За да изкарваш високи оценки в училище, трябва да хванеш цаката на преподавателя, не да се скъсаш от учене ( при някои трябва де ).
Точно по физика, и да се дънех на контролни от време на време, правех много доклади, избягвах очен контакт в началото на часа и се обличах супер невзрачно, сядах на последния чин, и тя никога, никога не ме е вдигала на дъската за 4г. ( учих от 8ми до 11ти клас мисля. И 12 може да имах, ама никакъв спомен ). Имам някакви шестици, може би само една петица за годината имам.

По география, много й задавах въпроси да ни разказва, и си правихме лафче, и сяфах много отпред, и тя много ме харесваше, и ми пишеше само 6ци, въпреки, че не заслужавах и нищо не знаех, а други хора ги оставяше на поправка.

По история, там си имах ниско оценки ( 4ки, 5ци , соре, за ниски ги броя, въпреки, че не съм бележкарка ) , защото на госпожата й беше ясно, че се знаимавам с други неща, само малко й беше кофти, ама какво да направя, не ми се учеше.

При други пък са ме харесвали, защото ме биваше, тип философски цикъл, биология, химия, ИТ, и там съм сядала да се занимавам, защото ми беше приятно, и високите оценки съм си ги изкарвала с реално четене и работа.

А пък имах една по история друга , с която се оправях, защото ок, мразя да уча неприятни неща, особено на изуст, обаче зазубрям много бързо, и тя понеже беше писала учебника, искаше на изуст да го знаем, и при нея си имах 6.
Не трябваше да бъркаш дати, имена, фактология, нищо. По-добре да не го напишеш, от колкото да го объркаш.
И по време на час ни задаваше въпрос, и ни казваше от коя колонка всяка редичка да отговори - и просто, докато другите не знам какво правеха, аз просто зазубрях цялата колонка, и като й я изрецитираш, тя беше много доволна. Даже понякога успявах да зазубря и чуждите :Д

Както казах, елитна, неелитна, виж преподавателите на какво държат и ако искаш висок успех, се напъни да им угадждаш, ако не ти трябва висок успех, боли те.
Важното в крайна сметка е да си знаеш и да ти е полезно.