- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Потресена съм.
сътрудничество != робство
ISAF постига прилични резултати
руснаците най-много да ги удавят със собствената си кръв, както обикновено правят с противниците си по време на война
не е така, без контингентите в Афганистан местните жители щяха да мизерстват дори повече от сега
само че повечето хора проявяват стокхолмски синдром по отношение на всичко
защо ти е достойно съществуване, когато можеш на хляб и вода, в крайна сметка
трябва да се изчисти още малко биологичен отпадък в името на прогреса
щатите са имали много некадърни президенти, като например рейгън, за когото линкна - нормално е да не му достига кислород до мозъка, бил е консерватор. не оправдавам никоя война от и срещу когото и да било
каквото и да си говорим обаче, с блага дума и пистолет се постига повече, отколкото само с първото, затова и Щатите не могат да си позволят да изостанат във военен план. в рамките на военните работи покрай Алианса те наливат най-много средства, докато страните от ЕС инвестират в икономика, култура и регионално развитие. можеш ли да си представиш съвременния Западен свят, всички международни агенции, които зорко следят доколко има свобода на словото по света, всички реформи, довели до това например в САЩ еднополовите бракове и отглеждане на деца само за няколко години вече да са легални в около 40 щата, без Съединените щати?
концепциите й остават непроменени, да - че всеки човек има естествени права
не, но особено във времена като тези в момента Европа трябва да устои на напора на североизточния агресор и националистите популисти от всички държави в името на целостта на Евросъюза и Алианса, което - пак повтарям - не можем да направим без помощта на Щатите
ей хитлера с право ги е правил на сапун тези евреи ве :@
Мите, митее, гнус ме е от теб, не за друго, ами защото след като завършиш и училище, първата ти работа ще е да просиш виза за америка, да избягаш, да продължиш да се правиш на световен полицай от кревата, нищо че целия свят ще гори в пламаци.
и от време на време съдбата ги наказва![]()
Да. Забавно. *insert sarcastic tone*
Последно редактирано от dreamwalker : 03-09-2015 на 17:43
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
ISAF постига добри резултати в поддържането на едно военно положение, ако си чел Оруел, няма по-точен съвременен пример за "War is peace". Имат нужда от война за да оправдаят присъствието си там, за да може да упражняват контрол над опиумните полета. Почти няма стратегически бомбардировки в южната част на страната, където са най-големите опиумни полета.
Лафа за кръвта на руснаците ми е любим, редовно го ползвам, но не променя факта, че балистичните им ракети са неспасяеми. Руснаците винаги са имали по-добри ракети, като почнеш от The Space Race, в което единственото значимо постижение на щатите е кацането на Луната, което пък според мен е фалшиво. И мнението ми за това е базирано на гео-полтическата обстановка, а не на обичайните глупости за знамето и т.н.
Изобщо мнението ми за щатите е доста ниско, нация от лицемери. Станали печално известни с полицейския си произвол, сбърканата им здравоопазваща система и войнстващия им шовинизъм.
Колкото пъти съм говорил с американци, толкова пъти ми е правило лошо впечатление, че те са много горди с демокрацията и свободата си, но като ги питаш за някой от по-сбърканите американски практики, се почва едно мрънкане, как правителството е корумпирано, извън контрола на гражданите и т.н.
И понеже демокрацията, с която толкова се гордеят е представителна, когато политиците са идиоти, можеш да заключиш, че и избирателите им са същите.
в някои райони трябва да се действа "не по правилата", за да се овладее ситуацията
и да, склонен съм да се съглася да тероризират паплачта там (религиозни хора са, не е като да ликвидираш разумен живот в крайна сметка :Д), за да не попадат петролните залежи в неправилни ръце на религиозни диктатори и водачи на недемократични държави. все пак те спират прогреса
хората навсякъде са тъпи. самият факт, че републиканците се радват на голяма подкрепа, е показателен за нивото на безмозъчност на американците
и все пак цялостното положение на страната на абсолютна световна сила номер едно по всички параграфи трябва да ти говори, че се управлява повече от добре. без нея сега щяхме да носим цветя пред паметник на ленин или друг изрод
Последно редактирано от dimitar., : 03-15-2015 на 09:43
модерната демокрация, науката, свободния дух, правилното и логичното
човекът е мост, по който животното върви по пътя си към нещо като бог - субстанция сама по себе си, независима от всичко и всички
моля те, не ми слагай такива гнусни думи в устата
хората не са и не трябва да бъдат равни! в най-добрия случай са просто независими
единствено естествените права на всеки разумен индивид трябва да бъдат застъпвани от законите
а разумен човек не може да бъде робуващ на авторитети догматик
под модерна демокрация разбирай по-скоро олигархична форма на управление, при която само рационалните хора имат право на глас при взимането на съществени решения
австралия е близо :*
Мечтите на димитар няма да се сбъднат, дори да умрем всички.
Всъщност няма доказателства в подкрепа на горното. Да кажеш, че САЩ събориха комунизма си е чист комплимент за последния, той сам си фалира.
Няма и доказателства в подкрепа на изказа, че сащ са световна сила номер едно по каквито и да е параграфи.
Освен по брой затворници на глава на населението. И бюджетни разходи за 'defence'.
И въпреки това, както Путин се е взел за навряна в ъгъла мишка, може да изпатка и да изпари 80% от американците на място, а другите 20% да ги прати да играят Fallout на живо.
И пак не разбрах, къде им е величието?
в това, че могат да направят абсолютно същото с държавата на Путин, но не им се налага, тъй като е по-лесно просто да я докарат до фалит.
И след като 1-вата по военна мощ държава в света може да изкърти втората без да жертва дори един войник, то това каква я прави ?
Разходите им са под 4%. На Русия са над 5%. Сам си вади изводите.
//дори няма да коментирам принос към наука и образование.
И тук по-скоро самите властоимащи в Русия ще я докарат до фалит, отколкото външните санкции. Знаеш ми мнението за Русия, не мисля, че има нужда да го повтарям.
Но да не се отклоняваме от темата, доктрината MAD е все още напълно валидна, дори си мисля че Русия има лек превес в това отношение. Ясно е, че Руснаците са по-бедни и по-изостанали и затова САЩ наливат страшни пари (20пъти повече, мисля) в развитието на конвенционалното оръжие, докато руснаците са наясно с изоставането си и затова развиват ядреното. Най-скъпата програма в Руската армия е ракетата 'Булава', която въпреки проблематичните тестове, си е scary as fuck.
Още повече, че ако величието се мери в военната мощ, значи човечеството напълно си заслужава момента, в които науката ще изпревари 2000-годишния човешки морал така, че техническия прогрес ще лиши планетата от интелигентен живот.
И изобщо тва телешко възхваляване отива повече на климата, отколкото на хора с претенции за интелект.
Щото онова псевдо-народче съставено главно от реднеци има доста трески за дялане и можем да поговорим и за тях.
Щото америка може и да е била най-добрата държава в света след като излиза незасегната от двете световни войни и поради здравите си за тогава уснови успява да се възползва до край от предприемаческия дух на хората си, но днес САЩ вървят само надолу и изгледите това да се промени са като тези на Русия.
И още повече, вие с Митко и двамата сте анти-националисти като гледам, как се кефите на държава, която лъже гражданите си от най-ранна детска възраст, че една от най-безсмислените прояви на човешка жестокост, деяние, което си е чиста проба тероризъм, е проява на милосърдие?
Всеки проявяващ малко повече интерес към WWII е наясно, че ядрените бомбандировки над Япония не слагат край на съпротивата ѝ, загубата на Манджурия я принуждава да се предаде.
Иронично, а?