- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ПОМОЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ ЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ!
Здравейте. Аз съм момче на 14 години (тази година правя 15).
Не мога да казвам буквата "р", за това не говоря много. Всички момичета ме намират за незабавен, но не и само това. Като цяло аз не мога да заговоря едно момиче. Няма да пиша романи.., надявам се да сте ме разбрали, това е проблема ми.![]()
Аз съм с френско "р" и да ти кажа честно май няма човек, който да не ми се радва като приказвам
Колкото и изтъркано да звучи това не е дефект, а ефект. Ниското самочувствие е проблем, който трябва сам да преодолееш, а това ще стане с времето и натрупването на опит. В пубертета си и е нормално някои неща да са ти по-трудни.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Това звучи добре.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
И аз не мога да казвам Р, дори не е френско моето, а по-скоро като го изговарям и си плезя езика и го казвам смешно. Ама мойта вика, че е сладко, тъй че да не ти пука.Пък и смятам, че нещо толкова маловажно не бива да е причина за притеснение и срам от твоя страна.
Всеки има някакъв дефвкт в говора, мен също ме кефят жени, които имат френско Р в говора, дразни ме тия дето съскат, като змиЪ.
И аз имам този проблем и да ти кажа хич не си е проблем. Аз имам даже операции, че беше много зле положението, но повярвай не е болка за умиране, че не можеш да казваш Р. Както ти казаха, можеш да превърнеш дефекта в ефект, седни научи малко френски, бързо ще хванеш акцент и на мацките ще им е готино.
А това, че те намират за незабавен, едва ли е защото не можеш да казваш Р, а защото не говориш много. Бъди себе си, не се притеснявай, няма нищо срамно, както казах има начини да го превърнеш в ефект, пък и това си един фактор с който да ги разсмиваш. Някой момичета са го намирали за сладко това да не можеш да кажеш някоя дума, на мен ми се е случвало да не мога да изговоря дума и момичето отсреща да избухне в смях. Вместо да се цупя, се смея с нея и това става един много сладък момент за девойчето, така че просто няма от какво да се притесняваш![]()
Последно редактирано от ForzaFelipe : 03-08-2015 на 14:39
>>DjBelev<<
Според мен е дори сладурско ,когато някой не може да казва "р" :3
Виж и аз не мога да казвам "р" Но никой не ми казва нищо. Само понякога искат да повторя думата и това е. Иначе аз съм на 15. Малко по голяма съм но да не ти пука.
Не е късно за логопед. Но според мен това не е най-големия ти проблем. Помисли върху самочувствието си.
Аз също съм с 'френско' р, казвали са ми само, че е сладко. Никога не ми е било проблем в общуването, никой не ме е избягвал заради това. :д