От къде си пазарувате дрехи?

Аман от боклуци за баснословни суми в H&M, New Yorker, Terranova (за нея се знае отдавна)... Вече не знам откъде да си купя нещо, което да си струва парите. Ето например в H&M - купих си преди около месец блуза, която даже се водеше Premium Quality и не беше евтина за трикотаж. След няма и месец носене блузата започна да стои леко износена и раздърпана при положение, че съм я прала и сушила точно според указанията, и въпреки това... Вече се разочаровам тотално от продуктите, предлагащи се в българските "маркови" магазини. От НюЙоркър си взех супер добрата жилетка за близо 50 лв. Е, не изтрая и зимната ваканция - цялата е в топчета. Аз ли нещо прецаквам, или самите дрехи са си такива, не знам. Излиза, че за да си купиш например възлнено изделие, допълнително трябва още да си вземеш машинка за махане на топченцата от дрехите, четка за чистене на гадните власинки, които се лепят по материите и т.н. и да дадеш още 20 лв за тъпотии. В момента 80% от дрехите ми са износени, а са купувани в близките три-четири месеца и изглеждат все едно ги имам от 100 години, трябва отново да обновявам гардероба, а вече просто не знам от къде и какво да търся.
По килата се намират обикновено доста хубави неща, но за момента не мога да си позволя да търся заровени съкровища.
Някакви идеи ?