Значи косата ми е сравнително гъста, тъмнокестенява, дълга под рамото с изравняващи се етажи. Омазнява се на третия ден след измиването и сух шампоан не помага, защото в първия момент изглежда добре, но после сляга адски много. Затова не го ползвам. Мия косата със светлорозовия Елсев, който на първия ден след измиването очевидно прави косата да изглежда много добре - гладка, мека и лъскава. Суша със сешоар с обърната надолу глава в продължение на 20 минути, за да изсъхне напълно. После преминавам със студената струя и ако някъде има влажно, продължавам със сушенето и така докато не изсъхне напълно. Резултатаът е много добър - косата е с много ествествено стоящ обем, който за съжаление обаче никога не се задържа. Пада на няколко фази - половин час след сушенето пада на 40% и остава така до края на деня. Вечерта връзвам косата на високо, но не стегнато кокче, за да си измия лицето. След пускането на кокчето прическата тотално е слегнала, а на сутринта вече положениего е плачевно. Косата е твърда, слегнала и неподдаваща се на каквото и да е оформяне - държа да отбележа, че не е омазнена, просто седи супер безжизнена в корените. До вечерта от слегналостта си вече е малко омазнена, но полагам усилия да не вляза в банята и да я измия, защото на втория ден става твърде често вече.. ;( и така до ден три, който ми преминава с вързана коса, а бога мии, мразя да се връзвам като съм с мръсна коса - просто резултатът е гаден, не ми отива изобщо. И я измивам и целия цикъл се повтаря отново и отново.
Само аз ли имам този проблем ? Друг е въпроса, че ходя при различни фризьорки всеки път в търсене на някоя, която да ме подстриже както аз искам, но все попадам на някакви супер кьопави моми/лелки, които или скъсяват косата твърде много и не мога да я пусна дълга от сто години, или ме стрижат на черта и ми иде да хвана ножиците и да ги острижа аз тях нула номер, задето са с две леви ръце и са се захванали с фризьорската професия . Малко се отплеснах, но се чудя само аз ли имам тези проблеми с косата си?