбърканата им здравоопазваща система и войнстващия им шовинизъм.
Колкото пъти съм говорил с американци, толкова пъти ми е правило лошо впечатление, че те са много горди с демокрацията и свободата си, но като ги питаш за някой от по-сбърканите американски практики, се почва едно мрънкане, как правителството е корумпирано, извън контрола на гражданите и т.н.
И понеже демокрацията, с която толкова се гордеят е представителна, когато политиците са идиоти, можеш да заключиш, че и избирателите им са същите.