Мерси, наясно съм за губенето на форма и знам че най-добре е да се възстанови с висок прием на протеини през първите няколко дни, а след това може да се премине на стандартния режим, а при мен е ВВД. Това за качеството на килограмите ми звучи супер защото както съм казал по-горе имам мазнина. Не се лъжа, че няма да загубя маса, но би било добре загубеното тегло да е повече мазнина отколкото мускул. Когато свалям мисля да взема малко Бърнър за да се подсигуря. Що се отнася до силата, макар и да прозвучи нескромно имам доста, и мога да вкарам учудващо много сила в едно влизане (хватка), но издържливостта не е на ниво.
Що се отнася до приложението на легат в джудото, той си е голям. За разлика от борбата, в която преобладава придърпването, в джудо и самбо има и двете. Наистина при заход за атака трябва прибиране, но при игра на захват трябва късане. Това късане образно е да махнеш ръцете на противникът от ревера, яката, гърба, колана или ръкавите, което си е чисто избутване при това с една ръка, което е повече от неудобно. Аз залагам доста на лежанка, събиране с дъмбели от различен наклон и слава на Бога успявам да помпна гърдите. Имаше добри думи из форумите за събиращите упражнения за гърди и ми сработиха. За жалост нямах пари за добавки в последните месеци което ме остави в застой на всички групи от към маса, но пък силата расте.