Добър ден, Драги съфорумници!
Искам да споделя моя училищен живот.Нека на първо място кажа, че уча в елитна гимназия и образованието е на много високо ниво.Не! Проблемът в тази тема не е свързан с училищното насилие или стереотипите в него! Искам да разкажа за този тип "висше" изучаване в училището. Не ви ли се е случвало да имате слаби оценки по Химия и Физика?Предполагам, да?! А от какво се пораждат тези слаби оценки? Някои ще рекат, че всичко идва от мързела или незаинтересоваността? Ами не, не е така! Всичко идва от това, че нивото в елитните гимназии като МГ, където аз уча, или Езиковите е прекалено високо. Един прост пример: В момента съм 10 клас и изучавам Физика, но получавам не толкова добри оценки( 4 и 5). Започвам да си мисля, че нещо не е наред, защото аз уча здраво по този предмет. И така, решавам аз един кандидат-студентски изпит( скуката убива) за СУ по физика и гледам..А, ами то аз нямам грешки! Правя още един подобен тест и пак гледам, нямам нищо сгрешено. С този пример, а мога да дам още хиляди, искам да покажа, че това, което ви харесва да учите, него ще го учите независимо от някакви външни фактори като оценките! Така че, драги родители, насърчавайте вашите деца да учат това, което искат, независимо от противоречивите обстоятелства.
Надявам се да съм окуражил хората, които изкарват слаби оценки!
П.П: Ако имате някакви въпроси, моля да ги споделите в тази тема за да може да търсим заедно отговор!А ако имате някаква критика към моето размишление, е , аз съм отворена врата!
Последно редактирано от tonipp9 : 03-19-2015 на 07:26