- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Потресена съм.
в това, че могат да направят абсолютно същото с държавата на Путин, но не им се налага, тъй като е по-лесно просто да я докарат до фалит.
И след като 1-вата по военна мощ държава в света може да изкърти втората без да жертва дори един войник, то това каква я прави ?
Разходите им са под 4%. На Русия са над 5%. Сам си вади изводите.
//дори няма да коментирам принос към наука и образование.
И тук по-скоро самите властоимащи в Русия ще я докарат до фалит, отколкото външните санкции. Знаеш ми мнението за Русия, не мисля, че има нужда да го повтарям.
Но да не се отклоняваме от темата, доктрината MAD е все още напълно валидна, дори си мисля че Русия има лек превес в това отношение. Ясно е, че Руснаците са по-бедни и по-изостанали и затова САЩ наливат страшни пари (20пъти повече, мисля) в развитието на конвенционалното оръжие, докато руснаците са наясно с изоставането си и затова развиват ядреното. Най-скъпата програма в Руската армия е ракетата 'Булава', която въпреки проблематичните тестове, си е scary as fuck.
Още повече, че ако величието се мери в военната мощ, значи човечеството напълно си заслужава момента, в които науката ще изпревари 2000-годишния човешки морал така, че техническия прогрес ще лиши планетата от интелигентен живот.
И изобщо тва телешко възхваляване отива повече на климата, отколкото на хора с претенции за интелект.
Щото онова псевдо-народче съставено главно от реднеци има доста трески за дялане и можем да поговорим и за тях.
Щото америка може и да е била най-добрата държава в света след като излиза незасегната от двете световни войни и поради здравите си за тогава уснови успява да се възползва до край от предприемаческия дух на хората си, но днес САЩ вървят само надолу и изгледите това да се промени са като тези на Русия.
И още повече, вие с Митко и двамата сте анти-националисти като гледам, как се кефите на държава, която лъже гражданите си от най-ранна детска възраст, че една от най-безсмислените прояви на човешка жестокост, деяние, което си е чиста проба тероризъм, е проява на милосърдие?
Всеки проявяващ малко повече интерес към WWII е наясно, че ядрените бомбандировки над Япония не слагат край на съпротивата ѝ, загубата на Манджурия я принуждава да се предаде.
Иронично, а?