Здравейте, аз съм момче на 15 и от миналата година (15.09.14) съм в нов клас (който вече не е нов ) и има една момиче, което в началото ми беше напълно безразлично като всички други (научих й името чак 1 месец след като започна учебната година), но от няколко седмици имам чувство, че харесвам това момиче, което е доста странно имайки предвид, че за 6 месеца, откакто я познавам, съм си казал точно 1 изречение с нея и то беше "Реши ли домашното по математика" (дори не я питах на живо, а по ФБ). Искам да кажа, че е странно, защото за 6 месеца - нищо, само 1 изречения сме си казали (точно едно!) и сега изведнъж я харесвам. Иска ми се да я заговоря, да се сбилижим, но мен ме е срам да отида и да говоря с нея. Тя се движи с няколко момичета (4-5), с които са НОН-СТОП заедно. Ако бяха други момичета можех да отида и да говоря с всичките, но не и точно тези. Просто с тях не може да се говори (не мога да обясня защо). Какви съвети ще ми дадете? Искам просто да се сближа с момичето, нищо повече. След това мога и сам.

Така като й гледам Фейсбука-а май харесваме еднаква музика и филми (с малки изключения), и тя в момента не е обвързана, не е от момичетата, които са по дискотеки всяка вечер (май никога не ходила на дискотека), почти целия ден прекарва вкъщи и рядко се вижда с приятели/приятелки извън училище, което не е особено хубаво, но пък и аз съм така.