- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Сериозен проблем с нервите
Здравейтем,днес ще ви разкажа за моя проблем.Имам проблем с нервите и когато ги изтърва незнам какво правя.Често се случва да ги изтървам дори върху най-близките ми и се е стигало до бой.Тъй като баща ми е малко по-дребен от мен и редовно си имаме проблеми със него , тъй като неговите правила са от неговото време и не се търпи! Когато той ме удари просто си изтървам нервите и незнам какво правя , преди ден се случи да го ударя и да го нарека мухльо и след това като се замислих какво съм направил осъзнавам че проблема е доста голям.Имах проблем със един съученик който беше седнал зад мен и ме дразнеше , изпуснах си нервите и обърнах чина върху него.Незнам какво да правя и как да кажа на наще като те ще ми се изсмеят много тежко.Просто на ден се нервя адски много и единственото нещо което ме успокоява е цигарата и музиката.И тъй като не съм много добър ученик , учителите обичат да ме обсъждат пред целия клас и да ме унижават и когато аз се изнервя започвам да им казвам че те са идиоти и т.н. и след като си сложа слушалките всичко се успокоява. Редовно ми се случва да си говоря сам , или да говоря на някой предмет.Чувствам се ужасно
Последно редактирано от waitandbleed : 03-11-2015 на 12:47
В никакъв случай вашите няма да ти се изсмеят.Трябва да им споделяш повече,затова си толкова нервен-няма на кой да споделяш.Кажи им за този проблем,пък те ще решат какво да правят.Със сигурност няма да ти се смеят,гарантирам ти го![]()
проблемът ти е във възпитанието. сори, родителите ти не са се справили особено добре. как така ще ти се изсмеят? чети книги, ограмоти се. сериозно, не се заяждам.
Самоубий се, някой ударил баща си не заслужава да живее.
Защо смяташ, че вашите ще ти се изсмеят? В края на краищата, ударил си баща си, не се ли усещат, че имаш проблем? Даже мисля, че ще го приемат добре - все пак приемаш, че нещо не е наред.
А представяш ли си ако живееш в Лондон или Америка или да не казвам Китай или Япония и трябваше да пътуваш в претъпкано метро или в задръствания с кола по 2 часа в едната посока за работа или училище, сигурно щеше да се самоубиеш от стрес и нерви.
^ Или да убие досадните хора, които се бутат като говеда на селксия мегдан. Като гледам, агресията му е насочена към другите е не към самия него.
Че има проблем, има, но в днешно време са малко хората, които живеят в розов балон и са в пълна хармония със себе си, вие го пратихте на психиатър. Баща му също го е ударил, защо на никого не му направи впечатление това? Май онази, как ѝ беше името, пълната неприкосновеност на всеки един човек за нищо я нямате. Проблемът може да е в семейството, но не се корени само в нервите на автора.
Това с чина е прекалено, но е повече от нормално да има ответна реакция и то различна от "благодаря" или потупване по рамото.
^Права си, може и да събере пари от закуски, да си купи пистолет и да убие приятелите си учителите и баща си.
После да си купи бял суичър и да се разхожда под дъжда за да е мокричък.
Mistakes are always forgivable, if one has the courage to admit them.
-Bruce Lee![]()
мента глог валериан
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
не знам дали темата не е фейк, или просто е нормално да се събират толкова много хейтърски коментари на едно място, но...
потърси професионална помощ наистина;
мисля, че е по-добре да започнеш само с психотерапевт. млад си, умен си, и изглежда, че имаш ресурс да се справиш сам с проблема, щом осъзнаваш, че го имаш. да започваш лекарства не е особено умно, предвид че повечето са особено пристрастяващи.
но не започвай нищо самоцелно. не си ти специалистът все пак... консултирай се с вещо лице - психолог, психотерапевт.
споделяй на вашите. опитай се като се ядосаш да казваш на другите, че си ядосан, за да имат някакво време да реагират и да могат самите те да ти помогнат.
през другото време спортувай, изразходвай енергия.. занимавай се с изкуство..
обикновено прогнозите са добри, когато човек осъзнава проблема си, така че не унивай! и колкото и да си самокритичен и да поемаш отговорност за собствените си действия (добри или лоши), толкова си и припомняй, че е имало нещо, заради което да си станал такъв.
при психологическите проблеми няма вина, но има отговорност, която е поделена между семейството и страдащия.
изобщо много може да се напише, но като за начало просто потърси квалифицирано лице.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Проблема не е фейк и ще говоря със родителите си за него , ще им разкажа че не е шега и че работата не отива на добре.
Търси проблема за нервите първо в себе си. Нали не очакваш като им кажеш "нервен съм" някой да щракне с пръсти и всичко да се оправи. Казваш, че не си добър ученик и даскалицата те ебава. Вашите ли ще ти оправят успеха? Или когато нещо не ти харесва у дома - с мрънкане, тръшкане и нерви мога да те уверя, че ДОРИ и да имаш някакъв напредък, той ще е временен, докато не решиш, че пак нещо не ти харесва и почнеш да се репчиш на хората. Обществото рядко толерира психически нестабилни хора. А замислял ли си се с твоето безхаберие колко изнервяш другите хора? Мой познат изхвърли сина си от къщата ТОЧНО поради причина като твоята - човека в някакъв момент реши, че прави мечешка услуга на това леке и извинявай ама покрив над главата, храна на масата, легло, джобни по всяка вероятност + други благини, осигурено образование, за което очевидно не ти пука много. Искаш ли да ти кажа как бих постъпил аз ако имам такъв син или и ти сам можеш да се поставиш в обувките на всички тия хора които са ти виновни за нещо? Брат ми е същия - нерви, мрънкания, компанията му е утайката на квартала, казина, цигарата и кафето, липса на желание за работа и учене. Засега е постигнал лишаване от наследство. Следващата стъпка ще бъде изгонване да ходи при олигофреничните си приятели, които уж все са до него и които уж все ще му помогнат. Ставай човек докато е време и ся като го четеш това не ми се нерви, а го приеми като градивна критика. Айде със здраве!
Бой наред, няма да щадиш никой. Проблемът си е техен.
Когато усетиш, че се ядосваш, дишай дълбоко и брой до 10. Ако не започнеш да контролираш емоциите си никаква външна намеса няма да ти помогне. Промени си нагласата като цяло, опитвай се да погледнеш нещата и през тяхните очи и да откриеш и разбереш причина за постъпките им, вместо да им скочиш насреща. Насочи енергията в друга, позитивна насока, независимо училище, спорт, изкуство или каквото и да е, вместо да я пропиляваш в нерви.
Лекарства не ти трябват.
Имах подобен проблем преди и го преодолях като се записах на бокс.....може да пробваш,ако ти се занимава
Не знам защо,но усещам че и в написаното пак има гняв от части.
Аз бих те посъветвала да посещаваш психолог,но добър.Ще ти повлияе доста положително.
Отделно започни да четеш книги,те също влияят по някакъв начин и то в добра посока.Също така и проведи сериозен разговор с родителите си и се опитай да се сдържиш максимално. Ако започнат да ти лазят по нервите,просто си помисли за някоя песен и дишай.Казваш си на ум,че това са "дребни" работи и не бива да се тревожиш.
Успех.